Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Έφαγαν τα μούτρα τους οι Σλαβομακεδόνες

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανατροπή του σχεδίου μελών του κοινοβουλίου της Βικτωρίας να σκαρώσουν κοινοβουλευτική επιτροπή «Αυστραλο-Μακεδονικής» φιλίας εμπεριέχει σειρά μηνυμάτων προς τον πολιτικό κόσμο της πολιτείας μας, τους Σλαβομακεδόνες και προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Πρώτοι αποδέκτες των μηνυμάτων τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου, που δέχθηκαν καλοπροαίρετα ή ιδιοτελώς να στηρίξουν τον «αλυτρωτισμό» των Σλαβομακεδόνων με τη δημιουργία «κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φίλων «Μακεδονίας»».
Το σαφές μήνυμα που έλαβαν τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου είναι, ότι οι Σλαβομακεδόνες δεν αγωνίζονται για «εθνικά δίκαια», αλλά για την ετσιθελική επιβολή του ψευδεπίγραφου κρατιδίου τους.

Αντιλήφθηκαν οι πολιτικοί της Βικτωρίας, ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον των Σλαβομακεδόνων είναι ο σφετερισμός του ονόματος, της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού χώρου που, από αρχαιοτάτων χρόνων, ονομάζεται Μακεδονία. Δεν διεκδικούν οι Σλαβομακεδόνες κάτι που είχαν και το έχασαν εξ αιτίας της «ιμπεριαλιστικής», «εθνοκαθαρτικής» πολιτικής της Ελλάδας. Η διάλυση του πρώην Ομόσπονδου Κράτους Γιουγκοσλαβίας δεν τους στέρησε την πατρίδα τους, μήτε συρρίκνωσε τα σύνορά της, που δόλια μετακινούν για να καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό.
Έχουν ακέραιη, γεωγραφικά, την πατρίδα τους αλλά με το όνομα που η διεθνής κοινότητα έκρινε αναγκαίο για το διαχωρισμό του γεωγραφικού από το εθνικό, που σκόπιμα ταυτίζει ο μηχανισμός προπαγάνδας των Σκοπίων και των έξω κέντρων σλαβομακεδονικής προπαγάνδας για να κρατά αναμμένη τη φλόγα του αλυτρωτισμού.

Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι οι πρώτοι μήτε οι τελευταίοι, που υποχρεώνονται από αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας ν’ αλλάξουν την ονομασία του κράτους τους. Πρόσφατα νομιμοποιήθηκε με δημοψήφισμα ο διαχωρισμός του Σουδάν σε Βόρειο και Νότιο. Παλαιότερα η Εθνικιστική Φορμόζα μετονομάστηκε σε Ταιβάν, η Ροδεσία σε Μοζαμβίκη, το Ζαΐρ σε Λαική Δημοκρατία του Κογκό, για να δώσω μερικά παραδείγματα.

Μόνον οι εξτρεμιστές Σλαβομακεδόνες μάχονται για την εξασφάλιση του ονόματος «Μακεδόνες», που δεν τους ανήκει φυλετικά, ιστορικά, πολιτισμικά. Γι αυτό τρώγονται, εξάλλου, και μεταξύ τους, με τους γνώστες της ιστορίας να υποστηρίζουν ότι είναι σλαβικό φύλο –άρα δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες και το Μεγάλο Αλέξανδρο– και τα θύματα της προπαγάνδας να επιμένουν, ότι είναι «Μακεδόνες απόγονοι του Αλεξάνδρου».

Το εγχείρημα, λοιπόν, δακτυλομετρούμενων μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου είχε ένα σημαντικό, παράπλευρο όφελος. Μήνυσε στα ανιστόρητα μέλη του σώματος να ανατρέξουν στην ιστορία της Μακεδονίας, να ενημερωθούν για τα καμώματα των Σλαβομακεδόνων εντός και εκτός Αυστραλίας και να μελετήσουν την πολιτική των κομμάτων τους για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το σημαντικότερο μήνυμα που πήραν οι πολιτικοί είναι, ότι οι Σλαβομακεδόνες υπόσχονται την ψήφο τους με ανταλλάγματα που πυροδοτούν τον εξτρεμισμό και απειλούν τη συνοχή και την αρμονία της κοινωνίας μας. Οι πολιτικοί, που επιλέγουν αυτό το είδος της συναλλαγής με ψηφοφόρους, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους.neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: