Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Πληρώσαμε εκατομμύρια ευρώ για ιστοσελίδες του δημοσίου!

Και ενώ αυτές θα μπορούσαν να φτιαχτούν με μερικές χιλιάδες ευρώ εμείς τις πληρώσαμε...εκατομμύρια ευρώ


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή της ΝΔ Ν.Νικολόπουλου, ο οποίος σε ερωτήσεις του στην Βουλή για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για την δημιουργία ιστοσελίδων κάνει λόγο για "σπατάλη" και για "ποσά-πρόκληση".
Ο βουλευτής στις επίμαχες ερωτήσεις του, αναφέρεται σε "λίστες ντροπής", που αφορούν στις δαπάνες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών και επιμελητηρίων για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Όπως αναφέρει ο κ.Νικολόπουλος, σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν τον σκοπό, ενώ θα έπρεπε να έχουν δοθεί κατά πολύ μικρότερα ποσά.
Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων βαραίνει κατά το 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά το υπόλοιπο 20% εθνικούς πόρους.
Δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με την υπόθεση, αναφέρουν πως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ φέρεται να κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης φαίνεται να δαπανήθηκαν 1,406.363 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα για την σελίδα του ΥΠΕΞ, το ποσό ήταν 1,291.150 εκατ. ευρώ ενώ για αυτήν της Βουλής 1,120.000 εκατ. Ευρώ, όταν αντίστοιχες κατασκευές κοστολογούνται γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Και δείτε τις ιστοσελίδες και κρίνεται αν όντως κοστίζουν τόσα εκατομμύρια ευρώ!!!

Ο βουλευτής θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: