Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ ΖΗΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙ 400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΗ 80ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 560 ΕΥΡΩ!

Βοήθεια από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ζήτησε μια 80χρονη που μένει στην Αγία Τριάδα, η οποία «πάγωσε» όταν αντίκρισε το φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ μαζί με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η Μαρία Αλεξάκη φοβόταν ότι θα της έκοβαν το ρεύμα και θα έχανε τη μόνη της... συντροφιά. Τη ζεστασιά μιας ηλεκτρικής σόμπας.

Η κυρία Αλεξάκη περιέγραψε στην εφημερίδα Νέα Κρήτη το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αλλά και τη μοναξιά της που «παγώνει» την ψυχή της.

Παίρνει σύνταξη 560 ευρώ, χρήματα που ξοδεύει για φαγητό και για φάρμακα και σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν για φόρους και για χαράτσια.

Ο λογαριασμός ρεύματος άγγιζε τα 400 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ αφορούσαν το ειδικό τέλος ακινήτων. Επιπλέον, καλείται για πρώτη φορά να πληρώσει στην εφορία το ποσό των 79 ευρώ, ποσό που τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει μετά από πολλές στερήσεις.

«Θα μου κόψουν και τη ζεστασιά;»
«Τρελάθηκα όταν είδα το λογαριασμό. Δεν έχω λεφτά να τον πληρώσω. Τι θέλουν; Να μου κόψουν και τη ζεστασιά; Είναι ντροπή να προσπαθούν να πάρουν χρήματα από τους φτωχούς ανθρώπους. Γιατί δε χρεώνουν τους πλούσιους;», είπε με αγανάκτηση και, κρατώντας τα κουτιά με τα φάρμακα που πληρώνει για να έχει την υγειά της.

Η γυναίκα δούλευε σκληρά από την ηλικία των 10χρονών. Δούλεψε σε αγροτικές εργασίες, ακόμη και ως υπηρέτρια για αρκετά χρόνια. Παλαιότερα, βοηθούσε και όσους είχαν ανάγκη από χρήματα ενώ σήμερα νιώθει πικρία για τον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει τους ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους.

«Ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Η ηλικιωμένη είναι αξιοπρεπής. Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία για να αποτρέψουμε πολιτικές που οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος πλήρωσε με χρήματα του Εργατικού Κέντρου το λογαριασμό ρεύματος της ηλικιωμένης, ώστε να μη μείνει στο σκοτάδι και στην παγωνιά.

«Πλήρωσα το λογαριασμό, όχι το χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ», διευκρίνισε ενώ παράλληλα διευκόλυνε την ηλικιωμένη και στο ζήτημα της εφορίας, αφού πήγε ο ίδιος στη ΔΟΥ, έχοντας προηγουμένως λάβει τα 79 ευρώ από την 80χρονη, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και έχει να βγει από το σπίτι της εδώ και 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: