Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Νομική αξιολόγηση θα δώσει η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή στις δηλώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας, για τη σύλληψη του Πούτιν σε περίπτωση επίσκεψής του

Νομική αξιολόγηση θα δώσει η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή στις δηλώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να δώσει νομική αξιολόγηση στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Marco Buschman σχετικά με τη σύλληψη Ρώσων πολιτών στη Γερμανία:
19 Μαρτίου, 2023
Νομική αξιολόγηση θα δώσει η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή στις δηλώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας για τη σύλληψη του Πούτιν σε περίπτωση επίσκεψής του

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσχμαν
Στις 17 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για την Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα με την κατηγορία της «παράνομης απέλασης» παιδιών από την Ουκρανία.

ΜΟΣΧΑ, 19 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να δώσει νομική αξιολόγηση των δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Marco Buschman σχετικά με τη σύλληψη Ρώσων πολιτών στη Γερμανία. Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους στην υπηρεσία Τύπου του RF IC.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο του τμήματος, στο πλαίσιο του εν εξελίξει ελέγχου, να δώσει την απαραίτητη νομική αξιολόγηση των δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης της Γερμανίας σχετικά με την εκπλήρωση της παράνομης απαίτησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριο για τη σύλληψη πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Γερμανία», αναφέρει η έκθεση .
Ο Μπούσμαν είπε νωρίτερα ότι η Γερμανία θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν και να συλλάβει τον Ρώσο ηγέτη εάν φτάσει στο γερμανικό έδαφος.
Στις 17 Μαρτίου, το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Πούτιν και την προεδρική επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, με την κατηγορία της «παράνομης απέλασης» παιδιών από την Ουκρανία. Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ. Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας για τις πληροφορίες που έλαβε από τη Χάγη, είπε ότι οι αποφάσεις του ΔΠΔ δεν έχουν κανένα νόημα για τη Ρωσία, πιθανά εντάλματα σύλληψης είναι νομικά άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: