Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τρένο που μετέφερε αλκοόλ και σιρόπι καλαμποκιού εκτροχιάστηκε στο Ρέιμοντ της Μινεσότα.

30 Μαρτίου 2023,


Τρένο που μετέφερε αλκοόλ και σιρόπι καλαμποκιού εκτροχιάστηκε στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, οι δεξαμενές αιθανόλης πήραν φωτιά, γράφει το Associated Press .

Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής Έρικ Τόλεφσον, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου, τα βαγόνια πήραν φωτιά. Οι τοπικές αρχές χρειάστηκε να απομακρύνουν τον πληθυσμό σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπάτιγκιγκ είπε στο CNN ότι επικίνδυνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της αιθυλικής αλκοόλης, μεταφέρονταν σε 14 βαγόνια. Ο επικεφαλής του τμήματος σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της πολιτείας και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος είχαν ήδη μεταβεί στο σημείο. Πληροφορίες για τα θύματα δεν έχουν γίνει προς το παρόν.

Νωρίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρένο με επικίνδυνες ουσίες συνετρίβη . Το τρένο μετέφερε πετρελαιοειδή, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ασφάλτου.
==============

η καταστροφή σημειώθηκε περίπου στη 1:00  στα δυτικά προάστια της αμερικανικής πόλης Raymond στην κομητεία Kandiyohai. Οι κάτοικοι της πόλης μεταφέρθηκαν στο σχολείο του Πρίνσμπουργκ.

Αργότερα την ίδια ημέρα, το τμήμα ανακοίνωσε ότι η πόλη ήταν απρόσιτη για το κοινό και ανακοίνωσε ότι εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα για τους πυροσβέστες θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Εκκλησία της Ενότητας.

Σύμφωνα με το CNN, επικαλούμενο τη διευθύνουσα σύμβουλο της BNSF Railway, Lena Kent, το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένου αιθανόλης και σιροπιού καλαμποκιού.

Νωρίτερα, στις 28 Μαρτίου, η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης της Καλιφόρνια ανέφερε ότι μια εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην κομητεία San Bernardino. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο ατμομηχανές και 53 βαγόνια σιδηρομεταλλεύματος. Από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ δεν υπήρξε φωτιά.

Νωρίτερα, στις 26 Μαρτίου, σημειώθηκε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βόρεια Ντακότα : 31 βαγόνια τρένου που μετέφερε επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκαν. Ένα τρένο 70 βαγονιών μετέφερε πετρελαιοειδή που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ασφάλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: