Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Η πώληση σπέρματος αποφέρει σοβαρά έσοδα σε Βρετανικό νοσοκομείο, κορυφαία κλινική γονιμότητας στην Αυστραλία, θα εισάγει σπέρμα από εκλεκτούς μορφωμένους Καυκάσιους δωρητές της κρυοτράπεζας "California Cryobank"


Λονδίνο, η πώληση σπέρματος θα αποφέρει σοβαρά έσοδα στο  νοσοκομείο Whittington Hospital.
Θα πουλάει μέχρι £ 2.700 το σπέρμα (από κάθε εκσπερμάτωση) σε υπογόνιμα ζευγάρια στη Βρετανία.

Το σπέρμα έγινε βασικό εμπορικό προιόν.
Ο δωρητής πληρώνεται £35 ανά επίσκεψη, για τις "δαπάνες"του. μπορεί να κάνει 1έως 2 επισκέψεις τη βδομάδα στο νοσοκομείο, για 6-12 εβδομάδες.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το  νοσοκομείο Whittington Hospital, που διοικείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) σχεδιάζει να καλύψει τον προϋπολογισμό του -που παρουσιάζει έλλειμμα εκατομμυρίων λιρών-  από την πώληση σπέρματος. Παρά το γεγονός ότι, το νοσοκομείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του επιτρέπεται να πουλάει το σπέρμα.  ήδη, αναπτύσσει το πρώτο του πρόγραμμα και ζητάει από αλτρουϊστές δωρητές (ηλικίας μεταξύ 18-45 χρόνων) να παρέχουν δείγματα.
Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται, θα πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο του νοσοκομείου.
στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), τα νοσοκομεία δεν επιτρέπεται να παρέχουν δωρεάν σπέρμα,
αυτό σημαίνει ότι πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν για την αγορά σπέρματος σε ιδιωτικές κλινικές ή σε online αγορά.  έτσι, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να προσφέρει σπέρμα σε ασθενείς (πελάτισσες) που είναι μέσης οικονομικής κατάστασης.
Ο δικτυακός τόπος  "Whittington Hospital website" αναφέρει: «Για μερικούς ανθρώπους, ο μόνος τρόπος που μπορούν να αρχίσουν μια οικογένεια είναι μέσω της χρήσης του σπέρματος δότη"

«Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα κέρδη στο νοσοκομείο», λέει η εμβρυολόγος Erica Foster, του νοσοκομείου Whittington .«Μπορεί να πουλήσει το σπέρμα του δότη για περίπου £ 900 (US $ 1120), το καθένα φιαλίδιο. Μπορούμε να πάρουμε τρία φιαλίδια από μια εκσπερμάτωση."
"η δωρεά σπέρματος είναι κάτι μαγικό, η πιο ανιδιοτελής πράξη που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, με μια σχετική μικρή προσπάθεια. Αλλά σε αυτή τη χώρα το κάνουν πολύ λίγοι άνθρωποι"
Η κα Foster ελπίζει ότι οι πελάτισσες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς για το μέλλον του μωρού τους, όταν αγοράζουν την πατρότητα του από ένα κρατικό  νοσοκομείο, παρά όταν την αγοράζουν  από μια «απρόσωπη» ιστοσελίδα ή μια ξένη τράπεζα σπέρματος.
Είπε στην  εφημερίδα "Camden New Journal" :  «Αυτό που οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι, επειδή το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) δεν παρέχει αυτή την υπηρεσία, όλα τα χρήματα πηγαίνουν έξω, βγαίνουν από τη χώρα μας ή καταλήγουν σε μια ιδιωτική κλινική.
Αν κοιτάξετε τις ιστοσελίδες από τράπεζες σπέρματος, θα δείτε ότι είναι εντελώς απρόσωπες. μπορείτε να προσθέσετε το σπέρμα στο καλάθι αγορών, σαν να είναι αγορασμένο στο Amazon. για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό και επιθυμώ να δημιουργηθεί μια διαφορετική εμπειρία.
"Θέλουμε να αναπτύξουμε μια ηθικά αποδεκτή πηγή για την επιλογή σπέρματος από τους ασθενείς, έτσι ώστε και το ελάχιστο χρηματικό ποσό, να επιστρέφει στο εθνικό σύστημα υγείας" λέει ο Dr Gidon Liebermann (Consultant gynaecologist)
"Θέλουμε να εξαλείψουμε κάθε στοιχείο αισχροκέρδειας από την πώληση σπέρματος. νομίζω ότι οι ασθενείς πρέπει να έχουν επιλογή μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΥ"

στο Λονδίνο, το Whittington Hospital αναζητά πάντα άνδρες για το πρόγραμμά του "donor sperm programme"
«Σύμφωνα με το νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι δότες σπέρματος πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 45 ετών, να είναι γενικά υγιείς και απαλλαγμένοι από ασθένειες οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι κληρονομικές και να είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν στα βιολογικά τους παιδιά, που γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα της δωρεάς τους, πληροφορίες για τον εντοπισμό τους, όταν αυτά φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών. Κάθε δότης σπέρματος μπορεί να βοηθήσει
κατ'ανώτατο όριο  δέκα οικογένειες.
Στην Αυστραλία, μία από τις κορυφαίες κλινικές γονιμότητας της χώρας,  η Monash IVF, έχει υποβάλει αίτηση για την κρατική έγκριση στην εισαγωγή σπέρματος, κυρίως από μορφωμένους, υγιείς και αθλητικούς Καυκάσιους*** δωρητές.
(η μεγαλύτερη πληθυσμιακά, φυλετική ομάδα στον κόσμο, αυτή η ράτσα παρουσιάζεται ως η ομορφότερη από όλες)
Η πηγή θα είναι η κρυοτράπεζα "California Cryobank" που ισχυρίζεται ότι διαθέτει «τον πιο εκτενή κατάλογο πολιτισμικά και εθνοτικά διαφοροποιημένων δωρητών, που έχουν εξεταστεί ενδελεχώς και είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
 «Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τις ανύπαντρες γυναίκες και τα ζευγάρια που είναι πρόθυμα να κάνουν οικογένεια, στο "παράθυρο" της γονιμότητάς τους»,
δήλωσε η Amanda Mullins, του Monash IVF.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε αυτούς τους ασθενείς, και να παρέχουμε πρόσβαση στο συνεργάτη μας, την "California Cryobank" με δωρητές σπέρματος, που εδρεύει στις ΗΠΑ"
η κλινική γονιμότητας Monash IVF καταγγέλλει ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει μια ξηρασία σπέρματος“sperm drought”, και οι γυναίκες χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και ένα χρόνο.
Οι εισαγωγές σπέρματος θα μειώσουν το χρόνο αναμονής σε λίγες εβδομάδες.

πηγή 25-3-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4348518/NHS-hospital-plans-SELL-sperm.html
πηγή 7-4-17
https://www.bioedge.org/bioethics/sperm-bring-in-serious-money-for-london-hospital/12261Δεν υπάρχουν σχόλια: