Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Η Αλβανική αστυνομία συνέλαβε 10 αστυνομικούς της, και 8 τελωνειακούς για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών

Η Αλβανική αστυνομία συνέλαβε 10 αστυνομικούς της, και 8 τελωνειακούς υπαλλήλους με την υποψία ότι συνεργάστηκαν με καρτέλ ναρκωτικών, στη λαθραία επιχείρηση εισαγωγής 10 μετρικών τόννων (11 τόννων) κάναβης στην Ιταλία, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς
Ο αρχηγός της αστυνομίας στο λιμάνι του Δυραχίου, οι τέσσερις ειδικοί κατά των ναρκωτικών εκεί, τελωνειακοί και αστυνομικοί υπάλληλοι στο Δυρράχιο και σε περιοχή που συνορεύει με την πΓΔΜ κατηγορούνται για τη διακίνηση (από Αλβανία προς Ιταλία) δυο φορτηγών φορτωμένων με κάνναβη το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.
"Η εισαγγελία θεωρεί ότι, έστησαν ένα δίκτυο για να οργανώσουν τη διέλευση των φορτηγών που ήταν φορτωμένα με ναρκωτικά από την Αλβανία προς την Ιταλία", δήλωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
Αντιμετωπίζουν πάνω από 20 χρόνια φυλάκισης,  εάν τιμωρηθούν για διακίνηση ναρκωτικών.
O σύγχρονος εξοπλισμός σάρωσης στο Δυρράχιο έχει βρεί συχνά κάνναβη και άλλα ναρκωτικά κρυμμένα στα πιο απίθανα μέρη φορτηγών που κατευθύνονταν προς την Ιταλία, αλλά απέτυχε να εντοπίσει οκτώ μετρικούς τόνους κάνναβης που ήταν μόλις και μετά βίας καλυμμένοι,  σε ένα φορτηγό στις 5-2-17.
Η Αλβανική αστυνομία αρνήθηκε οποιαδήποτε βρώμικο παιχνίδι στο Δυρράχιο, αλλά ένα δεύτερο φορτηγό με 2,2 μετρικούς τόνους κάνναβης που κατασχέθηκαν, ακινητοποιήθηκε στην Ιταλία στις 24-3-17.  Αυτό το φορτηγό που είχε προορισμό το Βέλγιο,  ακινητοποιήθηκε από την Ιταλική αστυνομία, αμέσως μετά την άφιξή του, στο λιμάνι της Ανκόνα.

η Αλβανία πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος υπαίθριος παραγωγός  της κάνναβης στην Ευρώπη.
 Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα εξάλειψε μεγάλης κλίμακας,  υπαίθρια καλλιέργεια στο νότιο χωριό Λαζαράτ το 2014, αλλά σε δύο χρόνια από τότε, η κάνναβη που καλλιεργείται στην ύπαιθρο έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση.
οι Ιταλικές και οι Αλβανικές αρχές συνεργάζονται -μερικές φορές με την ελληνική ακτοφυλακή- στην καταδίωξη ταχύπλοοων σκαφών φορτωμένων με κάνναβη που κατευθύνονται στην Ιταλία και την Ελλάδα.
πέρυσι οι Αλβανικές αρχές κατέστρεψαν περίπου 2,5 εκατομμύρια φυτά μαριχουάνας. Τέσσερεις φορές περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά  και κατάσχεσαν αρκετούς μετρικούς τόννους κάναβης από σημεία εισόδου στα σύνορα, ή από σκάφη με προορισμό τη γειτονική Ελλάδα και Ιταλία.
Τα σώματα τεσσάρων διοργανωτών διακίνησης ναρκωτικών ξεβράστηκαν στην  παραλία πρόσφατα.
πηγή  17-4-17
http://www.reuters.com/article/us-albania-cannabis-arrests-idUSKBN17J199

TiranaEcho 17/04/2017 12:28
#Breaking #Albania Several Police #Arrested Over Massive #Cannabis Trafficking Scandal in Main Port of #Durres - http://www. tiranaecho.com/latest-news/se veral-police-arrested-over-massive-drug-trafficking-scandal-in-albanias-main-port/ …
http://pic.twitter.com/LuG4t2K1KS


Δεν υπάρχουν σχόλια: