Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Διακίνηση ναρκωτικών με ιπποειδή στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, δύο γαϊδουράκια με 52 κιλά κάνναβης συνελήφθησαν, ο επικίνδυνος διακινητής κρύβεται μέσα στο Ελληνικό έδαφος, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ η ΤΥΧΗ των ιπποειδών που συλλαμβάνονται


Η συνοριακή αστυνομία των Αγίων Σαράντα εντόπισε δύο γαϊδούρια φορτωμένα με κάνναβη (Cannabis Sattiva),  στην περιοχή  Qafë Bota, Sarandë, καθώς διέσχιζαν τα αλβανικά σύνορα και πορεύονταν προς το Ελληνικό έδαφος.
τα δυο γαϊδουράκια ήταν φορτωμένα με 52 κιλά κάνναβη σε τέσσερα ξεχωριστά τσουβάλια
(δύο τσουβάλια φορτωμένα στο  καθένα)
στις 4 απριλίου 2017, η συνοριακή αστυνομία των Αγίων Σαράντα ανακοίνωσε τον εντοπισμό των φορτωμένων με ναρκωτικά ζώων και αμέσως άρχισε να ελέγχει την περιοχή σε συνεργασία με την αστυνομία των αγίων σαράντα.
Μετά την πληροφορία, η αλβανική αστυνομία ξεκίνησε έλεγχο στην περιοχή Qafë Botit, και βρήκε σε  κοντινό μέρος,  στο σημείο που ονομάζεται “Piramidat 66”, το χώρο όπου αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά.  η κάνναβη ήταν τοποθετημένη σε πακέτα, μέσα σε 4 αθλητικές τσάντες -που κατασχέθηκαν ως αποδεικτικό υλικό-
Ο διακινητής βρέθηκε από την αστυνομία και πιστεύεται ότι κρύβεται στην Ελλάδα, η αλβανική αστυνομία ξεκίνησε συνεργασία με την ελληνική πλευρά για να τον πιάσει- αν και δεν υπήρχε καμία ένδειξη γι αυτόν-
οι έρευνα είναι σε εξέλιξη για τη σύλληψη του δράστη

πηγές
  http://www.droni.al/web/FOTO_Sarande_kapen_dy_gomere_me_droge_po_kalonin_kufirin_per_ne_Greqi_36491_1.php

https://www.gsh.al/2017/04/05/sekuestrohen-52-kg-kanabis-por-transportohej-drejt-greqise-me-kafshe/η διακίνηση ναρκωτικών στα ελληνο-αλβανικά σύνορα
με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με την απάνθρωπη μεταχείριση και χρησιμοποίηση ιπποειδών που συνήθως φορτώνονται με τα ναρκωτικά στη μία πλευρά των συνόρων και ακολουθούν χωρίς συνοδεία τα μονοπάτια που έχουν μάθει εξαιτίας των τακτικών δρομολογίων  (συχνά πρόκειται για ασυνόδευτα ζώα που κατάσχονται ως "μεταφορικά μέσα" και αργότερα βγαίνουν σε δημοπρασία. οι κάτοικοι στην παραμεθόριο δεν αγοράζουν αυτά τα ιπποειδή, γιατί φοβούνται αντίποινα από τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, που είναι πολύ πιθανόν να αναζητήσουν τα εκπαιδευμένα για διακίνηση ναρκωτικών ζώα τους, που τους αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ.

καθώς ξεκίνησε η συγκομιδή και διάθεση της σοδειάς κάνναβης στην Αλβανία, τα περιστατικά της λαθραίας εισαγωγής της, στην Ελλάδα είναι καθημερινά.
στις 26-2-17 αστυνομικοί των τμημάτων φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών, εντόπισαν έξω από το χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας (15 χλμ από την οριογραμμή) 4 ιπποειδή (3 γαϊδούρια και ένα μουλάρι) φορτωμένα με 313 κιλά κάνναβης (μέσα σε δεκάδες τσουβάλια) Τα δύστυχα ζώα πορεύονταν υπερφορτωμένα, μέσα στο πυκνό δάσος, τη βροχή και την ομίχλη και πέρασαν στο Ελληνικό έδαφος.

από 1-1-10 όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να συμμορφώνονται με την οδηγία 2008/73/ΕΚ για την υγεία των ζώων  (η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε)
 Για την εφαρμογή της οδηγίας 2008/73/ΕΚ τροποποιείται ανάλογα η οδηγία του Συμβουλίου  90/426/ΕΟΚ
Η οδηγία 90/426/ΕΟΚ του Συμβουλίου εφαρμόζεται με τις διατάξεις του Π.Δ. 528/91 ( Α’ 204) «Υγειονομικοί όροι τους οποίους πρέπει να πληρούν τα ιπποειδή που αποστέλλονται στην Ελλάδα από Κράτη-Μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή εισάγονται σ’ αυτήν από τρίτες χώρες όπως επίσης και τα ιπποειδή που αποστέλλονται από την Ελλάδα προς τα άλλα Κράτη-Μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων , σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 90/426/ΕΟΚ του Συμβουλίου».
πηγή
www.minagric.gr/greek/data/decree_equidae_02.doc

οι υγειονομικοί όροι που πρέπει να πληρούν τα ιπποειδή  οδήγησαν παλαιότερα στην απάνθρωπη σφαγή τους -ούτε καν ευθανασία- αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ήθελε να εφαρμόσει πιστά το Προεδρικό Διάταγμα 528/91, το οποίο ορίζει πως τα ζώα πρέπει να θανατωθούν για να μη μεταδοθούν ασθένειες σε άλλα ιπποειδή της περιοχής.

Αργότερα μετά από την αποκάλυψη των απάνθρωπων μεθόδων σφαγής των αλβανικών ιπποειδών, κάποιοι "ευαισθητοποιήθηκαν" και βρήκαν άλλους τρόπους (δικονομικές ενέργειες, αλλαγή μεσεγγυούχου κλπ) για να μη προβαίνουν σε κτηνώδεις  πράξεις είς βάρος των άτυχων ζώων.
τα κατασχεθέντα ιπποειδή πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους,εγκεκριμένους σταθμούς απομόνωσης,  να υποβάλλονται σε εξετάσεις που θα αποδεικνύουν ότι είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και μετά να εκποιούνται.
Βέβαια για όλες αυτές τις διαδικασίες πρέπει να μεταφέρονται με ασφαλή τρόπο -ειδικά οχήματα- και όχι πάνω σε ακατάλληλες καρότσες φορτηγών, όπου πολλά τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη μεταφορά και μετά θανατώθηκαν.
το άρθρο 7 της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ αναφέρει ότι τα ιπποειδή μεταφέρονται με ειδικά οχήματα για την προστασία και ευζωία τους.
************************************************************
για λόγους ασφαλείας οι οικογενειακές οργανώσεις εκπαιδεύουν... γαϊδούρια και μουλάρια προκειμένου να περνούν χωρίς συνοδεία τα ελληνοαλβανικά σύνορα φορτωμένα με ναρκωτικά».

πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=321229&dt=20/03/2010#ixzz14TwSKPvD

Εφαρμογή της οδηγίας 90/426/ΕΟΚ με τις διατάξεις του ΠΔ 528/91
Σφαγή μουλαριών για υγειονομικούς όρους

27-4-2006   Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστοριάς θανάτωσε πέντε ημίονους επειδή τους χρησιμοποίησαν Αλβανοί για να μεταφέρουν με αυτά ναρκωτικά
οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας τα έσφαξαν και μάλιστα με τις... ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θέλησε να «εφαρμόσει πιστά το Προεδρικό Διάταγμα 528/91, το οποίο ορίζει πως τα ζώα πρέπει να θανατωθούν για να μη μεταδοθούν ασθένειες σε άλλα ιπποειδή της περιοχής»,
πηγή http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=27.04.2006,id=75101900
11-05-06    Ο εισαγγελέας «αθώωσε» τα άλογα με το χασίς
ο εισαγγελέας Φλώρινας κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου προέβη σε δικονομικές ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ευαισθησία.
Την απόφαση του εισαγγελέα επικρότησαν φιλοζωικές οργανώσεις.
πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/05/2006_183578
**********************************************

      στις φωτο τα μουλάρια που σφαγιάστηκαν
ανάλογα παλαιότερα περιστατικά

Αλβανός μετέφερε 90 κιλά ακατέργαστης κάνναβης με δύο μουλάρια από την πατρίδα του.
πηγή http://www.eleftheria.gr/pdf/18-11-2008-FILO.pdf

3 -12-2008    Βούλγαρος περνούσε με άλογα ναρκωτικά από τα σύνορα του Προμαχώνα
Πηγή www.minpress.gr/minpress/scriptpage-bultn.html?id=173191302

20.01.2010     Ναύπλιο, Αργολίδα, Μετέφερε 102 κιλά χασίς με Μουλάρια!!! στην Καλόβρυση Κόνιτσας, στη θέση Πρωτόγερο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν άγνωστο άτομο να μεταφέρει δύο έμφορτα ζώα(Μουλάρια) με τέσσερις (4) σάκους,  ακατέργαστης κάνναβης  οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων
Πηγή  www.argolidablogs.gr/2008/?page=171
Δεν υπάρχουν σχόλια: