Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Αλβανός τοκογλύφος κέρδισε 100.000 ευρώ σε 6 μήνες, από ιδιωτικό δανεισμό που έκανε σε μικρές Ιταλικές επιχειρήσεις, που έπεφταν για πάντα στα πλοκάμια του.

44χρονος Αλβανός τοκογλύφος κέρδισε 100 χιλιάδες ευρώ σε 6 μόνο μήνες, δίνοντας δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις που εδρεύουν στις πόλεις Velletri και Aprilia της Ιταλίας.
Η  επιχείρηση για τη σύλληψη έγινε από την  Guardia di Finanza ( GdF )  (στρατιωτικοποιημένη αστυνομική δύναμη, που αποτελεί  τμήμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,
πρωταρχικός οργανισμός της Ιταλίας για την καταστολή του εμπορίου ναρκωτικών, την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος και του λαθρεμπορίου)
ο τοκογλύφος εκμεταλεύονταν τις οικονομικές δυσκολίες των πελατών του και έθετε επιτόκια που κυμαίνονταν έως και 300% σε σχέση με τα επιτόκια των δανείων. 
εάν τα χρήματα δεν επιστρέφονταν δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει μεθόδους εκφοβισμού, και έβαζε άλλους τρεις Αλβανούς στο παιχνίδι.
το σύστημα (με εκβιαστικές μεθόδους) που χρησιμοποιούσε είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, που δεν έδινε στα θύματά του την ευκαιρία, να απελευθερωθούν από το τοκογλυφικό χρέος.
Με εκβιαστικές μεθόδους δήλωνε πρόθυμος να "δωρίσει" ένα νέο χρέος στον πελάτη του, έτσι, το αρχικό κεφάλαιο όλο και μεγάλωνε  δήλωσε η Guardia di Finanza.
Η έρευνα διήρκεσε έξι μήνες, χρησιμοποιήθηκε τηλεφωνική παρακολούθηση και περιβαλλοντική επιτήρηση κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Σήμερα το πρωί, Αλβανός συνελήφθη, και διώκονται οι άλλοι τρεις Αλβανοί συνεργάτες του. Θα απαντήσει σε κατηγορίες για εκβιασμό και τοκογλυφία.
πηγή 7-4-17
http://www.droni.al/web/Itali_fajdexhiu_shqiptar_fiton_100_mije_euro_ne_6_muaj_36674_1.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: