Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές, εξετάζεται να επεκταθεί και στις πτήσεις από την Ευρώπη, αρχικά δε, από το Ηνωμένο Βασίλειο


Η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές,
εξετάζεται να επεκταθεί και στις πτήσεις  από την Ευρώπη.
ο Πρόεδρος Trump εξετάζει να επεκτείνει την απαγόρευση στις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως φορητούς υπολογιστές) που μεταφέρονται στις καμπίνες των αεροσκαφών και  στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τον περασμένο μήνα,  οι ΗΠΑ  απαγόρευσαν στους επιβάτες  να έχουν tablets και laptops, στις απευθείας πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες.
το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει ότι πλέον, οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ θα πρέπει να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές που είναι μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στις βαλίτσες τους, ώστε να περνούν από τον έλεγχο.
 Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.
To Λονδίνο αποφάσισε με τη σειρά του,  μετά την Ουάσιγκτον, να επιβάλλει περιορισμούς στη μεταφορά από τους επιβάτες ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα, στις απευθείας πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο,  την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ιορδανία, και τη Σαουδική Αραβία με στόχο την ασφάλεια των επιβατών,όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.
[The ban applies to flights from Turkey, two north African countries – Egypt and Tunisia – and three Middle Eastern states: Lebanon, Jordan, and Saudi Arabia.]

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο "The Times" ότι η Βρετανία ήταν στον κατάλογο των χωρών που εξετάζονται για την επέκταση των περιορισμών ασφαλείας.
Η εφημερίδα "The Times" ανέφερε ότι η κίνηση θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά ότι καμία τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί σχετικά με το εάν η Βρετανία θα συμπεριλαμβάνεται στην απαγόρευση.

Μια πηγή "Whitehall source"  αναφέρθηκε λέγοντας: «Όπως και με τα πάντα, από την Αμερική Trump, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το πού, πότε και τι.»

[British security chiefs have now been warned that the US is planning to extend these security restrictions to incoming flights from some parts of Europe and have been put on alert that Britain could be one of those affected.
One Whitehall source is reported as saying: ‘As with everything from Trump’s America, there are conflicting reports about where, when and what.]

 Η νέα οδηγία εφαρμόζεται με βάση πληροφορίες που δείχνουν πως οι τρομοκράτες μπορούν να στοχεύουν εμπορικά αεροσκάφη και να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά κρυμμένα σε ηλεκτρονικές συσκευές.
Η απαγόρευση,  ακολούθησε τις ανησυχίες ότι οι τρομοκράτες τελειοποίησαν μια νέου τύπου "airline bomb"

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Η ασφάλεια και η διασφάλιση της μετακίνησης του επιβατικού κοινού είναι ύψιστη προτεραιότητα μας. Κρατάμε την ασφάλεια των αερομεταφορών υπό διαρκή επανεξέταση.»
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (US Department of Homeland Security), δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το περιβάλλον απειλής και αποφασίζουμε με βάση την εκτίμηση αυτή, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για την επέκταση των υφιστάμενων περιορισμών εις βάρος των μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών σε καμπίνες των αεροσκαφών από επιλεγμένα αεροδρόμια.» τα αεροδρόμια  που καλύπτουν οι νέες βρετανικές πολιτικέςPassengers travelling to Britain from these countries cannot carry large electronic items in the cabin on these UK airlines:
British Airways
EasyJet
Jet2.com
Monarch
Thomas Cook
Thomson
And non-UK carriers:
Turkish Airlines
Pegasus Airways
Atlas-Global Airlines
Middle East Airlines
Egyptair
Royal Jordanian
Tunis Air
Saudia

πηγή 25-4-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4442136/Trump-ban-laptops-aircrafts-flights-UK.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: