Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ήταν η ΓΥΝΑΙΚΑ- ΠΙΘΗΚΟΣ ΖΑΝΑ
Αγγλία, Οξφόρδη. ο καθηγητής γενετικής  Bryan Sykes  του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ισχυρίζεται ότι μια πανύψηλη γυναίκα  (ύψους 6ft 6in ή  1.9812 μέτρα ) που έζησε τον 19ο αιώνα στη Ρωσία και εμφανίζεται  να είναι «μισός άνθρωπος, μισός πίθηκος» - θα μπορούσε να είναι το θρυλικό Yeti.
Εκατοντάδες ερευνητές, και συγγραφείς του φανταστικού  ξοδεύουν δεκαετίες, αναζητώντας το περίφημο «big-foot».
Αλλά ο κορυφαίος γενετιστής Sykes έχει αποδείξεις  ότι «αυτό» (το «big-foot» ή το θρυλικό Yeti) είναι κάτι περισσότερο από μύθος.
Σύμφωνα με αναφορές και μαρτυρίες η πανύψηλη  γυναίκα -πίθηκος
Zana (apewoman) είχε τα «χαρακτηριστικά ενός άγριου ζώου »
Λέγεται ότι την παγίδεψαν στα βουνά του Καυκάσου, όπου ζούσε σε άγρια κατάσταση, στην απομακρυσμένη περιοχή της Ochamchir στη Δημοκρατία της Αμπχαζίας, μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας.
Το σώμα της ήταν καλυμμένο από πυκνό τρίχωμα, είχε «τεράστια αθλητική δύναμη» και θα μπορούσε να ξεπεράσει σε ταχύτητα ένα άλογο.
Ο γενετιστής Sykes ανέλυσε το
DNA (από δείγματα σιέλου), από έξι ζώντες απογόνους της, από την εγγονή της και από το δόντι –που έλαβε από το κρανίο που είχε ασυνήθιστα μορφολογικά χαρακτηριστικά -του θανόντος γιου της Khwit. Αποκαλύφθηκε ότι είχαν Αφρικάνικη καταγωγή, (γονίδια κατοίκων  Δυτικής Αφρικής)  αν και η γυναίκα –πίθηκος Ζάνα , έζησε στα βουνά του Καυκάσου.
Η ανάλυση του
DNA, αποκάλυψε ότι όλοι οι απόγονοι της  που εξετάστηκαν, είχαν ικανό ποσοστό Αφρικάνικου DNA - με τη Ζάνα να είναι 100% από την Υποσαχάρια Αφρική-   αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι η γενετική σύσταση δεν ταιριάζει σε καμιά από τις γνωστές Αφρικανικές πληθυσμιακές ομάδες.
Ο Sykes πιστεύει ότι, οι πρόγονοί της ήρθαν από την Αφρική πριν από περισσότερα από 100.000 χρόνια και έζησαν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Καυκάσου για πολλές γενιές.
Η Ζάνα ήταν ένα πραγματικά διαφορετικό είδος ανθρώπου (ή είδος ανθρωπίδη)  ίσως και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι να συνεχίζουν να ζουν ακόμα και σήμερα σε άγρια (ζωώδη) κατάσταση, χωρίς να επηρεάζονται από τη σύγχρονη ζωή, στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας και πιθανόν στον υπόλοιπο κόσμο.  (έτσι εξηγούνται οι θεάσεις των
Yeti, του περίφημου «big-foot» και του «άλμας»)
Η Ζάνα λέγεται ότι πέθανε το 1890 και η τύχη του σκελετού της δεν είναι γνωστή, οπότε η ιατροδικαστική εξέταση των λειψάνων της δεν είναι δυνατή.
τα παιδιά της όμως είναι ένα διαφορετικό θέμα. Λέγεται ότι τα παιδιά της είχαν σκούρο δέρμα, μεγάλη σωματική δύναμη, κοίταζαν ελαφρώς παράξενα, αλλά παρά τα μερικά ασυνήθιστα ψυχολογικά τους χαρακτηριστικά, μπορούσαν να μιλήσουν και θεωρήθηκαν  σχετικά νορμάλ.
Η ιστορία της Ζάνα, ξεκινά το 1850. Η  Ζάνα περιπλανιόταν στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Καυκάσου, όπου οι Αφρικανοί πρόγονοί της -σύμφωνα με τον Sykes- έζησαν για πολλές γενιές.
Ανακαλύφθηκε και παγιδεύτηκε από έναν τοπικό έμπορο, που προσέλαβε μια ομάδα κυνηγών για να την κυνηγήσουν, στην περιοχή του Ochamchir στη δυτική Γεωργία. Φαινόταν σαν άνθρωπος, ήταν μια νέα γυναίκα,  αλλά είχε πιθηκοειδή χαρακτηριστικά.  Τα μπράτσα της, τα πόδια και τα δάχτυλα ήταν ασυνήθιστα παχιά, το στήθος της ήταν μεγάλο και καλυμμένο με παχύ σκούρο τρίχωμα. ήταν πολύ άγρια, αλλά οι κυνηγοί κατάφεραν να την πιάσουν ζωντανή, την κράτησαν αλυσοδεμένη σε ένα χαντάκι που περιβάλλονταν με αιχμηρές ακίδες, έτσι πουλήθηκε από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη και κατέληξε στην ιδιοκτησία -ως σκλάβα- του ευγενή Edgi Genaba, στο απομονωμένο ορεινό χωριό της T'khina πενήντα μίλια από το Sukhumi.
Τα τρία πρώτα χρόνια μετά τη σύλληψή της κρατήθηκε σε ένα κλουβί αλυσοδεμένη. Εκεί έσκαψε μια λακκούβα, όπου κοιμόταν. ήταν βίαιη και άγρια, οι άνθρωποι φοβόταν να την πλησιάσουν και της έριχναν τροφή μέσα στο κλουβί.
Με την  πάροδο του χρόνου εξημερώθηκε και έγινε οικόσιτη. Κρατήθηκε δεμένη στην αρχή, σε ένα περιφραγμένο χώρο –κατάλυμα- αλλά αργότερα της επέτρεπαν να περιφέρεται ελεύθερα. Δεν περιπλανήθηκε ποτέ μακριά από τον τόπο, όπου έβρισκε τροφή.
Τελικά έμαθε μερικές απλές εργασίες, να καθαρίζει καλαμπόκι, να κουβαλάει  ξύλα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να μιλήσει και να αρθρώσει έστω και  μια λέξη, έβγαζε μόνο γρυλίσματα και όταν εξοργισμένη κραύγαζε.
Οι γυναίκες της περιοχής πάντα τη φοβόταν,  ήταν άγρια και δάγκωνε όταν θύμωνε, πλησίαζε μόνο όταν είχε καλή διάθεση.
Ο ιδιοκτήτης της Edgi Genaba ωστόσο, μπορούσε να την ελέγξει και φοβόταν όταν της φώναζε.
Μπορούσε να αναρριχηθεί στα δένδρα για να κόψει σταφύλια –που αγαπούσε ιδιαίτερα- περιφέρονταν στο δάσος τις νυκτερινές ώρες  και τις πιο ζεστές μέρες, ξεκουράζονταν στις δεξαμενές με κρύο νερό, κοντά στα βουβάλια.
Η Ζάνα αποστρέφονταν τη θέρμανση, δεν μπορούσε να ανεχθεί να είναι σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο, έσκιζε τα ρούχα της και προτιμούσε να κυκλοφορεί γυμνή, ακόμα και κατά τη διάρκεια του πιο σκληρού χειμώνα.
Αγαπούσε πολύ το κρασί και έπινε μέχρι να πέσει αναίσθητη.
απέκτησε έναν αριθμό παιδιών από έναν αριθμό ανδρών. Λέγεται ότι, αυτό ήταν αποτέλεσμα  σεξουαλικής κακοποίησης που δεχόταν όταν έπινε τόσο, ώστε να χάνει τις αισθήσεις της.
πάντα γεννούσε αβοήθητη και πολλά από τα παιδιά της δεν κατάφερναν να επιβιώσουν  μετά τη γέννηση. Λέγεται ότι αυτό ήταν λόγω της ασυμβατότητας των γονιδίων της, με τους  
Homo Sapien πατέρες των παιδιών της. Συνήθιζε να πλένει τα νεογέννητα μωρά της στο παγωμένο ποτάμι, αλλά τα μωρά δεν είχαν κληρονομήσει από τη μητέρα τους την αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες και κάποια υπέκυψαν από υποθερμία μετά από την έκθεσή τους στο παγωμένο νερό.
Αργότερα οι απόγονοί της απομακρύνθηκαν κατά τη γέννησή τους
από αυτή και προωθήθηκαν για να ζήσουν με άλλες οικογένειες στο χωριό.

Μια άλλη θεωρία που παρουσίασε ο καθηγητής Boris Porchnev της Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα, είναι ότι, στην πραγματικότητα ήταν ένα από τα ελάχιστα μέλη της φυλής του Νεάντερταλ, που διασώζεται στις ορεινές περιοχές της Ρωσίας.

Ένα από τα μικρότερα παιδιά της, ο γιος της Khwit (ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες έμοιαζε πολύ με τον πατέρα του  Edgi Genaba) πέθανε το 1954.
ήταν απίστευτα γεροδεμένος, με σκούρο χρώμα, αλλά εκτός από τις δύο αυτές ιδιότητες, φαίνεται ότι κληρονόμησε τα περισσότερα χαρακτηριστικά του προσώπου από τον πατέρα του.
το κρανίο του Khwit δόθηκε στην Ανθρωπολόγο 
MAKolodieva που το σύγκρινε με άλλα τυπικά αρσενικά κρανία από την Αμπχαζία και
βρέθηκε να είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτά.
Οι διαφορές που ανιχνεύονται στο κρανίο του Khwit, πιθανόν να κληρονομήθηκαν από τη μητέρα του Ζάνα που ήταν πραγματικά ένα διαφορετικό είδος Ανθρώπου.
το 1996, ένας Ρώσος ζωολόγος –που εξέτασε πολλές αναφορές και μαρτυρίες για τη Ζάνα-  έγραψε ότι, η εμφάνιση της  έμοιαζε με την εμφάνιση ενός άγριου  ζώου, το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό της ήταν η καθαρά ζωώδης έκφραση του προσώπου της.
έτρεχε γρήγορα σαν άλογο και κολυμπούσε στον ποταμό  της Μόσχας (ποτάμι της δυτικής Ρωσίας) ακόμη και όταν η στάθμη του νερού ανέβαινε στο υψηλότερο σημείο, στη φάση της παλίρροιας.
 --------------
 The first accounts of Yetis emerged before the 19th century from Buddhists who believed that the creature inhabited the Himalayas.
They depicted the mysterious beast as having similarities to an ape and carrying a large stone as a weapon while making a whistling sound.
In 1832, an explorer who had his account of trekking in Nepal published in the Journal of the Asiatic Society of Bengal spoke of seeing tall, bipedal creature covered with long dark hair, which seemed to flee in fear.
The term Abominable Snowman was developed in 1921 following a book by Lieutenant-Colonel Charles Howard-Bury called Mount Everest The Reconnaissance.
Popular interest in creature gathered pace in early 20th century as tourists began making their own trips to the region to try and capture the Yeti. They reported seeing strange markings in the snow.
--Mystical: Hundreds of explorers, theorists and fantasists have spent their lives searching for the infamous 'big-foot'--
The Daily Mail led a trip called the the Snowman Expedition in 1954 to Everest. During the trip mountaineering leader John Angelo Jackson photographed ancient paintings of Yetis and large footprints in the snow.
A number of hair samples were also found that were believed to have come from a Yeti scalp.
British mountaineer Don Whillans claimed to have witnessed a creature when scaling Annapurna in 1970.
He said that while searching for a campsite he heard some odd cries which his guide attributed to a Yeti's call. That night, he saw a dark shape moving near his camp.
In recent times, there have been more reported Yeti sightings and at a conference in Russia in 2011, scientists declared they were 95 per cent certain of the existence of Yetis.
In 2013, a scientist claimed that the Yeti was a distant relative of the polar bear, which is thought to have died out more than 40,000 years ago.
But researchers have shown that the two hair samples analysed actually originated from a modern polar bear, and a type of rare bear native to the high mountain ranges.  
Πηγή 4-4-15


Δεν υπάρχουν σχόλια: