Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ενάντια στον ΤΟΚΕΤΟ με ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗΑυστραλία , Σίντνεϊ,  γυναικολόγοι αντιδρούν ενάντια στις  εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τη μείωση των γεννήσεων με καισαρική τομή και την επιστροφή στην επιλογή του φυσιολογικού τοκετού. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι το ιδανικό ποσοστό καισαρικών τομών –που μπορεί να προκύψει από ιατρικά αίτια-
κυμαίνεται μεταξύ του 10% και του 15% των γεννήσεων.
Εντούτοις οι γεννήσεις με καισαρική, έχουν γίνει σχεδόν κανόνας, τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες, όσο και στις αναπτυσσόμενες.
Στην Ευρώπη, το επίπεδο έχει αυξηθεί 15-22 τοις εκατό κατά τα τελευταία 20 χρόνια.  Το ποσοστό των καισαρικών φτάνει το 23% στην Ευρώπη και  το 35,6% στην αμερικανική ήπειρο.

(Στην Ελλάδα, το ποσοστό των καισαρικών τομών ανέρχεται περίπου στο 40% του συνόλου των τοκετών στα δημόσια νοσοκομεία και έως και 65 % στα ιδιωτικά, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΣΥ)
Η
Dr Marleen Temmerman διευθύντρια του τομέα Υγείας και Γενετικής Έρευνας του ΠΟΥ, επιμένει ότι οι μητέρες πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικασία της γέννησης με καισαρική.

Στην Αυστραλία, η θρησκευτική ομάδα «The Disciples of the New Dawn» των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε αφίσα προώθησης του φυσιολογικού τοκετού, σε ομάδες υποστήριξης μητέρων στην Αυστραλία και στα μέσα ενημέρωσης.
Ο παγκοσμίου φήμης γυναικολόγος Hans Peter Dietz, υποστήριξε ότι το σλόγκαν πάνω στην αφίσα είναι επικίνδυνο.
Το σλόγκαν λέει «αντιμετώπισε την αλήθεια, στην πραγματικότητα δεν γεννάς, σεβάσου τις ανώτερες γυναίκες που  έκαναν ότι έπρεπε, για να γεννήσουν πραγματικά»
Ο Dietz, λέει ότι, η εικόνα της αφίσας δημιουργεί ένα συναίσθημα ενάντια στη διαδικασία της καισαρικής τομής και αυτό ενδέχεται να έχει επιβλαβείς συνέπειες για τις γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν με καισαρική.
Η αμερικανική θρησκευτική ομάδα αποκαλεί ανώτερες τις γυναίκες που επιλέγουν το φυσιολογικό τοκετό και ενοχοποιεί τις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε καισαρικές τομές.
Η εκστρατεία για τη μείωση των ποσοστών των γεννήσεων με καισαρική, αναγκάζει τους μαιευτήρες να πράξουν ενάντια στην επαγγελματική τους κρίση.
Ο καθηγητής μαιευτικής- γυναικολογίας Dietz, λέει ότι, η απότομη αύξηση  στις καισαρικές από τη δεκαετία του 1980, αποτέλεσε το έναυσμα για ένα ισχυρό κίνημα από ανθρώπους που προσπαθούν να περιορίσουν τα ποσοστά αυτής της διαδικασίας.
«Η αφίσα της θρησκευτικής ομάδας «
The Disciples of the New Dawn» αντιπροσωπεύει μια στάση που είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αυστραλία, ενάντια στην επιδημία των καισαρικών»
«στην πραγματικότητα, το μέσο νεογέννητο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στο παρελθόν και για μερικές γυναίκες, η καισαρική τομή είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Είναι εντελώς επικίνδυνο να αρνούνται στις γυναίκες αυτό το δικαίωμα»
«θεωρούμε ότι η εκστρατεία ενάντια στη διαδικασία της καισαρικής τομής, είναι μια προσπάθεια για άσκηση πίεσης στις μέλλουσες μητέρες, που  γίνεται μετά από την έκκληση της ΠΟΥ  για να επιλέξουν να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό
»

πηγή 25-4-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3054961/Show-respect-superior-woman-actually-took-job-Mothers-birth-C-section-shamed-vile-social-media-campaign-claiming-inferior-birth-naturally.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: