Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΚΑΓΚΟΥΡΟ σαν ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΑυστραλία, οικογένειες υιοθετούν καγκουρό σαν ζώα συντροφιάς στα σπίτια τους
Η Samantha Wills, από το Williamstown στη Νότια Αυστραλία, έσωσε ένα μικρό καγκουρό που βρήκε πεταμένο στον αυτοκινητόδρομο, πριν από εννέα μήνες. Το καγκουρό πετάχτηκε μέσα από τη θήκη (σακούλα)  της μητέρας του, όταν εκείνη χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.
Η Wills, πήρε το μωρό καγκουρό από το δρόμο και -ενώ φαινόταν εξουθενωμένο, μελανιασμένο με ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει- κατάφερε να το μεγαλώσει με  πολλή αγάπη, φροντίδα και έρευνα.
όπως είπε η κ. Wills  στην Daily Mail Αυστραλίας, το μικρό καγκουρό που ονομάζεται Crash,  είναι πλέον απόλυτα υγιές και ζει χαρούμενο με την οικογένειά  της, που το καλωσόρισε σαν ένα νέο μέλος της.
εδώ και εννέα μήνες, ο Crash, το αξιολάτρευτο μαρσιποφόρο ζει μια άνετη ζωή και συνοδεύει την οικογένεια σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, (έχει πάει σε δύο γάμους, πολλά πάρτι γενεθλίων και ακόμα σε καγιάκ στον ποταμό Murray και τη θάλασσα στο Wallaroo, σε εκδρομές για ψάρεμα και περιπάτους κατά μήκος της παραλίας). Ο Crash κοιμάται με τα παιδιά και τα συνοδεύει όταν έχουν θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο τους.
όπως λέει η κ.Wills «ο Crash επισκέπτονταν τη γιαγιά της στο γηροκομείο γιατί τον λάτρευε, αλλά και όλα τα ηλικιωμένα άτομα που φιλοξενούνταν εκεί, τον αγαπούσαν  και όταν η γιαγιά πέθανε, ο Crash παραβρέθηκε στην κηδεία της»
είναι γνωστό ότι τα καγκουρό αναπτύσσονται και φθάνουν σε ύψος τα 1,8 μέτρα, η οικογένεια της κ.
Wills απολαμβάνει το χρόνο της με τον μικρό  Crash, αλλά δεν είναι σίγουροι για το τι θα φέρει το μέλλον, όταν εκείνος μεγαλώσει πολύ.
στα τακτικά ταξίδια – ο Crash μεταφέρεται σε έναν αθλητικό σάκο- με την οικογένειά του, ο κόσμος τον περιεργάζεται και τον κοιτάει επίμονα, αλλά είναι εκπληκτικό ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι τον αγαπούν αμέσως και θέλουν να τον χαϊδέψουν.


Αλλά η οικογένεια Wills δεν είναι η μοναδική οικογένεια  που έχει ένα κατοικίδιο ζώο καγκουρό στο σπίτι της.

Η Suzie Nellist, από το  Innisfail στις βορειότερες περιοχές της Queensland, βρήκε το wallaby –που του έδωσε το όνομα Wally- πάνω από τη νεκρή μητέρα του, πάνω στο δρόμο. Η 20χρονη Nellist, που εργάζεται εδώ και χρόνια για την προστασία και περίθαλψη της άγριας ζωής, πήρε τον Wally σπίτι της για την επαναφορά της υγείας του. Η κ. Nellist, σαν φροντιστής αγρίων ζώων, έχει περιθάλψει πολλά τραυματισμένα και ορφανά  wallabies και λέει ότι μπορούν να γίνουν υπέροχα κατοικίδια ζώα, αλλά μόνο κάτω από τις σωστές συνθήκες διαβίωσης.

η κ Nellist είπε στην Daily Mail Αυστραλίας «είναι αρκετά συνηθισμένο να βρίσκονται εγκαταλειμμένα wallabies, στην περιοχή όπου ζω»

Είπε ότι τα wallabies είναι σαν «άτακτα μικρά παιδιά», αλλά μπορούν να γίνουν κατοικίδια ζώα.
Οικογένειες στην Αυστραλία υιοθετούν καγκουρό σαν κατοικίδια και τα παίρνουν μαζί τους, για  βόλτες στην παραλία αλλά ακόμη και στις διακοπές.
Τα καγκουρό μεγαλώνουν, τρώνε και ζουν όπως οι γάτες και οι σκύλοι και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους, να τα κάνουν τακτικά μπάνιο.
μπαίνουν στην κουζίνα για να βρουν κάποιο τραγανό σνακ, πίνουν γάλα –από το μπουκάλι- και συμβιώνουν αρμονικά με τα άλλα κατοικίδια ζώα (κοιμούνται και τρώνε μαζί με γάτες και σκύλους)
Όταν η κα Nellist ήταν έγκυος, ο Wally δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει κοντά στην κοιλιά της και καθόταν απέναντί της, σαν να την είχε «υπό την προστασία του»

Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου καγκουρό, η κα Nellist λέει ότι θα το συνιστούσε σε όλους, αρκεί να διαθέτουν μεγάλο χώρο, για να μπορεί να κάνει τα γνωστά «καγκουρο- πηδήματα»  και παιχνίδια.
οι άνθρωποι συχνά υποτιμούν αυτό το θαυμάσιο ιθαγενές ζώο, αλλά πρέπει να το εκτιμήσουν, να το σεβαστούν και να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.
Ο πληθυσμός τους μπορεί εποχιακά, να παρουσιάζει αύξηση, αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

πηγή 25-4-15
Δεν υπάρχουν σχόλια: