Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

50 ΠΙΘΗΚΟΙ μέσα σε ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ βρέθηκαν στην ΚΙΝΑΚίνα, στη νότια επαρχία Guangxi Zhuang, δασικοί υπάλληλοι που έκαναν δειγματοληπτικό έλεγχο, εντόπισαν 50 ζωντανούς πιθήκους κλεισμένους μέσα σε σάκους και στοιβαγμένους στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου.
Οι πίθηκοι επρόκειτο να πουληθούν για bushmeat και για σκευάσματα Κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής


κατασχέθηκαν 28 ζώα του είδους slow lorises –απειλούμενα με εξαφάνιση- 19 wild macaques, ενώ βρέθηκαν και ζώα που απεβίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Σύμφωνα με αναφορά επίσημου microblog της China Daily συνελήφθησαν δύο ύποπτοι και τα ζώα αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.


Διάφορες φυλές πιθήκων slow lorises είναι εγγενείς στη νότια Κίνα, όπως και στην Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία.
παρά τη διαμαρτυρία της φιλοζωικής και επιστημονικής διεθνούς κοινότητας για τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, οι slow lorises πίθηκοι χρησιμοποιούνται –κυρίως στην Καμπότζη- για ιατρικά σκευάσματα.
στις αγορές της Καμπότζης, εκτίθενται δημόσια προϊόντα και μέρη από το σώμα νεκρών πιθήκων –αποξηραμένο κρέας-
σε μια έκθεση του 2010, που έκαναν από κοινού ερευνητές από Βρετανία, Αυστραλία και Λάος βρέθηκαν σε μια μόνο εγκατάσταση, 200 πτώματα πιθήκων slow lorises.
Ωστόσο οι αρχές της Καμπότζης κατέσχεσαν μόλις 277 απειλούμενα ζώα (slow lorises) στη διάρκεια επτά ετών, από 2002-2009, σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου διάδοσης επιστημών (Inter-Research Science Center)


Ως επί το πλείστον, οι slow lorises πίθηκοι χρησιμοποιούνται για παρασκευή τονωτικού σκευάσματος για τις γυναίκες μετά τον τοκετό, για προβλήματα με το στομάχι, για την επούλωση πληγών, τα σπασμένα κόκαλα, καθώς και στη θεραπεία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.
Η τιμή των ιατρικών σκευασμάτων από προϊόντα αγρίων ζώων, υπερδιπλασιάστηκε την περίοδο 1997-2007.
στη Νοτιοανατολική Ασία –επισημάνθηκε από τους ακτιβιστές, εδώ και πέντε χρόνια- ευδοκιμεί το χειρότερο παγκοσμίως, λαθρεμπόριο αγρίων ζώων (κρέατος, ζώντων ζώων αλλά και προϊόντα ζώων που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση )
στην Κίνα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου νόμοι για την καλή διαβίωση των ζώων, που πωλούνται ανοιχτά στις αγορές και στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της χώρας είναι δύσκολο να γίνει παρακολούθηση αυτού του αισχρού εμπορίου.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, αναφέρει ότι κατά μήκος των συνόρων της Κίνας, ευδοκιμεί το χειρότερο λαθρεμπόριο αγρίων ζώων, στην παγκόσμια μάχη που διεξάγεται εναντίον του.

Το περιοδικό των Ηνωμένων Εθνών «Χρονικό του ΟΗΕ» έγραψε τον Οκτώβριο: «το αιματηρό μονοπάτι οδηγεί προς την Ασία, ιδίως στην Κίνα και το Βιετνάμ, όπου η ζήτηση και η τιμή για τα προϊόντα που προέρχονται από απειλούμενα είδη έχουν εκτοξευθεί»
«από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες, προωθείται η αύξηση της αγοραστικής δύναμης, η αυξανόμενη ζήτηση για σπάνια προϊόντα –μέρη-από πτώματα αγρίων ζώων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για τονωτικά σκευάσματα ή ως σύμβολα πλούτου και κοινωνική θέσης, καθώς και η διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα σε αυτά τα προϊόντα στην αγορά»
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2896277/That-s-monkey-business-Forestry-police-seize-FIFTY-wild-apes-taken-boot-car-sold-bushmeat-medicine.html#ixzz3NsePHPUT


Δεν υπάρχουν σχόλια: