Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ ζήτησε ΒΟΗΘΕΙΑ από ΑΝΘΡΩΠΟ

Ρωσία, η ασυνήθιστη συμπεριφορά μιας νεαρής κόκκινης αλεπούς (εξανθρωπισμένης) καταγράφηκε σε video, που ανέβηκε online και (το original) ξεπέρασε τα 380.000 χτυπήματα.
το μικρό κόκκινο αλεπουδάκι αναζητούσε τροφή σε ένα γυάλινο βάζο μαρμελάδας αλλά το κεφάλι του παγιδεύτηκε μέσα στο βάζο.
Δύο άνδρες παρατήρησαν το παγιδευμένο αλεπουδάκι σε ένα χωματόδρομο, το ζώο έτρεξε προς το μέρος τους -αντί να τρέξει μακριά από τους ανθρώπους- γιατί γνώριζε ότι μπορούσαν να το βοηθήσουν.
Ο ένας άνδρας, με το ένα χέρι έπιασε την αλεπού από το σβέρκο, ενώ με το άλλο χέρι τράβηξε το βάζο από το κεφάλι της. Το ζώο στάθηκε υπομονετικά και έτσι διασώθηκε. Μόλις κατάλαβε ότι ήταν ελεύθερη, τινάχτηκε και έτρεξε στο δρόμο για την ελευθερία της. Ο σωτήρας της ακούγεται στο βίντεο να σχολιάζει «που είναι το ευχαριστώ?»
Στη Ρωσία ασημένιες και κόκκινες αλεπούδες εκτρέφονται για τη γούνα τους, η επιλεκτική αναπαραγωγή τους, άλλαξε πολλά από τα φυσικά χαρακτηριστικά της ράτσας τους. (διαφορές στα αυτιά, στην ουρά κλπ)

17-6-13   Fox with head in jar approaches people for help
πηγή  
http://news.ninemsn.com.au/world/2013/06/17/10/36/fox-with-head-in-jar-approaches-people-for-help

Amazing moment a tiny fox with its head stuck in a jar approaches two men for helpπηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2343002/Amazing-moment-tiny-fox-head-stuck-jar-approaches-men-help.html

The fox made a quick dash to freedom while one of the men joked in Russian: 'Where's the thank you?'

Δεν υπάρχουν σχόλια: