Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Γαλλία και Ιταλία θέλουν να... φορτώσουν σε άλλους τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επέκρινε "τη ρητορική που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες κυρίως στην Ιταλία και τη Γαλλία" η οποία παρουσιάζει τους πρόσφυγες (ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ) "ως ένα πρόβλημα το οποίο καλό θα ήταν να φορτώσουμε αλλού".

Στην ομιλία της για την έναρξη του 17ου Συνεδρίου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Πιλάι αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική "που για ακόμη μία φορά καταδεικνύουν το πόσο ευάλωτοι είναι οι πρόσφυγες (. . .)(ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ) οι οποίοι γίνονται στόχος βίας και διακρίσεων".

Η Πιλάι εξέφρασε επίσης την "ανησυχία της για τη ρητορική που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες, κυρίως στην Ιταλία και τη Γαλλία, η οποία περιγράφει τους πρόσφυγες (ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ) ως ένα πρόβλημα το οποίο καλό θα ήταν να φορτώσουμε αλλού".

Εξάλλου η Υπάτη Αρμοστής δήλωσε την αντίθεσή της στην "αντανακλαστική απάντηση" που υιοθετήθηκε "από το χώρο Σένγκεν γενικά και από συγκεκριμένες χώρες όπως η Δανία ειδικά", η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να αποκαταστήσει τους μόνιμους ελέγχους στα εθνικά σύνορά της.

Αυτή η "απάντηση στην παρούσα κρίση δεν απαντά στην πραγματική πρόκληση να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε το σεβασμό όλων των δικαιωμάτων των ανθρώπων όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, με οποιοδήποτε τρόπο κι να έχουν φτάσει", υπογράμμισε η Πιλάι.

"Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι το βάρος της υποδοχής των προσφύγων, (ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ) μεταναστών και των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Βόρεια Αφρική εξακολουθεί να επηρεάζει δυσανάλογα τις χώρες της περιοχής", πρόσθεσε η Πιλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: