Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μπερλουσκόνι :η αριστερά θέλει τους λαθρομετανάστες, για να μπορεί στην συνέχεια να τους δώσει δικαίωμα ψήφου


«η αριστερά θα ήθελε μια πολιτική ανοικτών πυλών προς τους λαθρομετανάστες, για να μπορεί στην συνέχεια να τους δώσει δικαίωμα ψήφου, προσβλέποντας σε εκλογική νίκη. Εμείς, όμως, δεν θα το επιτρέψουμε».

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε σε εκπομπή του τηλεοπτικού του καναλιού «Canale 5» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αναφέρθηκε στα κύρια θέματα της ιταλικής επικαιρότητας.

Υπογράμμισε πως «η κατηγορία ότι η ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενδέχεται να κινδυνεύει, είναι ανέκδοτο, το οποίο διατυπώνει η κομουνιστική μειονότητα και οι εφημερίδες της, που ελέγχουν το 90% του Τύπου».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ερωτηθείς για τις μηνύσεις, που κατέθεσε κατά των εφημερίδων «Λ' Ουνιτά» και «Λα Ρεπούμπλικα», απάντησε ότι «για τα φύλλα αυτά, η ελευθεροτυπία σημαίνει ελευθερία προπηλακισμού, συκοφαντίας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Ο «Καβαλιέρε» χαρακτήρισε «άριστες» τις σχέσεις του με το Βατικανό, ενώ διέψευσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της Αγίας Έδρας. Σχετικά με τη δημοτικότητά του, επιμένει ότι ύστερα από δεκατέσσερις μήνες διακυβέρνησης, βρίσκεται κοντά στο 70%, ρεκόρ αξεπέραστο για όλες τις δημοκρατίες της Δύσης, «διότι το βέβαιο είναι ότι στην πλειονότητά τους οι Ιταλοί θα ήθελαν να είναι σαν και εμένα, στηρίζουν τη συμπεριφορά μου και νιώθουν πως τους αντιπροσωπεύω».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις πρόσφατες απωθήσεις μεταναστών νότια της Σικελίας και τη δυνατότητα να μπορούν οι νόμιμοι μετανάστες να ζητούν για τα παιδιά τους την ιταλική υπηκοότητα, ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «η αριστερά θα ήθελε μια πολιτική ανοικτών πυλών προς τους λαθρομετανάστες, για να μπορεί στην συνέχεια να τους δώσει δικαίωμα ψήφου, προσβλέποντας σε εκλογική νίκη. Εμείς, όμως, δεν θα το επιτρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: