Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ


Περίπου επτά κιλά ηρωίνης εντόπισαν οι άνδρες του Τελωνείου Σάμου, κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών, που έφθασαν την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί από το Κουσάντασι της Τουρκίας, με το πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελωνειακών, αν κατάφερνε να «περάσει» στην Ελλάδα ένας 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Εσθονίας, ο οποίος εντοπίσθηκε τη νύχτα με 1,8 κιλά ηρωίνης από τις τελωνειακές αρχές του νησιού, θα ακολουθούσε και δεύτερη, μεγαλύτερη ποσότητα.

Αλλά επειδή οι διακινητές δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, αποφάσισαν να στείλουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα με την 26χρονη αλλοδαπή Αριάνα Μπαρτκεβίτσιουτε, υπήκοο Λιθουανίας.

Μόλις η νεαρή έφθασε στο λιμάνι της Σάμου, οι τελωνειακοί ξεκίνησαν την έρευνα και διαπίστωσαν ότι η βαλίτσα της είχε διπλό πάτο και διάφορα κομμάτια από ύφασμα ποτισμένα με μπαχαρικά, όπου εντόπισαν τη μεγάλη ποσότητα.

Η 26χρονη οδηγήθηκε στο Τελωνείο Σάμου, όπου κρατείται για ανάκριση και ακολούθως, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σάμου για να της αποδοθούν κατηγορίες.

Το «κόλπο» της προπορευόμενης «μικρής παρτίδας», πάντως, είναι γνωστό στις τελωνειακές αρχές του νησιού, αφού στο παρελθόν, αρκετές φορές επιχειρήθηκε η εφαρμογή του.

Όπως δήλωσε, όμως, η επικεφαλής του τελωνείου Σάμου, Φρόσω Βογιατζή, το αξιοπερίεργο είναι πώς κατάφεραν οι αλλοδαποί να περάσουν τις ποσότητες της ηρωίνης από το τελωνείο στο Κουσάντασι, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανήματα μεγάλης ευκρίνειας.

Σημειώνεται ότι η νεαρή Λιθουανή είχε εισιτήριο για την Πάτμο, το οποίο άλλαξε, προκειμένου να περάσει από το τελωνείο της Σάμου.

Πάντως, ο Εσθονός και η Λιθουανή επιμένουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
(πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: