Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΟ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 29/09/09
ΚΟΙΝΟ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δίκτυο Επικοινωνίας και Συνεργασίας των Απανταχού Μακεδόνων Ελλήνων

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Το "ΚΟΙΝΟ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ", το Δίκτυο Επικοινωνίας και Συνεργασίας των Απανταχού Μακεδόνων Ελλήνων που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο Πιερίας, παρακαλεί θερμά την εφημερίδα σας να δημοσιεύσει το υλικό που επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα, με την ελπίδα να αφυπνιστούν οι Μακεδόνες και να πράξουν το σωστό στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.


Το φυλλάδιο αυτό πρόκειται να...
μοιραστεί χέρι - χέρι στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της Μακεδονίας, με ευθύνη απλών και γνήσιων πατριωτών που πονάνε την Μακεδονία μας.
Έχοντας εμπιστοσύνη στον τοπικό τύπο σας παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξετε το καθήκον σας.

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές πολλοί πολιτικοί, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε είναι το οικονομικό, μετατρέποντάς μας από ανθρώπους σε απλούς καταναλωτές.

Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, χωρίς να υποτιμάμε την σημασία των οικονομικών προβλημάτων, θεωρούμε το «Σκοπιανό» σημαντικότατο πρόβλημα γιατί απειλείται όχι μόνον η ακεραιότητα της πατρίδος μας, και κατʼ επέκταση η περιουσία μας, αλλά και η ίδια η πολιτιστική μας ταυτότητα.

Καλούμε όσους αισθάνονται πολίτες και όχι καταναλωτές να μεταφέρουν στους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων τις παρακάτω θέσεις και να ψηφίσουν ανάλογα:

α) Να εφαρμοσθεί η απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών του 1992, περί μη αποδοχής της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. (Οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες εμφανίζονται ενδοτικές και κατώτερες των περιστάσεων, διότι 1ον) προσπαθούν να μας επιβάλλουν αυθαίρετα σύνθετη ονομασία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή καθιερώνει Μακεδονικό έθνος, Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική εκκλησία, και 2ον) αποσιωπούν το γεγονός ότι εάν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν ποτέ, όσοι ξένοι και αν τους αναγνωρίσουν).

β) Να γίνει δημοψήφισμα, για την έγκριση από τον Ελληνικό λαό της όποιας ονομασίας συμφωνηθεί για το γειτονικό κράτος. (Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, συνεπής ακόμα και στην παράλογη προπαγάνδα της, δήλωσε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε ονομασία συμφωνηθεί θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Οι δικές μας πολιτικές ηγεσίες, ξέροντας ότι ποτέ οι Έλληνες δεν θα δεχθούν σύνθετη ονομασία, αδυνατούν να το δηλώσουν, εξευτελίζοντάς μας σε όλο τον κόσμο με την υποχωρητικότητά τους, εγκλωβισμένες στα δεσμά της εξάρτησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς).

Γεωγραφική σχέση Βαρδαρίας – Ιστορικής Μακεδονίας

Ιστορική Μακεδονία είναι ο χώρος στον οποίο κατοίκησε το Ελληνικό φύλλο των Μακεδόνων, από το οποίο και πήρε το όνομά της η περιοχή. Αργότερα, κατά την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο, Μακεδονία ονομάσθηκαν εκτάσεις από την Θράκη έως την Αλβανία, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με το όνομα των κατοίκων.

Στον χάρτη φαίνεται καθαρά ότι το κράτος της Βαρδαρίας κατέχει ένα πολύ μικρό κομμάτι της ιστορικής Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί λιγότερο από το 10% της έκτασής του, και στο οποίο μάλιστα κατοικούν σήμερα Ελληνικοί πληθυσμοί, την ύπαρξη των οποίων ομολογούν οι Σκοπιανοί αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ αγνοεί η Ελληνική εξωτερική πολιτική.

ΑΝ οι πολιτικοί μας αποφάσισαν αυθαίρετα να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, μέσω της σύνθετης ονομασίας ,ΓΙΑΤΙ θα πρέπει εμείς οι Έλληνες, και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, να συναινέσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: