Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις, ενώ οι αστρολόγοι μιλούν για το Μεγάλο Στέλλιο [stellium] το 2024, το οποίο συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 83 χρόνια!

 

το σχετικό μας βίντεο στο Rumble
------------
Κώδικας Μυστηρίων
-------------
Τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις, ενώ οι αστρολόγοι μιλούν για το Μεγάλο Στέλλιο [stellium] το 2024, το οποίο συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 83 χρόνια!
23. Φεβρουάριος 2024 
άρθρο του Jason Mason

Τρεις ηλιακές εκλάμψεις του υψηλότερου μεγέθους Χ σημειώθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου 2024, στον Ήλιο. Η τελευταία φορά που ο ήλιος παρήγαγε τρεις συνεχόμενες εκρήξεις υψηλής ισχύος ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017. 
Αυτό που προσελκύει επίσης την προσοχή είναι η πυκνότητα - οι εκρήξεις συνέβησαν μέσα σε 60 λεπτά, ξεκίνησαν γύρω στις 10:30 μ.μ. UT και στις έντεκα και μισή τελείωσαν όλα.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες των δύο πρώτων εκρήξεων σε γρήγορη διαδοχή:

1) Στις 23:07 UTC (21 Φεβρουαρίου), μια παρορμητική ηλιακή έκλαμψη τύπου X1.9 εντοπίστηκε γύρω από την ηλιακή περιοχή AR 3590. Με βάση τις τελευταίες εικόνες, η έλλειψη στεμματικής εξασθένισης [συσκότισης] υποδηλώνει ότι μια CME με γνώμονα τη Γη θα είναι απίθανη. Η ενεργή περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται τόσο σε μέγεθος όσο και σε μαγνητική πολυπλοκότητα, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερες ηλιακές εκλάμψεις είναι πιθανές.

2) Το AR 3590 παρουσιάζει μια άλλη ισχυρή ηλιακή έκλαμψη, αυτή τη φορά ένα συμβάν X1.7 στις 06:32 UTC (22 Φεβρουαρίου). Μέχρι στιγμής, κανένα από αυτά τα γεγονότα δεν φαίνεται να έχει οδηγήσει σε σημαντικές εξάρσεις. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η περιοχή κινείται περαιτέρω σε μια θέση στραμμένη προς τη Γη.

3) Στις 22:34 UTC (22.02.2024), εντοπίστηκε μεγάλη ηλιακή έκλαμψη μεγέθους X6.3 γύρω από την ενεργή περιοχή ηλιακών κηλίδων 3590. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη όσον αφορά τη μέγιστη ένταση ακτίνων Χ από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αν και ήταν μια φωτεινή έκρηξη, η έλλειψη στεφανιαίας εξασθένησης σημαίνει ότι μια μεγάλη στεφανιαία εκτόξευση μάζας (CME) είναι απίθανη σε αυτό το συγκεκριμένο γεγονός. Περισσότερες ηλιακές εκλάμψεις θα είναι δυνατές τις επόμενες 24 ώρες. Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρέχονται ανάλογα με τις ανάγκες.
Λάβετε υπόψη ότι απόψε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη μετάδοση των δεδομένων GOES-16 μέσω των γραφημάτων "X-ray Flux" και "Global D-LAYER Absorption".
https://www.youtube.com/watch?v=BGMpj3emaeE

Τέτοια γεγονότα είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς οποιαδήποτε έκρηξη αυτού του μεγέθους εξαντλεί τα αποθέματα ηλιακής ενέργειας και συνήθως χρειάζεται πολύς χρόνος για την αποκατάστασή τους.
Το γεγονός ότι ένα αστέρι είναι ικανό να προκαλέσει τρεις εκρήξεις τόσο ισχυρές στη σειρά υποδηλώνει ότι ο Ήλιος εισέρχεται σε κατάσταση εξαιρετικά υψηλής δραστηριότητας και, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, τα εκτινασσόμενα [εκτοξευόμενα] σύννεφα πλάσματος θα περάσουν από τη Γη, αν και σε σχετικά μικρή απόσταση.
Δεδομένου ότι μόνο κοκκώδεις [λεπτομερείς] πληροφορίες μπορούν να συλλεχθούν από το κοινό, οι προάγγελοι της αποβολής [απόρριψης] του εξωτερικού κελύφους του Ήλιου μπορούν να υποτεθούν μόνο θεωρητικά.
Εάν η NASA γράφει με ειλικρίνεια για τις εκρήξεις ακτίνων γάμμα, τότε 7 εκρήξεις ανά ώρα ή 7 ανά ημέρα δεν αρκούν για να είναι προάγγελος μιας θερμοπυρηνικής έκρηξης.
Αλλά ποιος ξέρει τι πραγματικά βλέπουν οι επιστήμονες στον Ήλιο και δεν μας λένε γι 'αυτό.
Και αν είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από είκοσι έως τριάντα τότε μια μικρονόβα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε μέρα.
Από τις αρχές του 2024, 5 εκρήξεις υψηλότερης ισχύος έχουν ήδη συμβεί στον Ήλιο. Προηγουμένως, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η αυξανόμενη συχνότητα των εκλάμψεων και η αύξηση της ισχύος τους δείχνουν μια σταδιακή προσέγγιση του Ήλιου στην κορυφή της δραστηριότητάς του, η οποία θα μπορούσε πιθανώς να συμβεί ήδη από τα μέσα του 2024, αν και σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, αυτό θα μπορούσε επίσης να αναβληθεί για το 2025.

Μεγάλο στέλλιο το 2024
Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024, ένα μοναδικό αστρολογικό φαινόμενο θα παρατηρηθεί στον έναστρο ουρανό – το Μεγάλο Στέλλιο του 2024. Πρόκειται για μια συλλογή πλανητών κάτω από το ζώδιο του Ταύρου, όπου ο Ουρανός, ο Δίας, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Ήλιος, η Σελήνη, η Σελένα (Λευκή Σελήνη) θα συγκεντρωθούν και ο Άρης θα ενταχθεί τον Ιούνιο.
Η ακριβής ημερομηνία της συνόδου Ουρανού και Δία αναμένεται να είναι 18-22 Απριλίου 2024 και την περίοδο 13-20 Μαΐου 2024, θα υπάρξει ακριβής αμοιβαία σύνοδος του Ήλιου, του Ουρανού, του Δία και της Αφροδίτης.
Σύμφωνα με τους αστρολόγους, μια ταραχώδης περίοδος μας περιμένει μεταξύ 26 Ιουνίου και 10 Νοεμβρίου 2024. Αυτή είναι η εποχή που ο Ουρανός είναι σε σύνοδο με το δυσοίωνο αστέρι Algol (το αστέρι του διαβόλου).
Η τελευταία φορά που υπήρξε τέτοια σύνδεση ήταν την άνοιξη/καλοκαίρι του 1941.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, ξεκινά επίσης ένας νέος κύκλος Άρη-Ουρανού. Ο Ουρανός, ως σύμβολο συλλογικής συνείδησης, μυεί τον Άρη (πολεμιστής) για την καταπολέμηση του κακού (Algol).

Τέταρτος ιππέας;
Στις 8 Απριλίου 2024, δηλαδή σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, θα υπάρξει μια ολική ηλιακή έκλειψη 139 σάρος, η πλήρης φάση της οποίας μπορεί να παρατηρηθεί στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
[Η περιοδικότητα και η επανάληψη των σεληνιακών (και ηλιακών) εκλείψεων διέπεται από τον κύκλο Σάρος , μια περίοδος περίπου 6.585,3 ημερών (18 έτη 11 ημέρες 8 ώρες). Όταν δύο εκλείψεις χωρίζονται από μια περίοδο ενός Saros, μοιράζονται μια πολύ παρόμοια γεωμετρία.
Το Saros 139 αποτελείται από 79 σεληνιακές εκλείψεις
https://eclipse.gsfc.nasa.gov/LEsaros/LEsaros139.html ]

Οι θεωρητικοί συνωμοσίας βλέπουν πάντα τις ηλιακές εκλείψεις με μεγάλη ανησυχία, αλλά στην περίπτωση αυτή η ανησυχία είναι ιδιαίτερα επειδή οι εσχατολόγοι περίμεναν αυτή την έκλειψη για πολλά χρόνια και έχουν κάνει προβλέψεις γι 'αυτήν, η μία πιο τρομερή από την άλλη. [η καθεμία πιο τρομερή από την προηγούμενη].

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά οι κυριότεροι είναι δύο.
Πρώτον, η ηλιακή έκλειψη της 08.04.24 και η ηλιακή έκλειψη της 20.08.17 σχηματίζουν ένα είδος σταυρού στις Ηνωμένες Πολιτείες που όλοι φοβούνται πολύ:

Δεύτερον, το χρονικό διάστημα μεταξύ των εκλείψεων της 08.04.24 και της 20.08.17 είναι έξι χρόνια, έξι μήνες, έξι εβδομάδες και έξι ημέρες. Παραδοσιακά, όταν οι συνωμοσιολόγοι βλέπουν τόσα πολλά έξι, φοβούνται, επειδή εκείνη την ημέρα, κάποιες κακές δυνάμεις μπορεί να σχεδιάζουν ένα ισχυρό τελετουργικό που θα κάνει τις χώρες και τους ανθρώπους να τρέμουν.

Και τώρα η spaceweather.com πόρων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με θεωρίες συνωμοσίας, έχει προσθέσει λάδι στη φωτιά και τον ενθουσιασμό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι λάτρεις της αστρονομίας παρατηρούν τον κομήτη Pons-Brooks (12P/Pons-Brooks) εδώ και αρκετούς μήνες, γεγονός που τους δείχνει κάθε είδους κοσμικά θαύματα με τη μορφή ασυνήθιστων ουρών, αυξημένης φωτεινότητας κ.λπ.
Προς το παρόν, ο κομήτης είναι μόνο αμυδρά ορατός, αλλά διάσημοι αστρονόμοι υπόσχονται ότι η λαμπρότητά του θα αυξηθεί τουλάχιστον 40 φορές μέχρι τον Απρίλιο, ίσως μια τάξη μεγέθους περισσότερο εάν ο κομήτης θερμανθεί και υπάρξει άλλη έκρηξη.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όταν ο ήλιος δύει στις 8 Απριλίου, ο κομήτης θα εμφανιστεί κοντά και θα λάμψει στο φως της ημέρας αντί για τον ήλιο.

Spaceweather.com υπόσχεται ότι οι αλλαγές οπίσθιου φωτισμού θα μοιάζουν με φύλλα βελανιδιάς που πέφτουν από μια τέφρα, κάτι που είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Τώρα διαβάζουμε την Αποκάλυψη 6:8:
»Και κοίταξα: Και ιδού, ένα χλωμό άλογο, και ο αναβάτης του, του οποίου το όνομα ήταν Θάνατος. Και η κόλαση τον ακολούθησε. Και του δόθηκε εξουσία πάνω στο τέταρτο μέρος της γης, να σκοτώσει με το σπαθί, και με πείνα, και με λοιμό, και με τα θηρία της γης».


Στο αρχικό κείμενο, το άλογο δεν ήταν χλωμό, αλλά ανοιχτό πράσινο, ή „Chlor“[«χλωρίνη»] όπως ακούγεται στα ελληνικά, οπότε το „Chlor“ είναι πιο σωστό από το "χλωμό".
Έχοντας αυτό κατά νου, ορισμένοι εσχατολόγοι πιστεύουν ότι ο κομήτης Pons-Brooks είναι ακριβώς το "χλωμό άλογο" από την αποκάλυψη.
====================
Ηλιακή έκλαμψη: Ολική διακοπή ρεύματος λόγω του γεγονότος Carrington το 2024; 
20. Φεβρουάριος 2024 

(Εικόνα : Μια άλλη μέρα, μια άλλη έκρηξη στην πίσω πλευρά του ήλιου. Από τις 13:15 UTC (17 Φεβρουαρίου), μια μεγάλη ποσότητα πλάσματος έγινε ορατή πέρα από το νότιο χείλος. [άκρο]. Μακάρι να είχαμε έναν δορυφόρο στην άλλη πλευρά για να παρατηρήσουμε όλα αυτά τα γεγονότα!)

Τι είναι μια εκδήλωση Carrington; Ο Βρετανός αστρονόμος Richard Christopher Carrington παρατήρησε αρκετές ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 1859, όταν είχε μετρήσει και εντοπίσει τις ηλιακές κηλίδες, όπως φαίνεται αργότερα στο άρθρο.
Έχει αναφερθεί ότι σέλας έχουν επίσης παρατηρηθεί σε νότια γεωγραφικά πλάτη όπως η Ρώμη, η Αβάνα και η Χαβάη, τα οποία συνήθως εμφανίζονται μόνο σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη.
Στη γήινη πλευρά του Ήλιου, η περιοχή της ηλιακής κηλίδας 3576 που παράγει έκλαμψη περιστρέφεται πίσω από το νοτιοδυτικό χείλος [άκρο] και δεν αποτελεί πλέον απειλή για τις εκρήξεις που κατευθύνονται από τη Γη. Η περιοχή που είναι πιο πιθανό να βιώσει ηλιακές εκλάμψεις αυτή τη στιγμή θα είναι το AR 3583 στο βορειοδυτικό τεταρτημόριο. Μια πιθανή ενεργή περιοχή βρίσκεται επίσης λίγο πέρα από το βορειοανατολικό χείλος και θα πρέπει να αρχίσουμε να τη βλέπουμε να αναδύεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
Στατιστικά, ένα γεγονός αυτού του μεγέθους μπορεί να συμβεί στη Γη κάθε 100 – 150 χρόνια. Προκαλείται από εκρήξεις της επιφάνειας του ήλιου, οι οποίες συμβαίνουν συχνά, αλλά συνήθως δεν χτυπούν τη Γη.
Μια στεμματική εκτόξευση μάζας (CME) είναι μια ηλιακή έκλαμψη (μια εκρηκτική προεξοχή) στην οποία εκτοξεύεται πλάσμα. Οι πηγές εκπομπής είναι κυρίως ηλιακές κηλίδες, το εκτινασσόμενο πλάσμα αποτελείται κυρίως από ηλεκτρόνια, πρωτόνια και, σε μικρότερο βαθμό, πυρήνες βαρύτερων στοιχείων όπως ήλιο, οξυγόνο και σίδηρο.
Η συχνότητα των στεμματικών εκτινάξεων μάζας συνδέεται στενά με την ηλιακή δραστηριότητα: στο ελάχιστο των ηλιακών κηλίδων είναι πολύ πιο σπάνιες από ό, τι στο μέγιστο των ηλιακών κηλίδων, η μέση συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 0,5 και 6 γεγονότων ανά ημέρα.


Το πρωτότυπο [αρχικό] σχέδιο του Carrington.

Στα τέλη Αυγούστου του 1859, το ισχυρότερο στεφανιαίο γεγονός στην ιστορία παρατηρήθηκε στη Βόρεια Αμερική, με φαινόμενα φωτός της ημέρας τη νύχτα και καταστροφικές μαγνητικές επαγωγές στις τηλεγραφικές γραμμές.
Αυτό το γεγονός Carrington οδήγησε έτσι σε «σέλας» που θα μπορούσε να παρατηρηθεί ακόμη και στην Κούβα, τη Ρώμη και τη Χονολουλού. «Οι εκρήξεις ήταν τόσο ενεργητικές που οι άνθρωποι στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μπορούσαν να διαβάσουν την εφημερίδα τους υπό το φως του βόρειου σέλαος», σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής.
Επιπλέον: «Οι γεωμαγνητικές διαταραχές ήταν τόσο ισχυρές που τα τηλεγραφικά γραφεία ανέφεραν σπινθήρες από τις συσκευές τους, οι οποίες μερικές φορές έβαλαν φωτιά ακόμη και [στο χαρτί] στην εφημερίδα».
Το 1859, τέτοια γεγονότα αναφέρθηκαν ως αξιοπερίεργα. Ωστόσο, εάν ένα παρόμοιο γεγονός συνέβαινε σήμερα, η υποδομή υψηλής τεχνολογίας ολόκληρου του κόσμου θα μπορούσε ενδεχομένως να καταρρεύσει. Σήμερα, διακυβεύονται εξελιγμένες τεχνικές υποδομές, οι οποίες πλέον διαπερνούν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας.
Οι ηλιακές καταιγίδες που κινούνται προς τη Γη φτάνουν εδώ σε διάφορες φάσεις. Δεν συμβαίνουν όλες οι φάσεις σε κάθε καταιγίδα. Πρώτον, η ανώτερη ατμόσφαιρα ιονίζεται από το ηλιακό φως υψηλής ενέργειας, ειδικά τις ακτίνες Χ και τις ακτίνες UV.
Ως αποτέλεσμα, διακόπτεται η ραδιοφωνική κυκλοφορία. [ διακόπτει τις ραδιοεπικοινωνίες]. Αυτό ακολουθείται από μια καταιγίδα ακτινοβολίας, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους απροστάτευτους αστροναύτες. Τέλος, υπάρχει η στεμματική εκτόξευση μάζας (CME): ένα αργά κινούμενο νέφος φορτισμένων σωματιδίων που μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες για να φτάσει στην ατμόσφαιρα της Γης.
Όταν μια CME χτυπά τη Γη, τα ηλιακά σωματίδια μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, προκαλώντας ισχυρές διακυμάνσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Ιδιαίτερα προβληματικές είναι οι παρεμβολές στο σύστημα GPS που χρησιμοποιείται από κινητά τηλέφωνα, αεροσκάφη και οχήματα, ενώ κινδυνεύουν επίσης οι δορυφορικές επικοινωνίες.

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα προβλήματα του CMS αφορούν το ηλεκτρικό δίκτυο,[δίκτυο τροφοδοσίας] όπως οι τάσεις ή οι παροδικές αιχμές τάσης που προκαλούνται από τα ηλιακά σωματίδια – τον ηλιακό άνεμο – σε μεγάλες γραμμές, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούσαν να καταστρέψουν ηλεκτρικό εξοπλισμό (διακόπτες, μετασχηματιστές κ.λπ.).
Η αντικατάσταση τέτοιων μετασχηματιστών θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο - ειδικά αν εκατοντάδες/χιλιάδες από αυτά τα συστήματα καταστράφηκαν ταυτόχρονα.
Αυτό έχει ήδη συμβεί μία φορά κατά τη διάρκεια μιας μικρότερης ηλιακής καταιγίδας στον Καναδά και η σταθερή αποκατάσταση της κεντρικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ήταν εξαιρετικά προβληματική εκείνη την εποχή.
Αν φανταστείτε ότι οι μεγάλες πόλεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή ένα χρόνο, τότε μόνο η χρηματική ζημία και η επακόλουθη ζημία θα αθροιστούν εύκολα σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ. Οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος Carrington στη σύγχρονη εποχή θα ήταν αισθητές για δεκαετίες.

Μια πιθανή λύση θα ήταν να αναβαθμιστεί το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως και να καταστεί αντίστοιχα ανθεκτικό, ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτο σε διαταραχές που προκαλούνται από ηλιακές καταιγίδες.
Υπάρχουν επιλεκτικές προσπάθειες από τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων εδώ – αλλά αν είναι, τότε αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο – τουλάχιστον σε διασυνοριακό επίπεδο. [σε όλες τις χώρες].

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργηθεί μια παγκόσμια δομή προειδοποίησης CMS.
Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας δορυφόρους ηλιακής παρατήρησης για την παρατήρηση ηλιακών εκλάμψεων (CMS) - καθορίστε τη διαδρομή εκτόξευσης και κάντε προβλέψεις για το αν - και αν ναι, πότε - μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη.
Με βελτιωμένες προβλέψεις, είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των ζημιών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μια παγκόσμια δομή επικοινωνίας και συντονισμού. Θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος 15-25 ωρών μεταξύ της παρατήρησης και της επίδρασης του νέφους CMS στον πλανήτη μας.
Με κατάλληλο συντονισμό και προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης, αυτό θα πρέπει/θα μπορούσε να είναι επαρκές για να διατηρηθούν οι ζημίες στην ηλεκτροτεχνική υποδομή όσο το δυνατόν μικρότερες.
Φυσικά, άλλες μεγάλες γραμμές (καλώδια τηλεπικοινωνιών) και συνδεδεμένες συσκευές μπορούν επίσης να επηρεαστούν από ένα συμβάν Carrington.

Οι προετοιμασίες θα πρέπει επίσης να γίνουν σε ιδιωτικά νοικοκυριά: αποσύνδεση από το δίκτυο, ενδεχομένως αποσύνδεση από το δίκτυο. Γειώστε τα φωτοβολταϊκά συστήματα και αποσυνδέστε τα από το σύστημα μετατροπέα / αποθήκευσης, αποθηκεύστε ευαίσθητα ηλεκτρονικά (υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, φορέας δεδομένων, ...) σε μεταλλικό κουτί (κλουβί Faraday) μέχρι το τέλος της εκδήλωσης Carrington. Μετά από αυτό, αρχίστε σιγά-σιγά να επαναφέρετε το δικό σας οικιακό σύστημα σε λειτουργία.
Επομένως, είναι απαραίτητο να προστατευθεί η υποδομή κατά τη διάρκεια της ηλιακής καταιγίδας (λίγες ώρες έως ημέρες) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προετοιμαστεί για το «χρόνο μετά».
Όπως φαίνεται, η πιθανότητα εμφάνισης ενός γεγονότος Carrington είναι χαμηλή - στατιστικά κάθε 100-150 χρόνια.
Ωστόσο, ο αντίκτυπος ενός τέτοιου γεγονότος στην παγκόσμια ηλεκτροτεχνική υποδομή - συμπεριλαμβανομένης της υποδομής ενσύρματων επικοινωνιών - είναι πιθανό να είναι τεράστιος.
πηγή
https://www.pravda-tv.com/2024/02/sonneneruption-totaler-blackout-wegen-carrington-ereignis-2024-video/
=============
σχετική μας ανάρτηση
18 Φεβρουαρίου 2024
Διακοπή ρεύματος στα κεντρικά γραφεία της Bundeswehr – απέτυχε και η παροχή ρεύματος έκτακτης ανάγκης.Το περιστατικό στο κέντρο του Υπουργείου Άμυνας, δείχνει ανησυχητική ευπάθεια στην ασφάλεια της υποδομής ζωτικής σημασίας στη Γερμανία
===========
11 Ιανουαρίου 2024
14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τη Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη Ηλίου του 2024

#8 Το μονοπάτι της Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης Ηλίου του 2024 θα διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη κιόλας ημέρα του έτους στο εβραϊκό ημερολόγιο.

#9 Αν βάλετε το μονοπάτι της Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης Ηλίου του 2024, το μονοπάτι της Έκλειψης Ηλίου «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» της 14ης Οκτωβρίου 2023 και το μονοπάτι της Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης Ηλίου του 2017 όλα σε έναν χάρτη, συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια τεράστια εικόνα παλαιοεβραϊκού «Aleph» πάνω από την Αμερική (βλ. φωτογραφία εξωφύλλου)…

#10 Αν απλώς σχεδιάσετε το μονοπάτι της Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης Ηλίου του 2024 και το μονοπάτι της Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης Ηλίου του 2017 σε έναν χάρτη, μαζί σχηματίζουν ένα γιγάντιο Παλαιο-Εβραϊκό «Tav» πάνω από την Αμερική...

#11 Η καρδιά του Παλαιοεβραϊκού «Tav» σχηματίζει ένα γιγάντιο «Χ» που πέφτει ακριβώς πάνω από τη Ζώνη Ρηγμάτων της Νέας Μαδρίτης.
#12   Ένας από τους αναγνώστες μου μου επεσήμανε ότι έχουμε ξαναδεί ένα γιγάντιο "Χ" σαν αυτό. Η διαδρομή μιας ηλιακής έκλειψης στις 16 Ιουνίου 1806, μαζί με την πορεία μιας ηλιακής έκλειψης στις 17 Σεπτεμβρίου 1811, σχημάτισαν επίσης ένα γιγάντιο "Χ" πάνω από τη ζώνη ρηγμάτων της Νέας Μαδρίτης.

#13   Τρεις μήνες μετά την έκλειψη ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 1811, ξεκίνησε μια σειρά από πολύ ισχυρούς σεισμούς      στο ρήγμα της Νέας Μαδρίτης  .....

Οι σεισμοί της Νέας Μαδρίτης ήταν οι μεγαλύτεροι σεισμοί στην αμερικανική ιστορία. Συνέβησαν στην κεντρική κοιλάδα του Μισισιπή, αλλά έγιναν αισθητές τόσο μακριά όσο η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, το Μόντρεαλ και η Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος Τζέιμς Μάντισον και η σύζυγός του Ντόλι το ένιωσαν στον Λευκό Οίκο. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν στη Βοστώνη. Από τις 16 Δεκεμβρίου 1811 έως τον Μάρτιο του 1812, σημειώθηκαν πάνω από 2.000 σεισμοί στα κεντρικά Midwest και μεταξύ 6.000 και 10.000 σεισμοί στο Missouri Bootheel, όπου η Νέα Μαδρίτη βρίσκεται κοντά στη συμβολή των ποταμών Οχάιο και Μισισιπή.
Στη γνωστή ιστορία του κόσμου, κανένας άλλος σεισμός δεν κράτησε τόσο πολύ ούτε άφησε τόσα στοιχεία ζημιάς όσο οι σεισμοί της Νέας Μαδρίτης. 
Τρεις από τους σεισμούς περιλαμβάνονται στη λίστα με τους ισχυρότερους σεισμούς της Αμερικής: ο πρώτος στις 16 Δεκεμβρίου 1811, με μέγεθος 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. το δεύτερο στις 23 Ιανουαρίου 1812 στις 7,8. και το τρίτο στις 7 Φεβρουαρίου 1812 με μέγεθος έως και 8,8.

#14  Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου ορατή από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμβεί πριν από το 2044 και η διαδρομή αυτής της ολικής έκλειψης ηλίου θα αγγίξει μόνο τρεις πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: