Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ρωσικά διαμάντια, Το Βέλγιο δεν στηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ, που στοχεύουν στο εμπόριο διαμαντιών

Το Βέλγιο δεν θα στηρίξει την απαγόρευση της ΕΕ για τα ρωσικά διαμάντια - επίσημος
RT 28 Ιανουαρίου 2023 
Ο Πρωθυπουργός Alexander De Croo λέει ότι το μέτρο είναι άσκοπο

Το Βέλγιο δεν θα υποστηρίξει ποτέ την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών διαμαντιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρου, προσθέτοντας ότι μέτρα αυτού του είδους θα είναι αποτελεσματικά μόνο εάν εισαχθούν παγκοσμίως.
Η ΕΕ εργάζεται για τον δέκατο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία. Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής πιέζουν για την απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών από την αγορά του μπλοκ, καθώς και άλλα μέτρα όπως η αποκοπή περισσότερων τραπεζών από το σύστημα πληρωμών SWIFT και περιορισμοί στη συνεργασία για την πυρηνική ενέργεια.
«Δεν υποστηρίζουμε την απαγόρευση της προμήθειας διαμαντιών», είπε ο De Croo σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το προτεινόμενο εμπάργκο.
Ο De Croo είπε ότι ο όγκος προμήθειας ρωσικών διαμαντιών στο Βέλγιο μειώθηκε κατά 80% από την επιβολή των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι οι ρωσικές εξαγωγές πολύτιμων λίθων στο σύνολό τους δεν έχουν μειωθεί.
«Τέτοιου είδους μέτρα-απαγορεύσεις,βήματα θα πρέπει να γίνονται μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα παρακολούθησης της προέλευσης των διαμαντιών για να καταστούν οι κυρώσεις πραγματικά αποτελεσματικές. Διαφορετικά, τα διαμάντια θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά», είπε ο πρωθυπουργός.
Τον Οκτώβριο, τα κράτη μέλη της ΕΕ συζήτησαν την απαγόρευση των εισαγωγών από τον ρωσικό γίγαντα εξόρυξης Alrosa, ως μέρος του όγδοου πακέτου κυρώσεων. Ωστόσο, ο εξορύκτης πολύτιμων λίθων έμεινε εκτός της τελικής λίστας που περιλαμβάνει 29 φυσικά πρόσωπα και επτά νομικά πρόσωπα.
Η αναστροφή φέρεται να ήρθε αφότου το Βέλγιο, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος κόμβος εμπορίας διαμαντιών στον κόσμο στην Αμβέρσα, μπλόκαρε το εμπάργκο της ΕΕ, έχοντας προειδοποιήσει ότι η κίνηση θα μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην πόλη.
Σύμφωνα με επίσημα βελγικά στατιστικά στοιχεία, η χώρα εισήγαγε ακόμα ρωσικά διαμάντια αξίας 676 εκατομμυρίων ευρώ (734 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τα οποία στη συνέχεια υποχώρησαν στα 154 εκατομμύρια ευρώ (167 εκατομμύρια δολάρια) τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η Alrosa, ο μεγαλύτερος παραγωγός διαμαντιών στον κόσμο με μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 30%, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών ακατέργαστων διαμαντιών, αλλά εξακολουθεί να εισάγει πολύτιμους λίθους εάν έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε άλλες χώρες.
Οι βελγικές αρχές φέρονται να ανησυχούν για την απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε κόμβους εμπορίας διαμαντιών στην Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
==========
Η Von Der Leyen δηλώνει στόχο των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
RT  17 Ιαν, 2023
Οι δυτικές κυρώσεις θα προκαλέσουν «μια δεκαετία οπισθοδρόμησης», λέει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο WEF

Οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν στόχο να βυθίσουν τη ρωσική οικονομία σε ύφεση για τα επόμενα χρόνια και να στερήσουν τη χώρα από κρίσιμες τεχνολογίες, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός την Τρίτη.
Το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει επιβάλει εννέα γύρους κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στοχεύοντας πολλούς τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της υψηλής τεχνολογίας, της αεροπορίας, των τραπεζών, των ορυχείων, της αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων βιομηχανιών.
«Θέσαμε σε εφαρμογή τις ισχυρότερες κυρώσεις που έγιναν ποτέ, οι οποίες αφήνουν τη ρωσική οικονομία να αντιμετωπίζει μια δεκαετία οπισθοδρόμησης και τη βιομηχανία της να λιμοκτονεί από οποιεσδήποτε σύγχρονες και κρίσιμες τεχνολογίες», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.
Οι τελευταίοι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο και περιλαμβάνουν νέους ελέγχους εξαγωγών και περιορισμούς σε αγαθά και τεχνολογία διπλής χρήσης, μαζί με προϊόντα και τεχνολογία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Τα μέτρα στοχεύουν σε βασικά χημικά, νευρικούς παράγοντες, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και ραδιοπλοήγησης, καθώς και ηλεκτρονικά και εξαρτήματα πληροφορικής.
Οι Βρυξέλλες εργάζονται τώρα για την επόμενη παρτίδα κυρώσεων, που φέρεται να στοχεύουν την πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας και το εμπόριο διαμαντιών. Άλλες κυρώσεις που η ΕΕ σπεύδει να εφαρμόσει συμβολικά έως τις 24 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν την αποκοπή περισσότερων ρωσικών τραπεζών από το παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT και την απαγόρευση περισσότερων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η οικονομία της χώρας αποδίδει «πολύ καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν όχι μόνο οι αντίπαλοί μας αλλά ακόμη και εμείς οι ίδιοι» και βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω σταθεροποίησης.
==============
Η ρωσική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο – Πούτιν
RT 17 Ιαν, 2023 
Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 έχουν ξεπεράσει πολλές προβλέψεις, λέει ο πρόεδρος

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ρωσίας μειώθηκε μόνο κατά 2,1% τους πρώτους 11 μήνες του περασμένου έτους, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από το προβλεπόμενο, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Άνοιγε κυβερνητική σύσκεψη για οικονομικά θέματα, την οποία πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η μείωση για ολόκληρο το έτος αναμένεται να είναι 2,5%, ενώ η πραγματική δυναμική πέρυσι ήταν θετική.
Ο Πούτιν είπε ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία το 2022 ήταν 11,9%, ο οποίος ήταν επίσης χαμηλότερος από τις προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Ο αρχηγός του κράτους ζήτησε «απτή αύξηση» στους μισθούς των Ρώσων πολιτών το 2023, σημειώνοντας ότι η αύξηση των τιμών επηρεάζει άμεσα τα εισοδήματα των καταναλωτών. «Αυτό είναι θεμελιωδώς σημαντικό τόσο για τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών όσο και για την οικονομία συνολικά» , τόνισε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 5%, και το δεύτερο τρίμηνο θα είναι λιγότερο από 4%.
Ο Πούτιν ζήτησε να διατηρηθεί η θετική τάση στην ανάπτυξη της οικονομίας, επισημαίνοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης στα αγροτοβιομηχανικά και στρατιωτικοβιομηχανικά συγκροτήματα. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν περάσει σε 24ωρη εργασία, κερδίζοντας σοβαρή δυναμική, σύμφωνα με τον πρόεδρο.
==============
Μιλώντας για τους Ρώσους παραγωγούς φυσικού αερίου, σημείωσε ότι είχαν μια καλή χρονιά το 2022.
«Ταυτόχρονα, σημειώνω ότι οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των ενεργειών των δυτικών χωρών, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι παραγωγοί και εξαγωγείς φυσικού αερίου να έχουν καλά κέρδη τα τελευταία δύο χρόνια και να έχουν αυξήσει σημαντικά τις πληρωμές προς τη χώρα. σύστημα προϋπολογισμού», είπε ο Πούτιν.

Σημείωσε επίσης ότι η παραγωγή φυσικού αερίου στη Ρωσία το 2022 είχε μειωθεί κατά 11,8%

=======================
σχετικές μας αναρτήσεις
29 Αυγούστου 2022
Ρωσικά διαμάντια με κυρώσεις που ρέουν στην παγκόσμια αγορά. Ο ρωσικός γίγαντας εξόρυξης Alrosa πουλά διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη
=============
29 Σεπτεμβρίου 2022
Η ΕΕ θα απαγορεύσει το ρωσικό χαρτί υγείας, θα χτυπήσει τη ρωσική βιομηχανία χάλυβα και πληροφορικής με κυρώσεις, αλλά η λίστα προϊόντων παραλείπει τα Ρωσικά διαμάντια...

27 Σεπτεμβρίου 2012
ΣΠΑΝΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ βρέθηκε στη ΡΩΣΙΑ
===============

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο σημερινός όγκος των υπέργειων αποθεμάτων χρυσού είναι περίπου 142.000 μετρικοί τόνοι.
Αυτό, όπως υποστηρίζεται, αντιπροσωπεύει όλο τον χρυσό που εξορύσσεται για έξι χιλιάδες χρόνια .

[[ Ένα φυλλάδιο που εκδόθηκε από την London Bullion Market Association (LBMA) δηλώνει ότι «…σχεδόν όλος ο χρυσός που έχει εξορυχθεί ποτέ, άνω των 100.000 τόνων, εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα». Το 1998, η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού ανέφερε «Τα τελευταία 6000 χρόνια έχουν ανακτηθεί πάνω από 125.000 τόνοι χρυσού». Το Once δεν μπορεί να μη σκεφτεί τη χρήση των προειδοποιήσεων «υπερβολικά» και «πάνω» και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Εν τω μεταξύ, το τεύχος Νοεμβρίου 1998 του περιοδικού «Alchemist» της LBMA παρέχει ένα γράφημα πίτας το οποίο, όταν αθροιστεί, τοποθετεί το νούμερο στους 134.800 μετρικούς τόνους .

Ως πραγματικό απόθεμα αξίας σε μια αληθινή και απεριόριστη ελεύθερη αγορά, τα διαμάντια θα άξιζαν πολύ λιγότερο. Αυτό που κρατά την αξία σε υψηλά επίπεδα είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε πολύτιμες πέτρες που ελέγχονται αυστηρά από το «καρτέλ». Το καρτέλ θεωρείται ότι ελέγχεται από τη νοτιοαφρικανική οικογένεια Oppenheimer και την De Beers, μέσω του Central Selling Organisation ή CSO που εδρεύει στο Λονδίνο. 
Οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα που έχει ασφυκτικά δεσμό σε χρυσό, πλατίνα και διαμάντια έχει επίσης στρατηγικό ασφυκτικό στο παγκόσμιο εμπόριο. Τα βιομηχανικά διαμάντια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής βιομηχανίας και χωρίς επαρκείς προμήθειες από αυτά, η παραγωγή θα σταματούσε. Μια τέτοια κατάσταση παραλίγο να συμβεί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε ένα άρθρο της Washington Post στις 18 Οκτωβρίου 1988, ο πρώην διευθυντής της CIA κατηγόρησε τον De Beers και την οικογένεια Oppenheimer ότι αρνήθηκαν να πουλήσουν στις ΗΠΑ μεγάλη ποσότητα βιομηχανικών διαμαντιών απαραίτητα για την πολεμική παραγωγή.]]
============
29 -9- 2022 Το όγδοο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων, 
το νέο σχέδιο κανόνων κατάργησε τις εισαγωγές αγαθών που θεωρούνται ότι παράγουν σημαντικό εισόδημα στη Ρωσία, όπως "παρασκευάσματα ομορφιάς ή μακιγιάζ", "παρασκευάσματα ξυρίσματος, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων πριν και μετά το ξύρισμα,  προσωπικά αποσμητικά", όπως καθώς και σαπούνι και χαρτί υγείας. 
Η ΕΕ απαγόρευσε το ρωσικό χαρτί υγείας, χτύπησε τη ρωσική βιομηχανία χάλυβα και πληροφορικής με κυρώσεις, αλλά η λίστα προϊόντων παρέλειψε τα Ρωσικά διαμάντια...

Μελέτη 9-11-22, αποκαλύπτει ότι, γιγαντιαία διαμάντια, θαμμένα μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τους superdeep σεισμούς
γιγαντιαία διαμάντια, θαμμένα μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τους superdeep "extreme deep" σεισμούς
μπορούν να συμβούν ακόμη και όταν επιστημονικά δεν θα έπρεπε να είναι δυνατοί… τι θα μπορούσε να τους προκαλεί.
Θα μπορούσε να είναι μια αόρατη εξωτερική δύναμη που δρα στον πλανήτη μας ή είναι απλώς κάποιο είδος φυσικού συμβάντος που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει.

26-9-12 Στη Ρωσία βρήκαν σπάνιο διαμάντι, Yakutia, Σπάνιο διαμάντι, βάρους 158 καρατίων βρέθηκε στην Γιακουτία (ανατολική Σιβηρία της Ρωσίας).
Η τιμή του πετρώματος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο και 500 χιλιάδες δολάρια. Εξάλλου τέτοια ευρήματα έφεραν συχνά ατυχία στους κατόχους τους.
Το εν λόγω σπάνιο διαμάντι εξορύχθηκε στα κοιτάσματα Νιούρμπα (Nyurba) από τη ρωσική εταιρεία ALROSA. 

Στη Γη υπάρχουν πολύ λίγα μέρη, όπου είναι πιθανές τέτοιες ανακαλύψεις,- θεωρεί ο καθηγητής, δόκτωρ Γεωλογίας και Ορυκτολογίας Ιγκόρ Νταβιντένκο.
- Τέτοια σπάνια αντικείμενα βρίσκονται μόνο στην Αφρική και στο έδαφος της Ρωσίας, και πουθενά αλλού. Τα διαμάντια υψηλότερης ποιότητας στη Ρωσία υπάρχουν στην περιοχή Αρχάγγελσκ. Πολύ καλή προοπτική έχουν επίσης και τα κοιτάσματα της Γιακουτίας.
Εν τω μεταξύ, στα διαμάντια αποδίδουν συχνά κάποιες μυστικές ιδιότητες, και μάλιστα, πιστεύουν ότι οι πέτρες, που έχουν αποκτηθεί με δόλιο τρόπο, μπορούν να φέρουν κατάρα στους ιδιοκτήτες τους.

26-9-12     Η Ρωσία είναι γεμάτη διαμάντια

Η Ρωσία αποκάλυψε τεράστια μυστικά αποθέματα διαμαντιών
Αυτά τα προηγουμένως ταξινομημένα διαμάντια δεν είναι για πάντα, αλλά θα μπορούσαν να διαρκέσουν τα επόμενα 3.000 χρόνια.
Επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ισχυρίζονται ότι ένα μυστικό κοίτασμα διαμαντιών στην απομακρυσμένη βορειοανατολική περιοχή της Ρωσίας περιέχει «τρισεκατομμύρια καράτια» του σπάνιου πολύτιμου λίθου. Ο τεράστιος φυσικός θησαυρός, η ύπαρξη του οποίου παραμένει απόρρητη για σχεδόν μισό αιώνα, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την παγκόσμια αγορά διαμαντιών.

«Οι πόροι των εξαιρετικά σκληρών διαμαντιών που περιέχονται στα πετρώματα της κρυπτοεκρηκτικής δομής Popigai είναι κατά δέκα φορές μεγαλύτεροι από όλα τα γνωστά αποθέματα στον κόσμο», δήλωσε ο Nikolai Pokhilenko, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ορυκτολογίας στο Παράρτημα της Σιβηρίας. δήλωσε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. Τα αποθέματα θα ήταν αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση ολόκληρου του πλανήτη σε διαμάντια βιομηχανικής ποιότητας - χαμηλότερης ποιότητας από εκείνα που προορίζονται για κοσμήματα - για τις επόμενες τρεις χιλιετίες, ισχυρίστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων   επικαλούμενο επιστήμονες που δεν κατονομάζονται.
Το κοίτασμα διαμαντιών είναι το αποτέλεσμα μιας συντριβής ενός μετεωρίτη στη γη στη Σιβηρία πριν από περίπου 35 εκατομμύρια χρόνια. Με την τεράστια δύναμη της πρόσκρουσής του, ο μετεωρίτης  μεταμόρφωσε τον γραφίτη στο έδαφος σε ένα πεδίο «διαμαντιών κρούσης», δύο φορές πιο στιβαρό από τα συνηθισμένα διαμάντια και ως εκ τούτου με  εξαιρετικές βιομηχανικές ιδιότητες . Όταν το κοίτασμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, η Σοβιετική Ένωση πίεζε για την ανάπτυξη τεχνητά παραγόμενων βιομηχανικών διαμαντιών. Έτσι, η εξερεύνηση σταμάτησε και οι γνώσεις σχετικά με αυτήν ταξινομήθηκαν μέχρι πολύ πρόσφατα. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών «ήταν επαρκή για να μιλήσουν για μια πιθανή ανατροπή ολόκληρης της παγκόσμιας αγοράς διαμαντιών», δήλωσε ο επιστήμονας Pokhilenko.

ΔΙΑΜΑΝΤΙ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «αδάμας» που σημαίνει αδάμαστος και του δόθηκε εξαιτίας της μεγάλης σκληρότητας του. Για πρώτη φορά απαντάται η λέξη «αδάμας» με την έννοια του πολύτιμου λίθου στο έργο του Θεόφραστου.
Αποτελείται από καθαρό άνθρακα με ισομετρική κρυσταλλική δομή. Το διαμάντι είναι ένα πετράδι διαφανές και συνήθως άχρωμο, αλλά ορισμένες προσμείξεις στη σύσταση του μπορούν να του δώσουν γαλάζια, κίτρινη ή ροδαλή χροιά ή να το κάνουν ακόμη και μαύρο.
Διαμάντια βρίσκονται σε προσχώσεις ποταμών και λιμνών που έχουν προκληθεί από τη διάβρωση πετρωμάτων. Φαίνεται πως δημιουργούνται μέσα στο μανδύα της γης και από εκεί ανεβαίνουν στην επιφάνεια ήδη κρυσταλλωμένα. Το βάθος για να επιτευχθούν τέτοιου είδους γεωλογικές διαδικασίες ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, ενώ η πίεση σε ένα τέτοιο βάθος είναι 65.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη στην επιφάνεια της γης. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα αρχαιότερα διαμάντια,  έχουν ηλικία μεγαλύτερη των τριών δισεκατομμυρίων ετών.
Μία από τις σπουδαίες χώρες που παράγουν διαμάντια είναι η Ν. Αφρική, όπου εκεί βρέθηκε και το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, το Culliman (3106 καράτια). Επίσης κοιτάσματα διαμαντιών  είναι γνωστά στην Κεντρική Αφρική, την Δημοκρατία του Κογκό και μικρότερα στην Γκάνα, Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Σενεγάλη, Τανζανία, Ζιμπάμπουε, Ακτή Ελεφαντοστού. Σήμερα η Κίνα και η Ρωσία αποτελούν σημαντικές χώρες παραγωγής διαμαντιών.
Σύμφωνα με την εβραϊκή μεσαιωνική παράδοση, ο Αβραάμ είχε περασμένο γύρω από το λαιμό του ένα μαγικό διαμάντι που όποιος το έβλεπε ανάρρωνε από κάθε αρρώστια και το οποίο ο Θεός έριξε μέσα στον Ηλιο μετά το θάνατο του Αβραάμ.
Το διαμάντι έχει την ιδιότητα να απορροφά όλες τις ενέργειες και να οξύνει την πιο δυνατή. Συνεπώς είναι προτιμότερο να μην φοράμε διαμάντια όταν είμαστε “πεσμένοι”, γιατί τότε θα δυναμώσει αυτή ακριβώς τη διάθεση. Όταν η διάθεση είναι καλή ή ουδέτερη, το διαμάντι δυναμώνει τη γενναιοδωρία, την αισιοδοξία και το θάρρος μας.
Πιστεύεται ότι συμβάλει στη δημιουργία άθραυστων δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και ότι χαρίζει ευνοϊκή τύχη. Γι’αυτό το λόγο προσφέρεται ως δώρο αρραβώνων ή γάμων επισφραγίζοντας σημαντικά γεγονότα της ζωής μας. Ενδυναμώνει τις λειτουργίες των οργάνων αυτών που συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Εξισορροπεί τον μεταβολισμό και τονώνει την άμυνα του οργανισμού. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ζάλης και του ιλίγγου.
Διαχέει ενέργεια υψηλής συχνότητας και δικαίως ονομάστηκε κρύσταλλος του Φωτός.
Οι κρύσταλλοι είναι εκατομμυρίων ετών, σφυρηλατημένοι κατά τα πρώτα μέρη του σχηματισμού της γης.
Είναι η πιο τακτική δομή που υπάρχει στη φύση, που σημαίνει ότι έχουν τη χαμηλότερη δυνατή κατάσταση-ποσότητα εντροπίας (μια μέτρηση για την αταξία).Η εντροπία είναι το μέτρο της «διαταραχής» του συστήματος. Οι κρύσταλλοι είναι δομημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις εισροές όλων των διαφορετικών ενεργειών γύρω τους, οδηγώντας τους να ταλαντώνονται και να εκπέμπουν συγκεκριμένες δονητικές συχνότητες.
Επειδή το κρυσταλλικό πλέγμα είναι τόσο ισορροπημένο και τακτοποιημένο, η ενέργεια που εκπέμπει είναι συνεπής και όταν εισάγεται ασύμφωνη ενέργεια, εξισορροπείται και μετατρέπεται σε αρμονική ενέργεια.
============

Η Ρωσία αποκαλύπτει τεράστια μυστικά αποθέματα διαμαντιών
Αυτά τα προηγουμένως ταξινομημένα διαμάντια δεν είναι για πάντα, αλλά θα μπορούσαν να διαρκέσουν τα επόμενα 3.000 χρόνια.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν συνομιλεί με εργάτες σε ένα ορυχείο διαμαντιών στην Ανατολική Σιβηρία
ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΗ Ρωσία αποκαλύπτει λαμπερό κρατικό μυστικό: Είναι γεμάτη διαμάντια
Επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ισχυρίζονται ότι ένα μυστικό κοίτασμα διαμαντιών στην απομακρυσμένη βορειοανατολική περιοχή της Ρωσίας περιέχει «τρισεκατομμύρια καράτια» του σπάνιου πολύτιμου λίθου. Ο τεράστιος φυσικός θησαυρός, η ύπαρξη του οποίου παραμένει απόρρητη για σχεδόν μισό αιώνα, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την παγκόσμια αγορά διαμαντιών.
«Οι πόροι των εξαιρετικά σκληρών διαμαντιών που περιέχονται στα πετρώματα της κρυπτοεκρηκτικής δομής Popigai είναι κατά δέκα φορές μεγαλύτεροι από όλα τα γνωστά αποθέματα στον κόσμο», δήλωσε ο Nikolai Pokhilenko, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ορυκτολογίας στο Παράρτημα της Σιβηρίας. δήλωσε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. Τα αποθέματα θα ήταν αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση ολόκληρου του πλανήτη σε διαμάντια βιομηχανικής ποιότητας - χαμηλότερης ποιότητας από εκείνα που προορίζονται για κοσμήματα - για τις επόμενες τρεις χιλιετίες, ισχυρίστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο επιστήμονες που δεν κατονομάζονται.

( ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όχι μόνο έξω από την Αφρική: Δίκτυο "Blood Diamonds" της Νότιας Αμερικής )

Το κοίτασμα διαμαντιών είναι το αποτέλεσμα μιας συντριβής ενός μετεωρίτη στη γη στη Σιβηρία πριν από περίπου 35 εκατομμύρια χρόνια. Με την τεράστια δύναμη της πρόσκρουσής του, ο μετεωρίτης μεταμόρφωσε τον γραφίτη στο έδαφος σε ένα πεδίο «διαμαντιών κρούσης», δύο φορές πιο στιβαρό από τα συνηθισμένα διαμάντια και ως εκ τούτου με εξαιρετικές βιομηχανικές ιδιότητες . Όταν το κοίτασμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, η Σοβιετική Ένωση πίεζε για την ανάπτυξη τεχνητά παραγόμενων βιομηχανικών διαμαντιών. Έτσι, η εξερεύνηση σταμάτησε και οι γνώσεις σχετικά με αυτήν ταξινομήθηκαν μέχρι πολύ πρόσφατα. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών «ήταν επαρκή για να μιλήσουν για μια πιθανή ανατροπή ολόκληρης της παγκόσμιας αγοράς διαμαντιών», δήλωσε ο επιστήμονας Pokhilenko.
===========

============
4-2-23
Τουρκικές εταιρείες εξήγαγαν ηλεκτρονικά είδη, ανταλλακτικά και άλλα προϊόντα αμερικανικής κατασκευής στη Ρωσία, σε αντίθεση με τις αμερικανικές κυρώσεις και κατά παράβαση των ελέγχων των εξαγωγών των ΗΠΑ. -WSJ

Δεν υπάρχουν σχόλια: