Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία: ειδήσεις 28-1-23


Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πιστεύει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, εάν συμβεί, δεν θα ξεκινήσει με τανκς ή μαχητικά.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν καταδίκασε την απόφαση της Γερμανίας να μεταφέρει τανκς στην Ουκρανία.
---------------
Μεντβέντεφ: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αν συμβεί, δεν θα ξεκινήσει με τανκς ή μαχητικά
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας επέκρινε τις προσπάθειες της Δύσης να εξηγήσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία με το να αποτρέψει δήθεν έναν παγκόσμιο πόλεμο

ΜΟΣΧΑ, 28 Ιανουαρίου. /TASS/. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέκρινε τις προσπάθειες στη Δύση να εξηγήσουν την προμήθεια όπλων στο Κίεβο με τη δήθεν αποτροπή ενός παγκόσμιου πολέμου.

«Πρώτον, η υπεράσπιση της Ουκρανίας, την οποία κανείς δεν χρειάζεται στην Ευρώπη, δεν θα σώσει τον εξαθλιωμένο Παλαιό Κόσμο από αντίποινα, εάν συμβεί κάτι. Δεύτερον, εάν ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τότε, δυστυχώς, δεν θα είναι στα τανκς και όχι Ακόμα και σε μαχητές. Τότε σίγουρα - όλα είναι ερείπια», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο .
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε, ειδικότερα, τα λόγια του Ιταλού υπουργού Άμυνας Guido Crosetto, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ξεκινούσε ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος εάν εμφανίζονταν ρωσικά τανκ στο Κίεβο και «στα σύνορα της Ευρώπης» και ότι τα όπλα που αποστέλλονταν. προς την Ουκρανία είχαν σκοπό να σταματήσουν την κλιμάκωση. Ο Μεντβέντεφ έβαλε επίσης στην ίδια γραμμή τις εκκλήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να παράσχει στο Κίεβο όλα τα όπλα που διαθέτει το ΝΑΤΟ

------------
Μεντβέντεφ: Χωρίς όπλα και χρήματα από τη Δύση, η Ουκρανία και ο Ζελένσκι δεν θα αντέξουν ούτε μια μέρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι βέβαιος ότι η Ουκρανία και η σημερινή ηγεσία της εξαρτώνται πλήρως από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι «εξαρτάται 1.000% από τα όπλα του ΝΑΤΟ και τα δυτικά χρήματα». «Χωρίς αυτούς, ούτε η Ουκρανία, ούτε αυτός και η καμαρίλα του θα επιβιώσουν ούτε μια μέρα», έγραψε την Πέμπτη στο κανάλι του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας .
Ο Μεντβέντεφ επέστησε την προσοχή στην έλλειψη ανεξαρτησίας του Ζελένσκι, συγκρίνοντάς τον με «ένα κανίς στα πόδια του προπονητή, που χτυπάει παλαμάκια».

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας πιστεύει ότι η δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας ότι δεν είχε τίποτα να μιλήσει και κανένας με τον οποίο στη Ρωσία ήταν μια προσπάθεια να δείξει ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι «ένας σημαντικός πολιτικός, μια φυσιογνωμία του κόσμου. θα έλεγε κανείς, παγκόσμιας κλίμακας». «Προφανώς, πρόκειται για ένα πραγματικό ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί σύντομα να γίνει ψυχιατρικό», πρότεινε ο Μεντβέντεφ.
Ωστόσο, κατά την άποψή του, αυτά τα λόγια του Zelensky "έχουν επίσης έναν συγκεκριμένο σκοπό" - "χρησιμεύουν ως δικαιολογία για νέα ελεημοσύνη". "Ελάτε, βιαστείτε και πάρτε τις αποφάσεις σας. Είμαι ακόμα ζωντανός και έχω τον έλεγχο όλων γύρω μου. Δώστε μας περισσότερα όπλα και χρήμα, και περισσότερα, γιατί ο εχθρός μας είναι σκοτεινός, ύπουλος και επικίνδυνος. Αλλά δεν θα παραδοθώ στον εχθρό, είμαι πολύ, πολύ δυνατός, καμία διαπραγμάτευση, καμία επαφή. Και τέλος πάντων. Ο εχθρός με φοβάται ήδη σχεδόν", εξήγησε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, προσθέτοντας ότι "ένα τέτοιο μάντρα [λέγεται] κάθε λευκή μέρα".

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι τέτοιες "ανοησίες υποστηρίζονται με κάθε δυνατό τρόπο από δυτικούς ασεβείς, οι οποίοι επισκέπτονται τακτικά τον άρρωστο στον τόπο διαμονής του" και του κάνουν "χρηματικές, οπλικές και λεκτικές ενέσεις". Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφερόμενος στην κατάσταση αυτή, υπενθύμισε τον μύθο του Ιβάν Κριλόφ "Ο ελέφαντας και ο Pug" που γράφτηκε πριν από δύο και πλέον αιώνες: "Ο θρυλικός Pug δοξάζεται εδώ και αιώνες για την αξιοσημείωτη δύναμη και το απελπισμένο θάρρος του πάνω απ' όλα μέσω των ορμονών που βράζουν μέσα του, των γκαουλάιτερ του δρόμου και της υπομονής του ελέφαντα".

Οδηγούσαν τον Ελέφαντα στους δρόμους,

Έτσι πλήθη θεατών ακολούθησαν τον Ελέφαντα.

Όπως και να το πάρεις, γνώρισε το σκύλο Moska.

Βλέποντας τον Ελέφαντα, λοιπόν, ορμά πάνω του,

Και γαβγίζει, και τσιρίζει, και σκίζει,

και σκαρφαλώνει σε μια μάχη μαζί του.

«Γείτονα, σταμάτα : «Τα μπλέκεις με τον Ελέφαντα;

Κοιτάξτε, είστε ήδη βραχνή, και

εκείνος προχωράει και δεν παρατηρεί καθόλου το γαύγισμά σας -

Η Μόσκα της απαντά:

«Αυτό είναι που μου δίνει το πνεύμα,

ότι μπορώ, χωρίς να τσακωθώ καθόλου,

να τα βάλω με μεγάλους νταήδες.

Αφήστε τα σκυλιά να πουν:

«Αι, Παγκ! να ξέρεις ότι είναι δυνατή,

Τι γαβγίζει στον Ελέφαντα!
---

ο καθένας βλέπει την ηθική που τον βολεύει να δει λόγω της αντίληψής του.

παρόλο που ο θόρυβος γύρω σας μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε γνώμη για τους άλλους, οι οξυδερκείς άνθρωποι θα καταλάβουν τι αξίζει όλος αυτός ο θόρυβος

Η εικόνα του Ελέφαντα δημιουργήθηκε για να αποδώσει τη σημασία και το μεγαλείο του ατόμου που χαρακτηρίζει. Ο ελέφαντας πραγματικά δεν νοιάζεται ποιος του γαβγίζει, ποιος τον ελαφιάζει, κουνώντας την ουρά του.

Pug - ένας χαρακτήρας, με την πρώτη ματιά - αρνητικός, που συμβολίζει ανθρώπους που ξέρουν πώς να διαφημίζονται από την αρχή.

ο μύθος αποκαλύπτει μια αστεία αλήθεια ότι αν και γαβγίζει στον Ελέφαντα, όλες οι προσπάθειές της δεν κατευθύνονται σε αυτόν. Όλο το παιχνίδι είναι, στην πραγματικότητα, κανονισμένο για άλλα σκυλιά.

Δεν χρειάζονται μάχες ή κίνδυνοι, αρκεί μόνο να δώσεις την εντύπωση της αφοβίας, την πιθανότητα επίθεσης στον Ελέφαντα, τον πανίσχυρο αυτού του κόσμου.

Δεν θα δώσει καν σημασία σε ένα μικρό σκυλί και ο Moska θα πετύχει τον στόχο του: θα δείξει το θάρρος και τη δύναμή του στα συνηθισμένα σκυλιά. Παραδόξως, αλλά, όπως στη ζωή, τέτοια κόλπα μπορούν πραγματικά να επιτύχουν τον στόχο. Ο Krylov, με την εγγενή του οξύτητα, κατάφερε να δείξει πόσο γελοίες και παράλογες οι προσπάθειες της μικρής Pug και ταυτόχρονα πόσο ανόητα είναι τα σκυλιά γύρω της, παίρνοντας την πονηριά στην ονομαστική αξία.

Δεν θα δώσει καν σημασία σε ένα μικρό σκυλί και ο Moska θα πετύχει τον στόχο του: θα δείξει το θάρρος και τη δύναμή του στα συνηθισμένα σκυλιά. Παραδόξως, αλλά, όπως στη ζωή, τέτοια κόλπα μπορούν πραγματικά να επιτύχουν τον στόχο. Ο Krylov, με την εγγενή του οξύτητα, κατάφερε να δείξει πόσο γελοίες και παράλογες οι προσπάθειες της μικρής Pug και ταυτόχρονα πόσο ανόητα είναι τα σκυλιά γύρω της, παίρνοντας την πονηριά στην ονομαστική αξία.

------

Ο Μεντβέντεφ σχολίασε την έκκληση του πρώην προέδρου της Πολωνίας προς τη Γερμανία να «αντιμετωπίσει τη Ρωσία»

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας άφησε να εννοηθεί το μυστικό παρελθόν του Λεχ Βαλέσα

ΜΟΣΧΑ, 25 Ιανουαρίου. /TASS/. Οι επόμενες δηλώσεις του πρώην προέδρου της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα προδίδουν τις ικανότητές του ως πληρωμένος υποκινητής, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο Twitter, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχολίασε στα αγγλικά μια συνέντευξη με τον πρώην Πολωνό ηγέτη, στην οποία κάλεσε τη Γερμανία «να ασχοληθεί με τη Ρωσία», και στη συνέχεια με την Κίνα.

Όπως σημείωσε ο Μεντβέντεφ, στη Βαλέσα «οι ικανότητες ενός πληρωμένου υποκινητή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της σοσιαλιστικής Πολωνίας λάμπουν». "Συνέχισε έτσι!" - πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2016, το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας παρείχε στο αναγνωστήριό του πρόσβαση σε έγγραφα που υποδεικνύουν το μυστικό παρελθόν του νομπελίστα Ειρήνης, πρώην προέδρου της δημοκρατίας, αρχηγού του διάσημου συνδικάτου Solidarity Lech Walesa. Μεταξύ των εγγράφων που κυκλοφόρησαν είναι ένας προσωπικός φάκελος ενός πράκτορα που εργάζεται με το ψευδώνυμο "Bolek", συμπεριλαμβανομένης μιας χειρόγραφης δέσμευσης για συνεργασία

------------

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου σύντομα δεν θα έχει πρόσβαση στη θάλασσα

Έτσι, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχολίασε την επιθυμία της Ουκρανίας να λάβει υποβρύχια ως δυτική βοήθεια

ΜΟΣΧΑ, 25 Ιανουαρίου. /TASS/. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πιστεύει ότι το καθεστώς του Κιέβου θα χάσει σύντομα την πρόσβαση στη θάλασσα.
"Τα υποβρύχια είναι πολύ ισχυρά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σύντομα το καθεστώς του Κιέβου δεν θα έχει καθόλου θάλασσα", έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram την Τετάρτη, σχολιάζοντας την επιθυμία του Κιέβου να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα κρούσης από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών και υποβρυχίων. .
Ο Μεντβέντεφ πρότεινε ειρωνικά ότι όταν έρθει αυτή η στιγμή, οι αρχές του Κιέβου "θα πρέπει να καθίσουν σε μια βάρκα ακριβώς στη μέση του ποταμού Δνείπερου, κάνοντας εξάσκηση στο αθάνατο Όλοι ζούμε σε ένα κίτρινο υποβρύχιο με τους μουσικούς επιμελητές". "Παρόλο που το υποβρύχιο θα είναι προφανώς κίτρινο-μαύρο, παρατήρησε σαρκαστικά ο Μεντβέντεφ.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ουκρανία ζητά συνεχώς όλο και περισσότερα όπλα από τις δυτικές χώρες, ο πολιτικός τόνισε ότι "η όρεξη έρχεται με το φαγητό" και "για όσους πάσχουν από διατροφική διαταραχή με τη μορφή βουλιμίας ή καταναγκαστικής υπερφαγίας, το αίσθημα της πείνας είναι ατελείωτο". Κατά την άποψή του, με αυτόν τον τρόπο "τα αφεντικά της Μαλοροσίας θέλουν όλο και περισσότερα" τανκς, μηχανές και όπλα. Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι, αν και η επιθυμία για αεροσκάφη είναι κατανοητή, "δεν έχουν απομείνει σχεδόν καθόλου κανονικοί διάδρομοι και ο ουρανός της Ουκρανίας είναι κλειστός για εμάς"

Μεντβέντεφ: το πατριωτικό περιεχόμενο θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον για τους νέους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωμένης Ρωσίας, είναι απαραίτητο οι νέοι Ρώσοι από το σχολείο να κατανοήσουν την ουσία της ιστορίας της χώρας τους, τις παραδόσεις και τα θεμέλιά της.

ΜΟΣΧΑ, 25 Ιανουαρίου. /TASS/. Ο Πρόεδρος της Ενωμένης Ρωσίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι το πατριωτικό περιεχόμενο πρέπει να είναι ενδιαφέρον, όχι βαρετό, προκειμένου να δελεάσει τη νεότερη γενιά.

Όπως σημείωσε ο πολιτικός, μιλώντας την Τετάρτη σε ολομέλεια της επιτροπής της Ενωμένης Ρωσίας για την προστασία της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας και της οικογενειακής υποστήριξης, είναι απαραίτητο οι νέοι Ρώσοι από το σχολείο να κατανοήσουν την ουσία της ιστορίας της Ρωσίας, τις παραδόσεις και τα θεμέλιά της. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο διαφωτισμός πρέπει να εμπλέκεται συνεχώς προκειμένου να αποτραπεί η μετατόπιση των ιδεών για τη Ρωσία από «απολύτως ξένα στοιχεία».
"Το πατριωτικό περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι βαρετό, το καταλαβαίνουμε, πρέπει να έχει ενδιαφέρον. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ενδιαφέρονται τα παιδιά, οι νέοι, η νέα γενιά", τόνισε.

Επιπλέον, ο Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την ανάγκη δημιουργίας νέων έργων πολιτισμού στη Ρωσία. "Δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς ατελείωτα κάτι παλιό. Χωρίς αμφιβολία, κλασικά έργα λογοτεχνίας, μουσικά [έργα] θα πρέπει να υπάρχουν παντού, αλλά και νέα έργα πρέπει να εμφανίζονται. Αυτό είναι ένα προϊόν που αγοράστηκε στο εξωτερικό (γίνεται ριμέικ με βάση αυτό) , ή για κάποιο λόγο, έργα που έχουν ήδη γυριστεί επανειλημμένα από εμάς, αλλά γίνονται σίριαλ ξανά και ξανά», πρόσθεσε
ΜΟΣΧΑ, 23 Ιανουαρίου. /TASS/. Ο κόσμος έχει πλησιάσει την απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, η ειδική επιχείρηση έχει γίνει ένα αναγκαστικό και ακραίο μέτρο της Ρωσίας ως απάντηση στην προετοιμασία της επιθετικότητας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ενωμένης Ρωσίας, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Το κόμμα μας πρέπει να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν ότι η ειδική επιχείρηση που διεξάγεται έχει γίνει ένα αναγκαστικό και ακραίο μέτρο, μια απάντηση στην προετοιμασία επιθετικότητας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των δορυφόρων τους. Είναι προφανές ότι ο κόσμος έχει πλησιάσει την απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου εξαιτίας αυτού που συνέβη», είπε σε μια συνεδρίαση του προεδρείου του ανώτατου συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι οι θεσμοί της πολυμερούς διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, βρίσκονται τώρα σε σοβαρή κρίση. Όταν δημιουργήθηκαν για να επιλύουν αμφισβητούμενες και συγκρουσιακές καταστάσεις και τώρα έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, σημείωσε.
 
«Επιπλέον, οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό ψήφων για την υποστήριξη απολύτως αντιρωσικών πρωτοβουλιών. εξήγησε ο πρόεδρος του κόμματος, προσθέτοντας ότι το καθήκον της ρωσικής διπλωματίας παραμένει να αποτρέψει «αυτή την κυνική γραμμή των δυτικών χωρών».

------------

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι η χώρα του βοηθά την Ουκρανία «περισσότερο από ό,τι είναι γνωστό».
Η εφημερίδα La Stampa ανέφερε ότι σχεδόν το 60% των Ιταλών που ερωτήθηκαν δεν υποστηρίζουν την αποστολή τανκς και άλλων όπλων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Il Messaggero, η Ιταλία και η Γαλλία σχεδιάζουν να στείλουν πυραύλους στην Ουκρανία για συστήματα αεράμυνας.


==========
Ο Scott Ritter, ένας συνταξιούχος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την παρακολούθηση της εξάλειψης των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής, εξέφρασε την άποψη ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δεν θα φτάσουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση θα έχει ήδη τελειώσει όταν αυτά τα τεθωρακισμένα τα οχήματα ετοιμάζονται για αποστολή. .

Ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter πιστεύει ότι με τις υποσχέσεις του για παραδόσεις τανκς, η Ουάσιγκτον παραπλάνησε όχι μόνο το Κίεβο, αλλά και το Βερολίνο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 28 Ιανουαρίου. /TASS/. Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δεν θα φτάσουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση θα έχει ήδη τελειώσει μέχρι να προετοιμαστούν αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα για αποστολή. Ο Σκοτ ​​Ρίτερ, συνταξιούχος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την εξάλειψη των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής, εξέφρασε αυτή τη γνώμη την Παρασκευή με τον οικοδεσπότη του podcast Judging Freedom, Andrew Napolitano.

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε νωρίτερα ότι η προμήθεια του Abrams στην Ουκρανία θα εκτείνεται σε «πολλούς μήνες». "Στοιχηματίζω ότι τα τανκς Abrams δεν θα βρεθούν ποτέ στο πεδίο της μάχης [στην Ουκρανία]", είπε ο Ritter, δείχνοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky λέγοντας ότι θα ήταν πολύ αργά αν τα τανκς Abrams δεν έφταναν μέχρι τον Αύγουστο. "Αυτό σημαίνει ότι όλος ο κόσμος ξέρει αυτός [ο Ζελένσκι] ξέρει, όλοι οι Ουκρανοί γνωρίζουν ότι αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει [μέχρι τον Αύγουστο] μόνο εάν δεν λάβουν απεριόριστη ποσότητα όπλων».
Ο Ρίτερ πρόσθεσε ότι με τις υποσχέσεις της να προμηθεύσει άρματα μάχης Abrams, η Ουάσιγκτον παρέσυρε όχι μόνο το Κίεβο, αλλά και το Βερολίνο να συμφωνήσει να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard 2. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν αυτό: παραπλάνησαν τους Γερμανούς και είπαν ψέματα στους Ουκρανούς για να στείλουν [Κίεβο] Τάνκς Leopard» επισήμανε.

Στις 25 Ιανουαρίου, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στο Κίεβο. Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από τα αποθέματα των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα εκδώσει άδειες για επανεξαγωγή σε άλλες χώρες. Στις 25 Ιανουαρίου, τα τμήματα άμυνας της Νορβηγίας και της Σλοβακίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν άρματα μάχης στο Κίεβο και νωρίτερα οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας ανακοίνωσαν επίσης την απόφαση να παραχωρήσουν τανκς στην Ουκρανία. Μετά από αυτό, ο Ζελένσκι είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι η Ουκρανία πρέπει να «επεκτείνει τη συνεργασία» και να λάβει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη από τις δυτικές χώρες.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις δυσκολίες με την παράδοση των δεξαμενών Abrams, παρέχοντάς τους καύσιμα, επισκευές και υποστήριξη, καθώς και την ανάγκη μακροχρόνιας εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών για να τα χειριστούν.

----

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη στις αρχές του Κιέβου εάν τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Oleg Syromolotov δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας στον χώρο των πληροφοριών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα γνωρίζει καλά ότι η Ουάσιγκτον στρατολογεί χάκερ και εκπαιδεύει τον ουκρανικό «στρατό πληροφορικής».
Είναι ακόμη δυνατός διάλογος με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο; Είναι έτοιμη η Ρωσία να το επαναλάβει;

— Η Ρωσία ήταν πάντα και παραμένει ανοιχτή σε έναν επαγγελματικό διάλογο για τα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών (IIS) με όλα τα κράτη, τόσο σε διμερή μορφή όσο και σε πολυμερείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων, κυρίως, του ΟΗΕ.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επαφές που ξεκίνησαν το 2021 κατά μήκος της γραμμής Κρεμλίνου-Λευκού Οίκου τερματίστηκαν ακριβώς με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν με το πρόσχημα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αντί για μια εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα των IIS, οι Αμερικανοί ξεκίνησαν μια ρωσοφοβική εκστρατεία στη διεθνή σκηνή. Ένα άλλο ζωντανό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ομιλία του διευθυντή του FBI Ray στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει αδιακρίτως τη χώρα μας ως σχεδόν την κύρια απειλή για την ειρήνη και τη δημοκρατία στον χώρο της πληροφόρησης. Φυσικά, οι προσπάθειες των αντιπάλων είναι μάταιες. Ωστόσο, η πολιτικοποιημένη φάρσα εμποδίζει σοβαρά το έργο των βασικών πολυμερών μηχανισμών διαπραγμάτευσης σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ομοϊδεάτες τους συνεχίζουν να προωθούν εξαιρετικά επικίνδυνες προσεγγίσεις στην ψηφιακή σφαίρα. Σε αντίθεση με την επιθυμία της πλειονότητας των κρατών μελών του ΟΗΕ για ειρηνική χρήση των ΤΠΕ, οι Αμερικανοί στην πραγματικότητα οδηγούν ανοιχτά τον δρόμο προς τη στρατιωτικοποίηση του χώρου πληροφοριών. Επιβάλλουν προσχέδια του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τους κανόνες του «κυβερνοπολέμου», προσπαθώντας να χωρέσουν αυτό το διεθνές δίκαιο. Αυτό, δυστυχώς, εντάσσεται στην συγκρουσιακή, μπλοκ σκέψη της Ουάσιγκτον, η οποία ωθεί τον κόσμο όλο και περισσότερο προς την ολοκληρωτική αντιπαράθεση.

Είναι σημαντικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν τα επιθετικά τους δόγματα. Δεν κρύβουν ότι η κυβερνοδιοίκηση διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της χώρας μας. Γνωρίζουμε καλά ότι η Ουάσιγκτον στρατολογεί ενεργά μισθοφόρους χάκερ, εκπαιδεύοντας τον λεγόμενο ουκρανικό «στρατό πληροφορικής», χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες ΤΠΕ των συμμάχων της και ελεγχόμενων ιδιωτικών εταιρειών για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη ρωσική υποδομή πληροφοριών. Παράλληλα, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ενισχύουν τις παγκόσμιες ικανότητές τους επιτήρησης, σε αντίθεση με τα δικά τους συνθήματα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταδικαστεί για χρήση λογισμικού κατασκοπείας Pegasus και Graphite για να παραβιάσουν προσωπικές συσκευές επικοινωνίας και υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη του διαλόγου για τη διεθνή ασφάλεια πληροφοριών (IIS) με την Ουάσιγκτον σε αυτό το στάδιο. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι αυτό δεν είναι επιλογή μας - οι ίδιοι οι Αμερικανοί έκαψαν τις γέφυρες. Δεν θα τρέξουμε πίσω από κανέναν. Ο «διάλογος για χάρη του διαλόγου» δεν μας ενδιαφέρει.

- Σε συνθήκες όπου ο διάλογος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην προηγούμενη μορφή του δεν είναι σχεδόν εφικτός, ποιες χώρες είναι οι προτεραιότητες της Ρωσίας για επαφές σε αυτό το θέμα; Πώς θα χαρακτηρίζατε, για παράδειγμα, τις επαφές με την Κίνα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας;

Υπό αυτές τις συνθήκες, καταλήξαμε στα κατάλληλα συμπεράσματα και επικεντρώσαμε ξανά την προσοχή μας στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση με φιλικά κράτη όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Κούβα, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Αφρικής.

Η Ρωσία εκτιμά την αληθινά συμμαχική συνεργασία με την Κίνα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Σήμερα, η συνεργασία μας είναι ιδιαίτερης σημασίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης που εξαπέλυσε η συλλογική Δύση, ένας εκτενής «υβριδικός πόλεμος» κατά της Ρωσίας, καθώς και η γενικά ανατρεπτική γραμμή των δυτικών χωρών στη διεθνή σκηνή.

Μπορούμε να πούμε ότι τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά της ρωσικής κυβέρνησης και πόρων πληροφοριών έχει αυξηθεί; Τι ρόλο παίζει η Ουκρανία σε αυτό; Έχετε στοιχεία για τον αριθμό τέτοιων επιθέσεων και από ποιες χώρες πραγματοποιήθηκαν; Ποια μέτρα λαμβάνονται για την ενίσχυση της προστασίας;

— Το 2022, η Ρωσία δέχτηκε άνευ προηγουμένου κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, έχουμε γίνει στόχος μιας συντονισμένης επίθεσης στην οποία εμπλέκονται υπηρεσίες πληροφοριών, διεθνικές εταιρείες πληροφορικής και «χακτιβιστές» της συλλογικής Δύσης και των μαριονέτες της. Ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφιακών σαμποτάζ πραγματοποιείται από το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς και από την Ουκρανία. Οι κακοί μας επιδιώκουν να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά - χρησιμοποιούν όλα τα δυνατά εργαλεία για να καταστρέψουν τη ζωτική υποδομή της χώρας. Το κύριο πλήγμα το 2022 το δέχτηκε ο δημόσιος τομέας. Ο αριθμός τέτοιων επιθέσεων έχει αυξηθεί κατά 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Επανειλημμένα καταγεγραμμένες επιθέσεις σε πόρους πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, απωθήθηκαν περίπου πενήντα χιλιάδες επιθέσεις χάκερ. Σημειώνουμε όχι μόνο την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων, αλλά και την πολυπλοκότητα της εκτέλεσής τους.

Η Ουκρανία, η οποία έχει χάσει εδώ και καιρό κάθε ανεξαρτησία, χρησιμοποιείται από τους χορηγούς της ως εφαλτήριο για επιθέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Ρωσία και τους εταίρους της

Η Δύση αντλεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους, εκπαιδεύει προσωπικό και παρέχει τεχνική βοήθεια για την ανάπτυξη του επιθετικού δυναμικού ΤΠΕ του καθεστώτος του Κιέβου. Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, ιδιωτικές εταιρείες μη φιλικών χωρών ανασύρονται ενεργά. Η "Microsoft" και η "Amazon" έχουν όντως λάβει υπό κηδεμονία βασικούς κρατικούς πόρους πληροφοριών της Ουκρανίας. Το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας συμφώνησε να συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Recorded Future, η οποία βρίσκεται κοντά στη CIA. Μόλις τις προάλλες έγινε γνωστό ότι το Κίεβο εντάχθηκε στο κέντρο κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ στο Ταλίν.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της κακόβουλης δραστηριότητας υπολογιστή που διεξάγεται από το έδαφος της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δυτικών επιμελητών. Ήμασταν έτοιμοι  για μαζικές επιθέσεις. Η ηγεσία της χώρας δίνει αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών. Σε κρατικό επίπεδο, λαμβάνεται ένα σύνολο κατάλληλων διοικητικών και τεχνικών μέτρων, τα συστήματα προστασίας βελτιώνονται συνεχώς.

— Τον Δεκέμβριο του 2022, η βρετανική εφημερίδα The Times ανέφερε ότι η National Cyber​​Security Force (NCF) του Ηνωμένου Βασιλείου στρατολογεί σκόπιμα ειδικούς πληροφορικής με γνώση της ρωσικής γλώσσας. Είναι αυτό το βήμα απειλή για την ασφάλεια πληροφοριών της Ρωσίας; Τα κυβερνοστρατεύματα ποιων μη φιλικών χωρών αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο;

- Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου να προσελκύσει ρωσόφωνους ειδικούς πληροφορικής σε κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα. Οι Βρετανοί στοχεύουν συστηματικά τις επιθετικές τους δυνατότητες πληροφόρησης στη Ρωσία.
Σε τακτική βάση, πραγματοποιούνται ασκήσεις, μεταξύ άλλων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, για την εξάσκηση χτυπημάτων με χρήση ΤΠΕ σε ρωσικά αντικείμενα υποδομής πληροφοριών ζωτικής σημασίας. Συγκεκριμένα, μοντελοποιείται η ήττα των κρατικών θεσμών στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και το ενεργειακό σύστημα της Μόσχας. Γίνεται συστηματική δουλειά για την προώθηση της Ρωσοφοβίας στο Διαδίκτυο, για να μαυριστεί η αλήθεια για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας στο δυτικό πληροφοριακό πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: