Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ο πρόεδρος της Αργεντινής λέει ότι η Λατινική Αμερική δεν σχεδιάζει να στείλει όπλα στην Ουκρανία

29 Ιανουαρίου, 2023
Ο πρόεδρος της Αργεντινής λέει ότι η Λατινική Αμερική δεν σχεδιάζει να στείλει όπλα στην Ουκρανία
Πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez
Ο Alberto Fernandez σημείωσε ότι μοιράστηκε με τον Olaf Scholz "τις ιδέες του για το πώς να επιλυθεί η σύγκρουση"
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ, 29 Ιανουαρίου. /TASS/. Η Αργεντινή και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν σχεδιάζουν να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία ή σε άλλες ζώνες συγκρούσεων. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νοτιοαμερικανικής Δημοκρατίας, Αλμπέρτο ​​Φερνάντεθ.
«Η Αργεντινή και η Λατινική Αμερική δεν σκέφτονται να στείλουν όπλα στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη ζώνη συγκρούσεων», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Μπουένος Άιρες μετά τη συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Σύμφωνα με τον Fernandez, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, «μοιράστηκε τις ιδέες του για το πώς να επιλυθεί η σύγκρουση» στην Ουκρανία. Ο Αργεντινός ηγέτης σημείωσε ότι καταδικάζει τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, αλλά απέφυγε να αξιολογήσει τις ενέργειες των ευρωπαϊκών χωρών. "Δεν μπορώ να εκφράσω την άποψή μου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα κράτη. Αλλά γνωρίζω ότι η Καγκελάριος και εγώ πάνω από όλα θέλουμε την αποκατάσταση της ειρήνης, το συντομότερο δυνατό, και σε αυτό οι απόψεις μας συμπίπτουν", πρόσθεσε.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να μεταφέρουν υπάρχοντα ρωσικά και σοβιετικά όπλα στην Ουκρανία, αλλά η χώρα του αρνήθηκε να το πράξει. Την Παρασκευή, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo ανέφερε ότι η Brasilia δεν πρόκειται επίσης να μεταφέρει πυρομαχικά για γερμανικά άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο, παρά το αίτημα του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: