Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των κατασκευαστών εμβολίων mRNA εγείρει ερωτήματα

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των κατασκευαστών εμβολίων mRNA εγείρει ερωτήματα
RT DE    30 Ιανουαρίου 2023 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ανησυχία του για τις δραστηριότητες βιολογικής έρευνας των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο, επικαλούμενο τον ρόλο της EcoHealth Alliance στην πιθανή εμφάνιση του SARS-CoV-2. Το "Event201" και η υψηλή προθυμία των κατασκευαστών εμβολίων mRNA των ΗΠΑ εγείρουν επίσης ερωτήματα.

φωτο: Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων: Εικόνα του SARS-CoV-2 χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο μετάδοσης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι αμφισβητούμενες πρακτικές της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer αναζωπύρωσαν τη συζήτηση σχετικά με την «έρευνα κέρδους-of-function» και την προέλευση του SARS-CoV-2. Τώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει εκφράσει ανησυχία για τις δραστηριότητες των ΗΠΑ με τη μορφή «προγραμμάτων διπλής χρήσης» εκτός κυρίαρχης επικράτειάς του, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας που χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο ή από εταιρείες που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο.
Το ίδιο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης για τη Σύμβαση για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BTWC) στην ένατη Διάσκεψη Αναθεώρησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα βιολογικά όπλα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ουάσιγκτον έχει κάτι να κρύψει. Η διαφάνεια στη βιολογική έρευνα είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
[Σύμβαση για τα βιολογικά και τοξικά όπλα [Convention on the Prohibition of the Development, Production and Stockpiling of Bacteriological (Biological) and Toxin Weapons (BTWC)]
Ήδη στο παρελθόν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ενημερώσει για τις εργασίες για τη «βελτιστοποίηση» των παθογόνων ιδιοτήτων του παθογόνου COVID-19, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, καθώς και σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του αμερικανικού οργανισμού για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID) στην εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.

Ο ενδιάμεσος οργανισμός EcoHealth Alliance διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υλοποίηση των παραπάνω έργων. Τα διαθέσιμα έγγραφα από την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA) επιβεβαιώνουν ότι οι ειδικοί του οργανισμού αναζητούν νέα στελέχη του κορωνοϊού σε πληθυσμούς νυχτερίδων από το 2015 και αναλύουν τους μηχανισμούς μετάδοσης από ζώο σε άνθρωπο. Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των κατασκευαστών εμβολίων mRNA των ΗΠΑ για μια πανδημία του νέου κοροναϊού εγείρει επίσης ερωτήματα:
«"Η εντύπωση είναι ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες παρήγαγαν εκ των προτέρων τα σκευάσματα εμβολίων επειδή δεν ήταν σε θέση να τα διαθέσουν γρήγορα στην αγορά λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ιού, τα οποία μεταφράζονται σε χαμηλή αποτελεσματικότητα εμβολιασμού και πολλές παρενέργειες"».
Το Υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι ένα έργο EcoHealth Alliance για την έρευνα των ζωονοσογόνων ιών στη Νοτιοανατολική Ασία περιέχει την ακόλουθη σύσταση:
«... Εάν οποιοδήποτε από τα πειράματα που προτείνονται για τον Στόχο 1 οδηγήσει σε ιό που παρουσιάζει φαινότυπο με αυξημένη παθογένεια ή/και μεταδοτικότητα ή περισσότερο από 10πλάσια αύξηση της ανάπτυξης σε σύγκριση με στελέχη άγριου τύπου ..., ο δικαιούχος- αποδέκτης πρέπει να διακόψει αμέσως τις εργασίες και να ενημερώσει τον υπεύθυνο προγράμματος του NIAID, τον Ειδικό Διαχείρισης Επιχορηγήσεων και την αρμόδια θεσμική επιτροπή βιοασφάλειας...»
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπενθύμισε επίσης ότι «στις 18 Οκτωβρίου 2019, δύο μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε την άσκηση 'Event 201'». Αυτή η άσκηση προσομοίωσε την επιδημία ενός μέχρι τότε άγνωστου κορωνοϊού που, σύμφωνα με το σενάριο, μεταδόθηκε από νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω του ενδιάμεσου ξενιστή, των χοίρων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τώρα:
«Το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 ακριβώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προμελετημένη φύση της πανδημίας, τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτό το περιστατικό, καθώς και τους πραγματικούς στόχους των βιολογικών προγραμμάτων των ΗΠΑ που στοχεύουν στην κατανόηση των ιδιοτήτων των επικίνδυνων παθογόνων ."
Έχει επίσης επισημανθεί επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν άκρως αμφιλεγόμενες μελέτες εκτός της κυρίαρχης επικράτειάς τους, όπως πειράματα για τον HIV, τα οποία πραγματοποιούνται από Αμερικανούς στην Ουκρανία από το 2019. Επιπλέον, ελήφθησαν πληροφορίες για πολυάριθμες περιπτώσεις κατά τις οποίες ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό έκανε χρήση ψυχοδιεγερτικών και ναρκωτικών (τραμαδόλη, μεθαδόνη, αμφεταμίνες)..
Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι η στρατηγική του Πενταγώνου δεν είναι νέα και έχει ακολουθηθεί από τον πόλεμο της Κορέας. Ένα από τα παραδείγματα είναι η εμφάνιση του πυρετού της κοιλάδας Rift στο Κάιρο το 1977. Ο πυρετός της κοιλάδας Rift είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια που επηρεάζει κυρίως τα ζώα. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν από αυτό και σε σπάνιες περιπτώσεις να πεθάνουν από αυτό, γι' αυτό και η ασθένεια είναι η λεγόμενη «ζωονόσος». Από την ανακάλυψη της νόσου το 1930 έως το 1975, ο πυρετός της κοιλάδας Rift θεωρήθηκε ως υποσαχάρια ζωονόσος που δεν θανατηφόρα για τον άνθρωπο.
Η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική το 1975 και στοίχισε τέσσερις ζωές. Ένα ιδιαίτερα δραματικό ξέσπασμα σημειώθηκε στην Αίγυπτο το 1977: υπολογίζεται ότι 18.000 με 200.000 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν μολυνθεί και σχεδόν 600 άνθρωποι πέθαναν. Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο ιός της κοιλάδας Rift έγινε επικίνδυνος για τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή.


Μερικές αραιές προσπάθειες εξήγησης υποθέτουν ότι οι παρεμβάσεις στη φύση και οι μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες οδήγησαν σε μεγαλύτερο πληθυσμό κουνουπιών λόγω της δημιουργίας της δεξαμενής του Ασουάν. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγούσε γιατί ο ιός έγινε ξαφνικά πολύ πιο παθογόνος για τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι το ξέσπασμα δεν ήταν φυσικό και ότι η Μονάδα Ιατρικής Έρευνας του Ναυτικού των ΗΠΑ 3 (U.S. Naval Medical Research Unit 3 ) στο Κάιρο έπαιξε κεντρικό ρόλο σε αυτό. Αρκετοί υπάλληλοι του ινστιτούτου λέγεται ότι είχαν εμβολιαστεί κατά της νόσου, αν και δεν υπήρχαν αρχεία για ξέσπασμα αυτής της λοίμωξης σε αυτήν την περιοχή εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ηγεσία των ΗΠΑ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να κρύψει την εμπλοκή του εργαστηρίου σε αυτό το περιστατικό. Το 2019, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το εργαστήριο στον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό των ΗΠΑ Sigonella, στην Ιταλία και να συνεχιστεί η έρευνα εκεί.
================
σχετικό δημοσίευμα

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί» ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον COVID-19
RT DE  4 Αυγούστου 2022

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς όπλων του NBC, υπάρχει αυξανόμενη υποψία ότι ο ιός SARS-CoV-2 παρήχθη τεχνητά και ότι τα ερευνητικά προγράμματα των ΗΠΑ ευθύνονται για το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Αυτό μετέδωσε το TASS την Πέμπτη, επικαλούμενο έναν αντιστράτηγο των αμυντικών δυνάμεων του NBC της Ρωσίας.
φωτο: Αυτή η καταγραφή του ιού της ευλογιάς των πιθήκων προέρχεται από το εργαστήριο των ΗΠΑ στο Fort Detrick του Μέριλαντ. Εκεί, η εμφανιζόμενη ανάπτυξη καλλιεργήθηκε και καθαρίστηκε από κυτταροκαλλιέργειες που ελήφθησαν στο NIAID Integrated Research Facility, που κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου 2022.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί πιθανό ότι, το πρόγραμμα παγίδευσης νυχτερίδων του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) συνέβαλε στην εμφάνιση του νέου τύπου κορωνοϊού, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως «SARS-CoV-2 κράτησε τον κόσμο σε αγωνία για πάνω από δύο χρόνια. Αυτό είπε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των τμημάτων προστασίας του NBC των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων TASS την Πέμπτη. Ο Κιρίλοφ διευκρίνισε τις υποψίες του ως εξής:
"Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) να συμμετείχε στη δημιουργία του νέου κοροναϊού. Από το 2009, ο οργανισμός χρηματοδοτεί το πρόγραμμα PREDICT, το οποίο μελετά νέους τύπους κοροναϊών και νυχτερίδες που μεταφέρουν αυτούς τους ιούς , συλλαμβάνει. Ένας από τους ανάδοχους του έργου ήταν η Metabiota, μια εταιρεία γνωστή για τις στρατιωτικές βιολογικές της δραστηριότητες στην Ουκρανία."
Ο ρόλος των αμερικανών βιολόγων στην εμφάνιση και την εξάπλωση του παθογόνου COVID-19 έδωσε επίσης στους Αμερικανούς βουλευτές τροφή για σκέψη, πρόσθεσε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

Υπενθύμισε ότι στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια της Βόρειας Αμερικής τον Ιούλιο, ο Τζέισον Κρόου, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ, προειδοποίησε τους Αμερικανούς για τους κινδύνους να δώσουν το DNA τους σε ιδιωτικές εταιρείες για δοκιμές, επειδή «η πιθανότητα να πωληθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών σε τρίτους» και ότι αυτές οι πληροφορίες «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων για συγκεκριμένες ομάδες ή άτομα». Ο Kirillov εξήγησε περαιτέρω:
«Δεδομένου του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για έρευνα σε στοχευμένους παράγοντες βιολογικού πολέμου, τέτοιες δηλώσεις μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε τα αίτια της πανδημίας της νέας λοίμωξης κοροναϊού και τον ρόλο των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ στην εμφάνιση και εξάπλωση του παθογόνου COVID-19».
Ταυτόχρονα, ο αντιστράτηγος πρόσθεσε, πριν από την πανδημία του COVID-19, το Ινστιτούτο Χόπκινς διεξήγαγε μια άσκηση με την ονομασία «Εκδήλωση event-201», η οποία εξασκούσε ενέργειες που σχετίζονται με την επιδημία ενός μέχρι τώρα άγνωστου κορονοϊού.
Το σενάριο της άσκησης ήταν ότι ο ιός μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή, δηλαδή των χοίρων. Κάπως έτσι εξαπλώθηκε σαν πανδημία ο ιός της ισπανικής γρίπης, που κόστισε πολλά εκατομμύρια ζωές.
«Η εφαρμογή του σεναρίου COVID-19 από την USAID και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος PREDICT το 2019 δείχνουν ότι η πανδημία ήταν σκόπιμη και οι ΗΠΑ συνένοχοι στη δημιουργία της».
αυτό είναι το συμπέρασμα των Ρώσων ειδικών σε συνέντευξη στο TASS .
=================

Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στη Νιγηρία, χώρα προέλευσης της ευλογιάς των πιθήκων
27 Μαΐου 2022 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν τουλάχιστον τέσσερα βιοεργαστήρια στη Νιγηρία. Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι η ευλογιά των πιθήκων προέρχεται από αυτή τη χώρα.


Ως γνωστόν, η ευλογιά των πιθήκων εισήχθη σε άλλα μέρη του κόσμου από τη Νιγηρία. Τώρα, όμως, αναδύονται νέα στοιχεία σε αυτό το πλαίσιο. Οι ΗΠΑ λέγεται ότι λειτουργούν τουλάχιστον τέσσερα βιοεργαστήρια στη χώρα της Δυτικής Αφρικής. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού. Στην κυριολεξία έλεγε:
"Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ, το δυτικό αφρικανικό στέλεχος του παθογόνου της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία, μια άλλη πολιτεία όπου οι ΗΠΑ έχουν χτίσει τη βιολογική τους υποδομή. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα βιολογικά εργαστήρια που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον στη Νιγηρία."
Ο Κιρίλοφ υπενθύμισε επίσης μια «περίεργη σύμπτωση» που πρέπει να επαληθευτεί από ειδικούς:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ, ένα σενάριο για την καταπολέμηση της επιδημίας ενός νέου στελέχους του ιού της ευλογιάς των πιθήκων συζητήθηκε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου του 2021, δηλαδή στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19».
Ενόψει των πολυάριθμων παραβιάσεων της βιοασφάλειας στις ΗΠΑ και της απρόσεκτης αποθήκευσης παθογόνου βιοϋλικού, ο ανώτερος στρατός κάλεσε τον ΠΟΥ να διερευνήσει τα χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ νιγηριανά εργαστήρια στην Abuja, τη Zaria και το Lagos και να ενημερώσει την παγκόσμια κοινότητα για τα ευρήματά τους.


Ο Igor Kirillov πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας γνωρίζει ότι μέχρι στιγμής το 98 τοις εκατό όσων έχουν πληγεί είναι ομοφυλόφιλοι άνδρες ηλικίας άνω των 20 ετών. Επεσήμανε επίσης ότι ο Ντέιβιντ Χέρμαν, πρώην επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η κύρια αιτία εξάπλωσης της νόσου είναι η σεξουαλική μετάδοσή της.

Στις 20 Μαΐου, μια εξεταστική επιτροπή του ρωσικού κοινοβουλίου, η οποία εξέταζε και ανέλυε έγγραφα σχετικά με το έργο των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, παρουσίασε νέα δεδομένα. Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν ήδη στην έρευνα για τα παθογόνα του Έμπολα και της ευλογιάς στα εργαστήρια στην Ουκρανία. Αυτό με τη σειρά του επιβεβαιώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για αυτούς τους ιούς. Ωστόσο, τα εν λόγω στελέχη συνήθως δεν είναι ενδημικά της Ουκρανίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επισημάνει στο παρελθόν πολλές φορές ότι οι ΗΠΑ έχουν λειτουργήσει βιοεργαστήρια στην Ουκρανία. Η Ρωσία μπορεί να το επιβεβαιώσει με σχετικά στοιχεία. Αυτές περιλαμβάνουν περιπτώσεις στοχευμένης μόλυνσης με φυματίωση και κρυφή έρευνα για τη χολέρα. Επιπλέον, αυτό επιβεβαίωσε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους χάρη σε ένα τέχνασμα των Ρώσων φαρσέρ Wowan και Lexus.
------------
Ο Vovan και ο Lexus είναι διαβόητοι και καταφέρνουν συνεχώς να ξεγελούν τα θύματά τους. Χτύπησε τον επικεφαλής της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας καθώς και τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας.
Τώρα κάποιος άλλος έχει πέσει στην παγίδα τους, όχι άλλος από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Και, πιστεύοντας ότι θα μιλούσε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ήταν ειλικρινής όταν επρόκειτο για χυμώδεις λεπτομέρειες της πολιτικής. Μετά το πρώτο μέρος σας παρουσιάζουμε τώρα το δεύτερο μέρος.


Ο Μπους επιβεβαιώνει τη δουλειά των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία - χάρη στους Ρώσους φαρσέρ
19 Μαΐου 2022 
Χάρη σε μια άλλη φάρσα των Ρώσων φαρσέρ Βοβάν και Λέξους, αποκαλύφθηκε ότι τα αμερικανικά βιοεργαστήρια δραστηριοποιούνται πράγματι στην Ουκρανία. Τουλάχιστον αυτό επιβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους παραδέχτηκε σε συνομιλία με τους Ρώσους φαρσέρ Βοβάν και Λέξους ότι τα αμερικανικά βιοεργαστήρια λειτουργούν στην Ουκρανία. Οι δυο τους τηλεφώνησαν στον πολιτικό εκ μέρους του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.
Στη συνομιλία, ο υποτιθέμενος Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ και τονίζει ότι οι Ουκρανοί κατάφεραν να διατηρήσουν την αμερικανική κληρονομιά: τα βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Ο Μπους τότε απάντησε: «Ναι». Στη συνέχεια, οι φαρσέρ ανακοίνωσαν ότι το Κίεβο είχε καταφέρει να φέρει τα βιοεργαστήρια στην ασφάλεια «ώστε να μην πάρουν τίποτα οι Ρώσοι». Ο Μπους επιβεβαίωσε επίσης αυτόν τον ισχυρισμό.
Η φάρσα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μαραθωνίου «Novye Gorisonty» (στα αγγλικά «New Horizons»). Ο Wowan και η Lexus υποσχέθηκαν να παρουσιάσουν περαιτέρω αδημοσίευτα αποσπάσματα από τη συνομιλία τους με τον Μπους σε ένα νέο επεισόδιο του προγράμματος "Show WiL" στο Rutube (ανάλογα με το YouTube).

Στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να έλαβε έγγραφα που δείχνουν ότι περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια που εργάζονται για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν ανοίξει στην Ουκρανία. Μετά την έκρηξη των μαχών, λέγεται ότι έχουν μετακινηθεί όλα τα απαραίτητα από αυτά. Εμπειρογνώμονες από το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα επισκέφτηκαν δύο εργαστήρια στη Μαριούπολη και λέγεται ότι βρήκαν εκεί ίχνη επείγουσας καταστροφής εγγράφων.
Το υπουργείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία έχει γίνει στην πραγματικότητα το Πεντάγωνο αποδεικτικό έδαφος για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων και τη δοκιμή νέων δειγμάτων φαρμάκων. Τα βιοεργαστήρια εργάστηκαν ιδιαίτερα με παθογόνα διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πανώλης και του άνθρακα, ανέφερε. Η Ρωσία, με τη σειρά της, δημιούργησε μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: