Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Το μυστήριο βαθαίνει γύρω από το μαζικό FISH KILL στον ποταμό Όντερ της Ευρώπης

Το μυστήριο βαθαίνει γύρω από το μαζικό FISH KILL στον ποταμό Όντερ της Ευρώπης

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 

( Natural News ) Το μυστήριο γύρω από τη μαζική θανάτωση των ψαριών στον ποταμό Όντερ της Κεντρικής Ευρώπης  έχει βαθύνει.

Η Πολωνή υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος Anna Moskwa δήλωσε στις 13 Αυγούστου ότι ενώ οι εργαστηριακές δοκιμές σε δείγματα που συλλέχθηκαν από τον ποταμό βρήκαν υψηλά επίπεδα αλατότητας, δεν υπήρχαν ενδείξεις δηλητηρίασης από υδράργυρο. Πρόσθεσε ότι οι δοκιμές σε δείγματα που ελήφθησαν στα τμήματα του ποταμού στη Γερμανία έδειξαν επίσης τα ίδια αποτελέσματα – υψηλά επίπεδα αλατιού και ελάχιστος υδράργυρος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε ότι η Γενική Κτηνιατρική Επιθεώρηση της Πολωνίας (GVI) εξέτασε επτά είδη ψαριών που περιλαμβάνονται στην θανάτωση. Ενώ ο GVI έχει αποκλείσει τον υδράργυρο ως πιθανό λόγο, εξακολουθεί να περιμένει αποτελέσματα για άλλες ουσίες. Σύμφωνα με τη Moskwa, εκτενείς τοξικολογικές μελέτες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η Steffi Lemke, η Γερμανίδα ομόλογός της Moskwa, δήλωσε τη μαζική θανάτωση ψαριών στον ποταμό ως «οικολογική καταστροφή» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14 Αυγούστου . Έδωσε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εργαστηριακές δοκιμές σε δείγματα νερού από το ποτάμι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον 150 δείγματα νερού από τον ποταμό Όντερ. Καμία από τις μελέτες δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία τοξικών ουσιών», επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος. «Ταυτόχρονα, δοκιμάζουμε ψάρια. Δεν έχει βρεθεί υδράργυρος ή άλλα βαρέα μέταλλα σε αυτά».

Ο Lemke πρόσθεσε ότι ορισμένα δείγματα νερού του Oder αποστέλλονταν σε ξένα εργαστήρια για να ελεγχθούν για περίπου 300 ουσίες.

Ο Przemyslaw Daca, επικεφαλής της Πολωνικής Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Υδάτων, δήλωσε ότι 10 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν αφαιρεθεί από τον ποταμό. Εκατοντάδες εθελοντές, εν τω μεταξύ, βοήθησαν στη συλλογή νεκρών ψαριών κατά μήκος της γερμανικής πλευράς του ποταμού Όντερ.

Ο ποταμός Όντερ ρέει από την Τσεχική Δημοκρατία στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, προτού αδειάσει στη Βαλτική Θάλασσα. Ενώ οι δοκιμές δεν έδειξαν απόδειξη μόλυνσης, ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υπονόησαν ότι ο ποταμός μπορεί να είχε δηλητηριαστεί με υδράργυρο.

Πολωνοί και Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν τη δηλητηρίαση του Όντερ

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki υποστήριξε ότι «τεράστιες ποσότητες χημικών αποβλήτων πιθανότατα ρίχτηκαν σκόπιμα στο δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας. Αυτό, πρόσθεσε, είχε ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ζημιά που θα χρειαστούν χρόνια για να αναιρεθεί. Έτσι, ο Morawiecki υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να περιορίσει την περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον Πολωνό ηγέτη, ορισμένοι αξιωματούχοι ήταν «νωθροί» στην απάντησή τους μετά τις αρχικές αναφορές για νεκρά ψάρια που επιπλέουν και ξεβράζονται στην ακτή. Δύο από αυτούς τους αξιωματούχους απολύθηκαν στη συνέχεια.

«Για μένα, ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την οικολογική καταστροφή το συντομότερο δυνατό, επειδή η φύση είναι η κοινή μας κληρονομιά», δήλωσε ο Morawiecki.

Για να αυξήσει το ποντάρισμα, ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Mariusz Kaminski ανακοίνωσε μια αμοιβή ενός εκατομμυρίου πολωνικών ζλότι (220.000 $) για όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό των υπευθύνων για τη ρύπανση του ποταμού.

Αξιωματούχοι σε διάφορα γερμανικά κρατίδια κατήγγειλαν επίσης τη θανάτωση των ψαριών.

Η Annekathrin Hoppe, δήμαρχος της πόλης Schwedt στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, χαρακτήρισε τη ρύπανση του ποταμού ως «μια περιβαλλοντική καταστροφή πρωτοφανούς κλίμακας» για την περιοχή. Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου Άλεξ Φόγκελ δήλωσε: «Η έκταση της θανάτωσης των ψαριών είναι συγκλονιστική. Αυτό είναι ένα πλήγμα για το Όντερ ως μια υδάτινη οδό μεγάλης οικολογικής αξίας, από την οποία πιθανώς δεν θα ανακάμψει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στο γερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μην ψαρεύουν ή να χρησιμοποιούν νερό από τη λιμνοθάλασσα Szczecin, καθώς το μολυσμένο νερό του ποταμού αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή εισόδου. Οι αρχές έστησαν επίσης θαλάσσια φράγματα , που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια πετρελαιοκηλίδων, για να σταματήσουν την πιθανή εξάπλωση των σφαγίων ψαριών στη λιμνοθάλασσα.

https://ca.news.yahoo.com/oil-spill-barriers-put-oder-125922881.html

Ακολουθήστε το Pollution.news  για περισσότερα νέα σχετικά με την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται από τη ρύπανση των υδάτων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε γιατί χιλιάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στον μολυσμένο ποταμό Όντερ.

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι The Prisoner στο Brighteon.com .

https://www.brighteon.com/25108ac1-2750-489e-9de0-da80625a3906

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

MSN.com

CA.News.Yahoo.com

πηγή 17-8-22

https://www.naturalnews.com/2022-08-17-mystery-deepens-surrounding-fish-kill-oder-river.html

==========

σχετική μας ανάρτηση

12 Αυγούστου 2022

Περιβαλλοντικό έγκλημα στον ποταμό ΄Οντερ, στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας. Θανατηφόρα βιομηχανική ρύπανση, χιλιάδες ψάρια ξεβράζονται νεκρά, στα δείγματα νερού βρέθηκε υδράργυρος

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/08/blog-post_62.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: