Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Πλάνα από το αγρόκτημα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζουν την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια

Πλάνα από το αγρόκτημα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζουν την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια

Πλάνα από το αγρόκτημα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζει την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 

( Natural News ) Πλάνα από μια φάρμα κρίκετ στον Καναδά που εκτρέφει τα πλάσματα για ανθρώπινη κατανάλωση υπογράμμισε την ώθηση για αντικατάσταση του βοείου κρέατος με έντομα, όπως υποστηρίζεται από το παγκοσμιοποιητικό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

https://www.lifesitenews.com/news/new-video-highlights-canadian-cricket-farm-amid-ongoing-push-to-switch-out-beef-for-bugs/

Ένα επτάλεπτο βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου από το Business Insider αναλύει τις λειτουργίες της Entomo Farms στο Οντάριο του Καναδά. 

https://twitter.com/BusinessInsider/status/1558073329390600195

Η εγκατάσταση συγκομίζει περίπου 50 εκατομμύρια γρύλους την εβδομάδα για χρήση ως ανθρώπινη τροφή. Μετά τη συγκομιδή, τα τριζόνια είτε αλέθονται σε σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλεύρι, είτε αφήνονται ως έχουν για να τα «τσιμπολογήσουν ολόκληρα σαν πατατάκια».

Ο αφηγητής του βίντεο καυχήθηκε ότι «οι γρύλοι περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη από το βόειο κρέας – χωρίς καμία περιβαλλοντική ζημιά». Τα στελέχη της Masked Entomo Farms το επιβεβαίωσαν, λέγοντας στο Business Insider ότι η χρήση γρύλων ως τροφή αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά ζητήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος.

Ο Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Entomo Farms, Ντάρεν Γκόλντιν, δήλωσε ότι η εταιρεία του «να ξαναφανταθεί πώς [μπορεί] να θρέψει έναν πληθυσμό εννέα ή 10 δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε έναν υπερπληθυσμένο πλανήτη».

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και σύμβουλος της Entomo Farms, Lauren Keegan, εν τω μεταξύ, δήλωσε: «Πολλοί κατασκευαστές και επιχειρηματίες αναζητούσαν ασφαλέστερες, πιο βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης για να προσθέσουν στο προϊόν τους. Για εμάς, ήταν ένα μεγάλο όφελος για την επιχείρησή μας ως αποτέλεσμα."

Ωστόσο, στελέχη της φάρμας εντόμων με έδρα το Οντάριο δήλωσαν ότι ελπίζουν να τριπλασιάσουν την παραγωγή γρύλων για ανθρώπινη κατανάλωση εντός του έτους.

Σνακ με ανακατεμένους γρύλους έχουν ήδη φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ στον Καναδά. Η ίδια η εταιρεία είχε αρχίσει να πουλά σνακ με το αλεύρι εντόμων, με το πανό «Στην πραγματικότητα τρόφιμα». Το Cheddar Jalapeno Puffs με βάση το καλαμπόκι περιείχε επίσης το αλεύρι «βιολογικού κρίκετ» ως συστατικό, το οποίο χρησιμεύει τόσο ως ενισχυτικό όσο και ως ενισχυτικό πρωτεΐνης. 

Το WEF προωθεί τα σφάλματα ως τρόφιμα από το 2018

Το WEF και ο εκτελεστικός διευθυντής του Klaus Schwab προωθούν τα σφάλματα ως εναλλακτική λύση στο πραγματικό κρέας από το 2018.

Σε ένα άρθρο του Ιουλίου 2018 , ο ανώτερος συγγραφέας του WEF για μορφοποιητικό περιεχόμενο, Sean Fleming, υπερασπίστηκε την ανωτερότητα της κατανάλωσης εντόμων. Υποστήριξε ότι η εκτροφή εντόμων απαιτεί μόνο ένα κλάσμα πόρων σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία.

«Για κάθε κιλό που ζυγίζει, μια αγελάδα χρειάζεται 10 κιλά (κιλά) τροφής. Τα σφάλματα, από την άλλη, χρειάζονται μόλις 1,7 κιλά. Για να παραχθεί ένα μόνο γραμμάριο πρωτεΐνης εντόμων, θα χρειαστείτε 23 λίτρα νερού. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά για να πάρετε το ίδιο γραμμάριο πρωτεΐνης από τα βοοειδή, θα χρειαστείτε 112 λίτρα νερό.

Ο Φλέμινγκ ανέφερε επίσης ότι τα έντομα «εκπέμπουν λιγότερο επιβλαβές» αέριο από τα παραδοσιακά ζώα που εκτρέφονται για κρέας.

«Μια αγελάδα, για παράδειγμα, παράγει 2,8 κιλά αερίων θερμοκηπίου ανά κιλό ζωντανού σωματικού βάρους. Τα έντομα, από την άλλη, παράγουν μόλις δύο γραμμάρια».

Ένα άλλο άρθρο του WEF που δημοσιεύτηκε τρία χρόνια αργότερα δικαιολογούσε επίσης την εκτροφή εντόμων. Το άρθρο του Antoine Hubert, Διευθύνοντος Συμβούλου και προέδρου της γαλλικής εταιρείας παραγωγής πρωτεϊνών εντόμων Ynsect, προσπάθησε να πείσει τους ανθρώπους ότι η κατανάλωση εντόμων είναι καλύτερη από την κατανάλωση κρέατος.

«Τα έντομα είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που απαιτεί λιγότερους πόρους από τη συμβατική αναπαραγωγή», έγραψε.

«Μελέτες υποδεικνύουν ότι για την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης που παράγεται, τα έντομα –ειδικά οι αλευροσκώληκες– απαιτούν πολύ λιγότερη γη από άλλες πηγές ζωικών πρωτεϊνών. Μια [ξεχωριστή] μελέτη για τους γρύλους δείχνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή των ζωοτροφών σε κρέας από το κοτόπουλο, τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους χοίρους και 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τα βοοειδή».

Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι παγκοσμιοποιητές επιταχύνουν αυτή την τάση δημιουργώντας σκόπιμα ελλείψεις τροφίμων. Από το κάψιμο εγκαταστάσεων παραγωγής τροφίμων, την καταστροφή των κατά τα άλλα βρώσιμων καλλιεργειών μέχρι την απόκτηση γεωργικών εκτάσεων που διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή τροφίμων – το WEF και οι κοόρτες του εργάζονται διπλά για να διασφαλίσουν ότι η κατανάλωση εντόμων θα είναι ο κανόνας αντί της εξαίρεσης.

πηγή 19-8-22

https://www.naturalnews.com/2022-08-19-cricket-farm-footage-pushing-bugs-beef-replacement.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: