Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Έκρηξη: Το FBI απαριθμεί 11 σύνολα απόρρητων εγγράφων που ανακτήθηκαν στο Mar-a-Lago Raid - Αναφορά

 Έκρηξη: Το FBI απαριθμεί 11 σύνολα απόρρητων εγγράφων που ανακτήθηκαν στο Mar-a-Lago Raid - Αναφορά

 Του Randy DeSoto    12 Αυγούστου 2022 

Οι πράκτορες του FBI που έκαναν έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο τη Δευτέρα φέρεται να ανακάλυψαν 11 σετ απόρρητων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με την ένδειξη «άκρως απόρρητο».

Ωστόσο, ο 45ος πρόεδρος δήλωσε στο Truth Social την Παρασκευή ότι είχε αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα.

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/108811278444540886

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι είχε εξετάσει μια λίστα τριών σελίδων με όσα κατασχέθηκαν από το FBI.

«Η λίστα περιλαμβάνει αναφορές σε ένα σύνολο εγγράφων που επισημαίνονται ως «Διάφορα διαβαθμισμένα/TS/SCI έγγραφα», μια συντομογραφία που αναφέρεται σε άκρως απόρρητες/ευαίσθητες πληροφορίες διαμερισμάτων.

https://www.wsj.com/articles/fbi-recovered-eleven-sets-of-classified-documents-in-trump-search-inventory-shows-11660324501

«Λέει επίσης ότι οι πράκτορες συνέλεξαν τέσσερις σειρές άκρως απόρρητων εγγράφων, τρεις σειρές απόρρητων εγγράφων και τρεις σειρές εμπιστευτικών εγγράφων. Ο κατάλογος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ουσία των εγγράφων», ανέφερε η εφημερίδα.

«Το ένταλμα ανέφερε ότι οι ερευνητές αναζητούσαν όλα τα αρχεία που θα μπορούσαν να αποδεικνύουν παραβιάσεις των νόμων που διέπουν τη συλλογή, τη μετάδοση ή την απώλεια απόρρητων πληροφοριών. την αφαίρεση των επίσημων κρατικών αρχείων· και την καταστροφή αρχείων σε μια ομοσπονδιακή έρευνα», πρόσθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Συνολικά, οι πράκτορες πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα σε περίπου εννέα ώρες στην ιδιοκτησία του Τραμπ.

Τα κουτιά περιελάμβαναν «δέστρες φωτογραφιών, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική χορήγηση επιείκειας για τον σύμμαχο του κ. Τραμπ Ρότζερ Στόουν, μια λίστα με αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το ακίνητο. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», σύμφωνα με την εφημερίδα.

"Κύριος. Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε την εξουσία του για να αποχαρακτηρίσει το υλικό προτού αποχωρήσει από την εξουσία. Ενώ ένας πρόεδρος έχει την εξουσία να αποχαρακτηρίζει έγγραφα, υπάρχουν ομοσπονδιακοί κανονισμοί που καθορίζουν μια διαδικασία για να το κάνει».

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τέιλορ Μπούντοβιτς, δήλωσε στην εφημερίδα: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προφανή έλεγχο των ζημιών μετά την αποτυχημένη επιδρομή της, όπου κατέσχεσαν τα βιβλία με εικόνες του Προέδρου, ένα «χειρόγραφο σημείωμα» και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα».

«Αυτή η έφοδος στο σπίτι του Προέδρου Τραμπ δεν ήταν απλώς άνευ προηγουμένου, αλλά περιττή».

Ο Τραμπ δημοσίευσε στο Truth Social την Παρασκευή, «Νούμερο ένα, όλα αποχαρακτηρίστηκαν. Νούμερο δύο, δεν χρειαζόταν να «αρπάξουν» τίποτα. Θα μπορούσαν να το είχαν όποτε ήθελαν χωρίς να παίξουν πολιτική και να μπουν στο Mar-a-Lago. Ήταν σε ασφαλή αποθήκευση, με μια πρόσθετη κλειδαριά που τοποθετήθηκε σύμφωνα με το αίτημά τους…”

[Σχετικό δημοσίευμα: Stefanik: Αυτό είναι το ίδιο FBI που προστάτεψε την Κλίντον, τον Κόμεϊ και συνεχίζει να προστατεύει τον Χάντερ Μπάιντεν ]

«Θα μπορούσαν να το είχαν όποτε ήθελαν — και αυτό περιλαμβάνει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ», πρόσθεσε . «Το μόνο που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, τι θα κάνουν με τα 33 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων, πολλά από τα οποία είναι απόρρητα, που μετέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα στο Σικάγο;».

Ο Τραμπ μοιράστηκε μια ιστορία από τη New York Post την Πέμπτη για να επισημάνει ότι το FBI δεν έκανε έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αναζητώντας κρατικά αρχεία.

https://nypost.com/2022/08/09/fbi-trump-raid-exposes-washingtons-secrecy-shams/

Ο Ομπάμα «μεταβίβασε με φορτηγό 30 εκατομμύρια σελίδες των αρχείων της κυβέρνησής του στο Σικάγο, υποσχόμενος να τα ψηφιοποιήσει και τελικά να τα βάλει στο διαδίκτυο - μια κίνηση που εξόργισε τους ιστορικούς», ανέφερε η Post.

«Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά τη λήξη της προεδρίας του Ομπάμα, η ιστοσελίδα των Εθνικών Αρχείων αποκαλύπτει ότι μηδενικές σελίδες έχουν ψηφιοποιηθεί και καμμία σελίδα δεν έχει αποκαλυφθεί».

πηγή 13-8-22   https://www.westernjournal.com/breaking-fbi-lists-11-sets-classified-documents-recovered-mar-lago-raid-report/

=====

Κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη στο κτήμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, το FBI κατέσχεσε πολλά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και άκρως απόρρητο υλικό. Σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ερευνούν βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τραμπ είναι ύποπτος ότι εργάζεται για άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, το FBI κατέσχεσε 11 σετ εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων φακέλων με έγγραφα υψηλού απορρήτου, τρία - με την ένδειξη "απόρρητο" και τρία - με εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ορισμένα έγγραφα φέρουν την ένδειξη "TS/SCI", που σημαίνει πληροφορίες, η διάδοση των οποίων θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το ένταλμα αναφέρει ότι πράκτορες του FBI ερευνούν επίσης πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί κατασκοπείας. Η έκδοση Politico γράφει ότι αυτή η πράξη δεν αφορά μόνο αδικήματα που σχετίζονται με τη μυστική συλλογή πληροφοριών για τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων κρατών. Καθιστά επίσης έγκλημα την άρνηση επιστροφής εγγράφων που είναι σημαντικά για την ασφάλεια της χώρας.

Ο ίδιος ο Τραμπ, ενώ ήταν στην εξουσία, αυστηροποίησε την τιμωρία για τέτοια αδικήματα και τώρα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα που του κατασχέθηκαν έχουν αποχαρακτηριστεί εδώ και καιρό και δεν αποτελούν απειλή.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα στο σπίτι ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο πλαίσιο ποινικής έρευνας.

Το κτήμα Mar-a-Lago του Donald Trump βρίσκεται στο Palm Beach της Φλόριντα.

===================

σχετικά μας δημοσιεύματα

12 Αυγούστου 2022

Εάν ο Τραμπ έχει κρατήσει απόρρητα έγγραφα, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του - ή κάποιου άλλου

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html

12 Αυγούστου 2022

Επιδρομή του FBI στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ: Λέγεται ότι οι αρχές έψαξαν για έγγραφα σχετικά με πυρηνικά όπλα

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/08/fbi_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: