Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το Κάιρο

Νέα ένταση λαμβάνουν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Κάιρο, καθώς ο στρατός επιδίδεται σε επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά και από αέρος.

Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από τις 16.00 και εξακολουθούν να βρίσκονται στου δρόμους, τη στιγμή που τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη εκτελούν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Κάιρο.

Την ίδια ώρα πάνω από το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ πέταξαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ επί τόπου έφθασαν περισσότερα οχήματα του στρατού.
Εν μέσω των ταραχών, ο Χόσνι Μουμπάρακ επισκέφθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων του στρατού και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και με το νεοδιορισθέντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομαρ Σουλεϊμάν.

Οι οδομαχίες συνεχίζονται εν μέσω ανομίας, ενώ οι εικόνες λεηλάτησης της πρωτεύουσας της Αιγύπτου πολλαπλασιάζονται και περιλαμβάνουν πλήθος κατεστραμμένων καταστημάτων, δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα και σοβαρές ζημιές σε δημόσια κτίρια αλλά και το Αιγυπτιακό Μουσείο.

Εικόνες αναρχίας κυριαρχούν στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων ειδικά τη νύχτα, γεγονός που αναγκάζει τους απλούς πολίτες να κάνουν έκκληση στο στρατό να επαναφέρει την τάξη, καθώς η αστυνομία έχει πλέον αποσυρθεί.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες, επειδή επιδίδονταν σε λεηλασίες. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν από ομάδες πολιτοφυλακής, τις οποίες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αιγύπου για να προστατεύσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: