Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Έπαιξαν ρόλο οι ΗΠΑ στις ταραχές στην Αίγυπτο;

Σάλος αναμένεται να προκληθεί από τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμπλέκουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε αντικαθεστωτικές δραστηριότητες!

Πρόκειται για έγγραφα τα οποία αποκαλύπτονται από το WikiLeaks. Την υπόθεση δημοσιοποίησε προ ολίγων ωρών ο διαδικτυακός κόμβος της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».

Τα έγγραφο που παρουσιάζεται, επί της ουσίας φέρει τους Αμερικανούς να υποστηρίζουν στο παρασκήνιο αντιπολιτευόμενους κύκλους στην Αίγυπτο. Στις 30 Δεκεμβρίου 2008, τηλεγράφημα της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο Κάιρο, Μάργκαρετ Σκόμπι, αναφέρει ότι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι στη χώρα έχουν κρυφά σχέδια για καθεστωτική αλλαγή και την επικράτηση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Για παράδειγμα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο φέρεται να προσπαθεί να κανονίσει το ταξίδι νεαρού αντικαθεστωτικού σε συνέδριο ακτιβιστών στη Νέα Υόρκη, κρατώντας, για λόγους ασφαλείας, κρυφή την ταυτότητά του από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας. Επίσης, οι αμερικανικές αρχές ασκούσαν πίεση στο αιγυπτιακό καθεστώς για την απελευθέρωση αντικαθεστωτικών που βρίσκονταν στις φυλακές.

Γενικά, ενώ δημοσίως οι Αμερικανοί αποκαλούσαν – και αποκαλούν – το καθεστώς Μουμπάρακ ως σημαντικό εταίρο και σύμμαχο στη Μέση Ανατολή, προέβαιναν σε κινήσεις που το υπονόμευε.
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Egypt is Another Soros "Color" Revolution
http://www.henrymakow.com/egypt.html