Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΣΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ - ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βοσνίας και Τουρκίας

Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς ο οποίος εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών διότι η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να μην υπάρχει στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς χαρακτηρίζεται «ανεπίτρεπτη» η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι «επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο Νταβούτογλου ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών».

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας επισκέπτεται τη Βοσνία για να προωθήσει το διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους. Στη Μπανιαλούκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα με την πρωτοβουλία για διάλογο δεν προσπαθεί να ευνοήσει οποιοδήποτε από τα τρία μέρη. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντόντικ, ο Αχμέτ Νταβουτόγλου δήλωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη συνοχή, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της Βοσνίας και επισήμανε ότι υπάρχει έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΠραβο στα αδερφια μας τους σερβους , αξιος ,αξιος ,αξιος ελα για πρωθυπουργος τησ ΕΛΛΑΔΑΣ