Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τα XL μωρά που γεννιούνται με μεγάλα κεφάλια είναι πιθανότερο να υπερέχουν, η Βιοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί μισό εκατομμύριο Βρετανούς, από τη γέννησή τους.Τα XL μωρά, που γεννιούνται με μεγάλα κεφάλια, είναι πιο πιθανό να υπερέχουν!

έρευνα της Βιοτράπεζας του Ηνωµένου Βασιλείου* δείχνει μια σύνδεση μεταξύ του μεγέθους της κεφαλής και της νοημοσύνης.

* (η Biobank UK είναι μια γιγαντιαία αποθήκη ανθρώπινων βιολογικών δειγμάτων)

Η τεράστια μελέτη παρακολουθεί μισό εκατομμύριο νέους Βρετανούς, από τη γέννησή τους.

Η Biobank UK, ερευνά τη σύνδεση μεταξύ των γονιδίων και της εξέλιξης του ατόμου στη μετέπειτα ζωή του.

Μισό εκατομμύριο Βρετανοί  παρακολουθούνται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα, για να ανακαλυφθεί η σύνδεση μεταξύ των γονιδίων τους και της σωματικής και ψυχικής τους υγείας,  που συμβάλλει στην επιτυχημένη  πορεία τους στη ζωή.


Σύμφωνα με τη μελέτη, τα μωρά με μεγάλα κεφάλια είναι  πιθανότερο να είναι έξυπνα και να έχουν μια πετυχημένη σταδιοδρομία.

Η έρευνα έδειξε έντονη σχέση της υψηλότερης νοημοσύνης, με τη μεγάλη περίμετρο της κεφαλής του μωρού και τον όγκο του εγκεφάλου του (το μέγιστο μέγεθος εγκεφάλου, σε αναλογία προς το σώμα του)


Το μέγεθος του εγκεφάλου μπορεί να αξιολογηθεί  με την μέτρηση της περιμέτρου του κεφαλιού ή με την βοήθεια απεικονιστικών τεχνικών.

Το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της έρευνας, αποτελεί την πρώτη απόδειξη για τη μελέτη,  που στοχεύει να προσδιορίσει τη σχέση μεταξύ της λειτουργίας του εγκεφάλου και του DNA.

Οι ερευνητές σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Psychiatry, δήλωσαν: «στα δείγματα της Βιοτράπεζας, παρατηρήθηκαν πολύ σημαντικές συσχετίσεις  ανάμεσα στα scores στα τεστ γνωστικής λειτουργίας ( cognitive test scores)  και στα scores  σε πολλά πολυγονιδιακά προφίλ (που περιλαμβάνουν τον ενδοκρανιακό όγκο, την περίμετρο του βρεφικού κρανίου και την γνωστική ικανότητα στην παιδική ηλικία)

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο καθηγητής Ian Deary, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που ηγείται της έρευνας, δήλωσε ότι, μια παραλλαγή ενός γονιδίου συνδέεται επίσης έντονα  με την ευφυΐα.

Η μελέτη είναι τόσο ακριβής, που οι ειδικοί λένε ότι, θα μπορούσαν να προβλέψουν τις πιθανότητες ενός μωρού, να διαπρέψει στην πανεπιστημιακή του πορεία.


πηγή 18-9-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: