Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σκυλίτσα με σύνδρομο βραχέος σπονδυλικής στήλης αποκτά χιλιάδες οπαδούς στο facebook και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τα σκυλιά με ειδικές ανάγκες


Είναι σκύλος Κουασιμόδος (Quasimodog)! Η εξάχρονη σκυλίτσα Cuda ράτσας pitbull, είναι καμπούρα και  σώθηκε από μια συμπονετική εργαζόμενη για την προστασία των ζώων (animal control worker)που δεν άντεχε να την παραδώσει σε ένα καταφύγιο.
η  Cuda που έχει μια σπάνια πάθηση (δυσπλασία short spine syndrome) έχει χιλιάδες online θαυμαστές.
 η 50χρονη ιδιοκτήτρια Julie Leroy,  από το Κίνγκστον στη Νέα Υόρκη, έσωσε την Cuda.
Μόνο 17 σκυλιά στο κόσμο είναι γνωστό ότι έχουν αυτή την πάθηση που προκαλεί ένα είδος καμπούρας στο ζώο.
η Leroy εργαζόταν ως "animal control officer" όταν κλήθηκε από ένα σπίτι για να παραλάβει την καμποα  Cuda και να την παραδώσει σε ένα καταφύγιο.
Η Cuda αγοράστηκε από το Craigslist για $50 από κάποιον έκτροφέα σκύλων.Μια οικογένεια την έσωσε όταν ήταν ακόμη κουτάβι, αλλά δεν μπορούσε να την κρατήσει και κάλεσε την Leroy για να την παραλάβει.
αν και το πρωτόκολλο στην εργασία της, δεν επέτρεπε να υιοθετήσει την Cuda,η Leroy ρίσκαρε τη δουλειά της και την κράτησε.
Η LeRoy είπε ότι η Cuda, που έχει 21.000 οπαδούς στο Facebook, τραβάει πάντα την προσοχή, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της.
«Η μεγαλύτερη αντίδραση είναι ότι μένουν έκπληκτοι, γιατί κανείς δεν έχει δει ποτέ κανέναν σκύλο σαν κι αυτόν», είπε.
"υπάρχουν άνθρωποι που της λένε ότι η Cuda πονάει και είναι σκληρό να την κρατάει ζωντανή και ότι την χρησιμοποιεί σαν ζώο αξιοθέατο σε τσίρκο."
η LeRoy αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook για την Cuda γιατί πιστεύει ότι η κατάστασή της είναι μοναδική.
έτσι, της μίλησαν για ένα άλλο άλλο σκυλί στην Ιταλία, που έπασχε από την ίδια πάθηση και άρχισε να μιλάει με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος της είπε για το σύνδρομο βραχέος της σπονδυλικής στήλης.(short spine syndrome) 
Ο 45χρονος σύζυγός της Scott LeRoy,είπε ότι είχαν ήδη τέσσερα σκυλιά το χρόνο που υιοθέτησαν την Cuda και πραγματικά δεν είχαν δυνατότητα να πάρουν ένα πέμπτο σκυλί.
Είπε: «Όταν την έφερε στο σπίτι μας, έμεινα έκπληκτος και αναρωτήθηκα" Θεέ μου, τι είναι λάθος με αυτό το σκυλί;"
η Cuda παρά την κατάσταση της, εξακολουθεί να ζει τη ζωή της σαν ένα κανονικό σκυλί χωρίς περιορισμούς - και απολαμβάνει να φροντίζει τον εαυτό της-
η LeRoy λέει ότι η Cuda είναι «πολύ ντίβα» και κακομαθημένη από την ιδιαίτερη φροντίδα που της παρέχουν. την προσέχουν πολύ γιατί θέλουν να είναι ευτυχισμένη σε όλη της τη ζωή και δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η εξέλιξη στην πάθησή της.
Τα σκυλιά με σύνδρομο βραχέος της σπονδυλικής στήλης (φαίνεται σαν να μην έχουν καθόλου λαιμό) τείνουν να έχουν ένα φυσιολογικό προσδόκιμο ζωή.
Η σκυλίτσα έφερε ευτυχία στους ιδιοκτήτες της, όταν μετακόμισαν στη  Βόρεια Καρολίνα, ήταν μόνοι τους, αλλά τώρα έχουν πάρα πολλούς φίλους.
όλη η ζωή τους κυλάει με τη φροντίδα των σκυλιών τους, η Cuda με τη σπάνια κατάστασή της τους έδωσε ένα σκοπό.με τους 21.000 οπαδούς στο Facebook, η προσπάθεια της οικογένειάς της, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τα σκυλιά με ειδικές ανάγκες
πηγή 17-8-2016
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3745015/It-s-Quasimodog-Hunchbacked-pitbull-saved-compassionate-animal-control-worker-couldn-t-bear-hand-shelter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: