Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κουκουβάγιες που ανταλλάσσουν αδελφικό φιλί, κατέγραψε η κάμερα φωτογράφου άγριας ζωής"Κουκουβάγια θα σε αγαπώ για πάντα" Απίστευτα στιγμιότυπα επίδειξης αδελφικής αγάπης, σε ένα ζευγάρι  κουκουβάγιες, κατέγραψε η κάμερα του 55χρονου φωτογράφου Leslie Arnott (a wildlife photographer) από το  Staffordshire.
Οι κουκουβάγιες "barn owls" φωτογραφήθηκαν στο Lea Marston, στην κομητεία Warwickshire της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια του "Country Events and Falconry partnership" όπου ο κ.Arnott δίδασκε στον κόσμο, πως να φωτογραφίζουν αρπακτικά πτηνά όταν πετούν, κυνηγούν ή κάθονται ακίνητα μέσα στη βλάστηση.
Σύμφωνα με τον κ.Leslie Arnott -που διδάσκει πώς  φωτογραφίζονται τα αρπακτικά πουλιά- οι κουκουβάγιες δεν είναι ερωτικό ζευγάρι, αλλά αδελφές.
Οι κουκουβάγιες ίσως προσπάθησαν να φιληθούν -αυτό δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα- πριν αρχίσουν να καθαρίζουν η μια τα φτερά της άλλης, με το ράμφος τους και πριν χουχουλιάσουν αγκαλιασμένες σε ένα δένδρο.
ο κ.Arnott λέει ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, η στοργική συμπεριφορά τους συνεχίστηκε για τρία λεπτά, μέσα στα οποία φωτογραφήθηκαν οι ιδιαίτερες και σπάνιες στιγμές, όπου φιλήθηκαν δυο φορές (μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου).
Οι κουκουβάγιες είναι εκπαιδευμένες, αλλά πετούν ελεύθερες στο δάσος για τους πελάτες, για να τις φωτογραφίσουν.
Στις σκληρές συνθήκες μέσα στο σκοτάδι του δάσους, οι αδελφές κουκουβάγιες, πέταξαν για λίγο πριν να μοιραστούν τη στιγμή ιδιαίτερης οικειότητας.
όταν κάθισαν στο κλαδί του δένδρου, άρχισαν να τρίβουν τα κεφάλια τους, μετά έγιναν πολύ στοργικές μεταξύ τους και μετά εμφανίστηκαν να φιλιούνται.

Ο Paul Stancliffe από το "British Trust for Ornithology" είπε ότι, ο νεαρές κουκουβάγιες δημιουργούν ένα στενό δεσμό μεταξύ τους και "κολλούν μαζί" σαν ζευγάρι για περίπου δυο βδομάδες αφού βγουν από τη φωλιά, πριν σκορπίσουν και ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Το επόμενο στοργικό "δέσιμο" γίνεται όταν ζευγαρώσουν.

πηγές 5-9-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: