Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός πετυχημένου επιχειρηματία, σύμφωνα με τη φυσιογνωμικήΤο μυστικό της επιτυχίας τους, κρύβεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Ειδικός κάνει ανάγνωση της φυσιογνωμίας κορυφαίων επιχειρηματιών της Βρετανίας, επιλέγει τα επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά τους (για παράδειγμα τη ρωμαϊκή μύτη) και συνθέτει την εικόνα του ιδανικού πετυχημένου επιχειρηματία.
Η μελέτη ανατέθηκε από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας [ Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)] στη φυσιογνωμίστρια και συγγραφέα

Naomi Tickle που έχει έδρα την Καλιφόρνια.

Η κ. Tickle εξέτασε τα πρόσωπα είκοσι πετυχημένων Βρετανών επιχειρηματιών (δέκα ανδρών και δέκα γυναικών) από τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες (public-facing) του 2015 στη Βρετανία (με βάση τη λίστα «Management Today listing of Britain's Top 100 Entrepreneurs 2015»)


Σύμφωνα με τη φυσιογνωμική, η εσωτερική διάθεση αντανακλάται και αντικατοπτρίζεται στο σώμα, στο πρόσωπο και στη φυσιογνωμία. Το αδιάσπαστο και αχώριστο σύνολο ψυχής-σώματος αποτελεί τη βάση της φυσιογνωμικής θεωρίας.
Η επιτυχημένη δημιουργία μιας επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Αν και είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το προφίλ του καλού επιχειρηματία, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητά του, κάποιες ικανότητες που μπορούμε να διαβάσουμε στα χαρακτηριστικά του προσώπου (π.χ. ο κάτοχος μιας γαμψής μύτης διαθέτει ηγετικές ικανότητες)
Η κ. Tickle επέλεξε τα επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά, όπως μια ρωμαϊκή μύτη και ένα έντονο φαρδύ πηγούνι.
Συνέδεσε αυτά τα χαρακτηριστικά, με τη γνώση για σωστό υπολογισμό του κόστους, του ορισμού της τιμής πώλησης και του κέρδους.
Στους επιχειρηματίες που εξέτασε, περιλαμβάνονται τα γνωστά ονόματα (Nitin Passi of fashion brand Missguided and property typcoon Tony Pidgeley of Berkeley Group, as well as Denise Coates of betting company Bet365 and fashion businesswoman Dame Vivienne Westwood.)
Η φυσιογνωμίστρια συνέθεσε τα επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δημιούργησε την εικόνα του επιχειρηματικού αρσενικού και γυναικείου "προσώπου της επιτυχίας" ('Face of Success') στη Βρετανία σήμερα.
Δημιούργησε δηλαδή το πρόσωπο, με το οποίο πρέπει να μοιάζει ο ιδανικός επιχειρηματίας
Είπε ότι οι άνδρες επιχειρηματίες με τετράγωνο πηγούνι όπως ο Steve Jobs «δεν το βάζουν κάτω» εύκολα, ενώ εκείνοι που έχουν μια αμυδρά ανεπαίσθητη κλίση μετώπου προς τα πίσω, όπως για παράδειγμα ο Alan Sugar, σκέφτονται και αντιδρούν γρήγορα, ειδικά σε μια κατάσταση όπου τα πράγματα συμβαίνουν πολύ γρήγορα.
Ο Steve Jobs και ο Alan Sugar, θα μπορούσαν ενδεχόμενα να βρουν το νικητή του φετινού ριάλιτι επιχειρηματιών «The Apprentice » απλά κοιτάζοντας τα πρόσωπα των διαγωνιζομένων.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου ενός ιδανικού άνδρα επιχειρηματία περιλαμβάνουν τη ρωμαϊκή μύτη, (σχετίζεται με την εκτίμηση του κόστους), το βολβώδες μέτωπο (σχετίζεται με τη δημιουργικότητα) και τα ανεστραμμένου V φρύδια που λέγεται ότι σηματοδοτούν την ικανότητα της σύνθεσης εννοιών
Τα επιθυμητά γυναικεία χαρακτηριστικά για πετυχημένη επιχειρηματικότητα, είναι το τετράγωνο κεφάλι (δείχνει ότι επενδύει σε νέες, έξυπνες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες) το φλατ μέτωπο (δείχνει αγάπη για νέες πληροφορίες) ενώ τα φρύδια που τινάζονται προς τα πάνω δείχνουν μια γυναίκα που αγαπά να γίνεται το κέντρο της προσοχής. Τα ψηλά ζυγωματικά, δείχνουν ότι αγαπούν την εξερεύνηση νέων ιδεών, η βολβώδης μύτη, υποδηλώνει περιέργεια για το τι συμβαίνει στον κόσμο και ένα προεξέχον πηγούνι δείχνει επιμονή –είναι ανυποχώρητη και δεν τη σταματά τίποτα-

Ο Stephen Ibbotson, διευθυντής των επιχειρήσεων του ινστιτούτου ICAEW, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλά κοινά χαρακτηριστικά μοιράζονται οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο στον τρόπο που φαίνονται, αλλά και στην προσωπικότητά τους.

Η κ.Naomi Tickle, που εξέτασε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά στους επιχειρηματίες, πιστεύει ότι, ο αουτσάιντερ Gary Poulton είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να κερδίσει τη σειρά Apprentice του τρέχοντος έτους.
ο Αριστοτέλης αναζήτησε πρώτος κοινά χαρακτηριστικά στα πρόσωπα ανθρώπων και στις μορφές ζώων, με το σκεπτικό ότι, όποιος μοιάζει με ένα συγκεκριμένο ζώο πρέπει να έχει και τις ψυχικές διαθέσεις αυτού του ζώου
Τα φυσιογνωμικά του Αριστοτέλη αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού λογικής, διαλεκτικής, παρατηρητικότητας, και μαντικής.
- Ιπποκράτης: Η ιπποκρατική πρόγνωσις βρίσκει την κύρια φυσιογνωμική της έκφραση στο βιβλίο «Προγνωστικόν» όπου και παρουσιάζεται το ιπποκρατικό προσωπείο, δηλαδή τα σημάδια που βοηθούν την ορθή πρόγνωση και τα οποία είναι: το πρόσωπο, τα μάτια, η μύτη, τα χείλια.
Πηγή 7-11-12


http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3344640/Is-face-key-fortune-square-head-Roman-nose-facial-features-entrepreneurs-morphed-reveal-look-success.html#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: