Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Πανομοιότυπη δίδυμη γέννησε πανομοιότυπα δίδυμα κοριτσάκια στην ΑγγλίαΑγγλία, η 33χρονη Michelle Cooke και η αδελφή της Sarah είναι πανομοιότυπες δίδυμες.
Τον Σεπτέμβριο, η Michelle γέννησε τις πανομοιότυπες  δίδυμες κόρες της
 Elsie και Marnie.
Οι πιθανότητες για μια πανομοιότυπη δίδυμη να γεννήσει  πανομοιότυπα  δίδυμα, ήταν 3 στις 1.000 περιπτώσεις, οι ειδικοί περιέγραψαν αυτό το περιστατικό ως  σχεδόν «ανήκουστο» να συμβεί σε δύο γενεές. (αφού η κληρονομικότητα δεν ισχύει για τα πανομοιότυπα δίδυμα, παρά μόνο για τα διζυγωτικά δίδυμα)
[τα διζυγωτικά δίδυμα αναπτύσσονται από δύο διαφορετικά ωάρια  την ίδια στιγμή.  Η τάση για να απελευθερώσει μια γυναίκα περισσότερα από ένα ωάριοσε ένα μοναδικό κύκλο της περιόδου της είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό που μπορεί να μεταδοθεί από τη μητέρα στο παιδί.]
Η κ. Leila Hanna, γυναικολόγος μαιευτήρας και σύμβουλος στο νοσοκομείο Queen Mary's και BMI The Sloane Hospital, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, είπε ότι δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως ένα τέτοιο περιστατικό.
Η κ Michelle Cooke, που  ζει στο Cobham του Surrey, δήλωσε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν ο υπέρηχος έδειξε ότι ήμουν έγκυος με δίδυμα»
Μια περαιτέρω σάρωση στις 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της, αποκάλυψε ότι τα δίδυμα ήταν πανομοιότυπα και μοιράζονταν ένα πλακούντα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές. Έτσι, έκανε υπέρηχο κάθε δύο εβδομάδες, για να βεβαιώνεται ότι όλα ήταν εντάξει. Όταν της είπαν ότι τα μωρά της είναι μονοζυγωτικά δίδυμα, σοκαρίστηκε και κανένας από την οικογένειά της δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Τα δίδυμα γεννήθηκαν με καισαρική τον Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο Kingston Hospital in Surrey.  (Marnie weighing a healthy 5Ib 2oz, and Elsie weighing 4Ib 7oz.)
Η κ.Michelle  πριν από τα δίδυμα, είχε αποκτήσει μια κόρη, την Evie, έχει μια ιδιαίτερη σχέση και έναν δυνατό δεσμό με την αδελφή της Sarah και ελπίζει ότι και τα δικά της δίδυμα θα είναι το ίδιο συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Η κ.
Sarah Cooke  και ο 41χρονος σύζυγός της James Griggs, έχουν δύο παιδιά (τον τετράχρονο Oliver και τη δίχρονη Poppy)
εκπρόσωπος για το «
The Twins and Multiple Births Association (TAMBA)» είπε: «τα πανομοιότυπα (μονοζυγωτικά, ομοζυγωτικά ή μονοωογενή) δίδυμα, έχουν πανομοιότυπο DNA και γεννιούνται σπάνια στις οικογένειες, το γεγονός δε, μια πανομοιότυπη δίδυμη να γεννήσει τα δικά της πανομοιότυπα δίδυμα μωρά, είναι εξαιρετικά σπάνιο»
Πηγή 3-12-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: