Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΔΑ, τα RFID chips στα σχολεία των ΗΠΑ

     7-11-12   ΗΠΑ, Πενσυλβάνια, 
παρακολούθησαν 450 μαθητές  με συσκευές RFID γύρω από το λαιμό τους, κατά τη διάρκεια προγράμματος  που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο,  από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh.
Το πρόγραμμα ονομάζεται  Social Mixing and Respiratory Transmission in Schools (SMART).
Σε επιλεγμένα  σχολεία, μαθητές θα παρακολουθούνται με RFID chips.
Για να διαπιστωθεί η εξάπλωση μιας πανδημίας, θα παρακολουθούν ηλεκτρονικά, με ποιους ανθρώπους έρχεται σε επαφή το κάθε παιδί. Επίσης θα παρακολουθούν κάθε κοινωνική δραστηριότητα  των μαθητών, τις συζητήσεις μεταξύ τους, τις επαφές τους με άλλα άτομα καθώς και τα shared items που διατηρούν στο διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα SMART διεξάγεται με επιχορήγηση 700.000 δολαρίων από τα  Centers for Disease Control and Prevention (CDC).   Η έρευνα έχει σκοπό να αποκρυπτογραφήσει:

Αποτελεσματικούς τρόπους για παρεμπόδιση της εξάπλωσης της γρίπης
Τον έλεγχο της μετακίνησης των μαθητών μέσα στη σχολική αίθουσα
Την δυνατότητα παρέμβασης με εμβόλιο
Την απομόνωση των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη

Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, το Department of Homeland Security (DHS) στο New Jersey, έχει υπογράψει συμβόλαιο 5 χρόνων με τη Radiant RFID για παροχή συσκευών εντοπισμού, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επανένωση μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την τεχνολογία της Radiant’s Emergency Management Solution (EMS) (λύση -διαχείριση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης), θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά οι μετακινήσεις των ανθρώπων, των ζώων συντροφιάς αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία  χωρίς να ζητούν από τους ανθρώπους να δώσουν τα στοιχεία τους.

Η τεχνολογία EMS σχεδιάστηκε  για να κρατήσει ενωμένη μια οικογένεια κατά τη διαδικασία  εκκένωσης λόγω φυσικής καταστροφής ή εξάπλωσης επιδημίας.
Να κρατήσει ενωμένα τα παιδιά με τους γονείς τους και τις οικογένειες με τα ζώα συντροφιάς τους.

Η τεχνολογία EMS εφαρμόζεται από το Department of Homeland Security (DHS) στο Τέξας
Στη διαδικασία εκκένωσης και επανεγκατάστασης λόγω έκτακτης ανάγκης
Στην εκκένωση κτιρίων
Στη διαχείριση κατασκηνώσεων
Στη διύλιση πιθανής συγκέντρωσης πετρελαίου

Η χρήση των RFID chips στα σχολεία έγινε μόδα
Στο Τέξας, παρακολούθηση μαθητών και φοιτητών με RFID chips θα γίνεται σε 12 περιοχές.
το πρόγραμμα βιομετρικής τεχνολογίας PalmSecure  ιαπωνικής εταιρείας που προσφέρει αυτό το «σύστημα πιστοποίησης» εγκαταστάθηκε σε σχολείο του Μέριλαντ.
Το σχολείο εγκατέστησε πρόγραμμα PalmSecure , ένα βιομετρικό σύστημα σάρωσης που απαιτεί από τους μαθητές, να τοποθετήσουν το χέρι τους για υπέρυθρη σάρωση και να πληρώσουν έτσι το γεύμα του σχολείου τους.
Το κόστος για τους φορολογούμενους και τους γονείς για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος επιτήρησης Big Brother σε 43 σχολεία του Μέριλαντ,  εκτιμάται ότι θα είναι 300.000 δολάρια.
Το πρόγραμμα PalmSource  δοκιμάζεται (beta-tested) στη Φλόριντα, το Μισισιπή και τη Λουιζιάνα.


πηγή
They’re using our children as lab rats in some Frankenstein experiment.

Δεν υπάρχουν σχόλια: