Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαική σήμανση ελαστικών αυτοκινήτου

Αρχή ισχύος της νομοθεσίας για την Ενεργειακή ετικέτα των ελαστικών  από 1ης Νοεμβρίου 2012
Η  νέα ενεργειακή ετικέτα ελαστικών της ΕΕ (αφορά τα ελαστικά που προορίζονται για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά)
Αυτή η οδηγία θα επιβληθεί από τον Νοέμβριο του 2012 και μετά αλλά μόνο για τα ελαστικά που θα παράγονται μετά τον Ιούλιο του 2012.
από τον Νοέμβριο του 2012 αναζητούμε  την ενεργειακή ετικέτα, στο πέλμα του κάθε ελαστικού. Είναι ευδιάκριτη και φανερώνει ότι το ελαστικό αυτό έχει ακολουθήσει κατά την κατασκευή του τις προδιαγραφές που ορίζει η Ε.Ε.
Η αναγνωριστική αυτή ετικέτα ενημερώνει τους τελικούς χρήστες για σημαντικές παραμέτρους του ελαστικού.
παρέχει πληροφορίες για την απόσταση φρεναρίσματος και τάξη αποδοτικότητας  σε κατανάλωση  καυσίμου, την τάξη πρόσφυσης (αντίσταση κύλισης) σε βρεγμένο οδόστρωμα και τον εξωτερικό θόρυβο του κάθε ελαστικού, καθώς και την τιμή.


Επάνω  στις νέες ετικέτες θα υπάρχουν τρία σχήματα που το ένα θα συμβολίζει την αντίσταση κύλισης των ελαστικών, το άλλο τη συμπεριφορά στο βρεγμένο οδόστρωμα και το τρίτο το θόρυβο με μονάδα μέτρησης το ντεσιμπέλ. Τα δύο σύμβολα για την οικονομία καυσίμου και την απόδοση στο βρεγμένο θα χαρακτηρίζουν την επίδοση του ελαστικού από το Α μέχρι το G με το Α (σε πράσινο χρώμα) να αντιπροσωπεύει την καλύτερη επίδοση του ελαστικού τόσο σε οικονομία όσο και μείωση καυσίμου .
Η τρίτη ένδειξη αφορά το επίπεδο θορύβου που παράγει εξωτερικά-και όχι στην καμπίνα των επιβατών- το ελαστικό. Το ύψος του θορύβου κύλισης στο περιβάλλον θα υποδεικνύεται με μία ανερχόμενη κλίμακα μαύρων “κυμάτων”.


28-10-12   Drivers welcome new EU tyre label
http://www.themalaysianinsider.com/litee/drive/article/drivers-welcome-new-eu-tire-label/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: