Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Eιδήσεις στα αλβανικά στην πρώτη σελίδα του newsit. Και όχι ότι να ναι ειδήσεις! Αλλά το ότι απελευθερώνονται από την φυλακή όσοι έχουν ποινή μέχρι 5 έτη.


newsit alb2Εντάξει είπαμε ότι τα ελληνικά media είναι πολυπολιτισμικά. Είπαμε επίσης ότι λόγω οικονομικής κρίσης υπάρχει η ανάγκη να πάρουμε διαφημίσεις από οπουδήποτε μπορούμε. Όταν όμως στην πρώτη σελίδα μιας ελληνικής – υποτίθεται – ιστοσελίδα αναρτώνται ειδήσεις στην ... αλβανική, τότε ίσως κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το τράβηξαν πολύ μακρυά. Υπάρχουν άλλωστε και εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και να έχουν ολόκληρο το site τους στα αλβανικά, αν θέλουν να έχουν επισκέπτες που δεν ομιλούν την ελληνική.
Και τι θέμα! Ότι όλοι όσοι έχουν ποινή μέχρι πέντε χρόνια βγαίνουν από την φυλακή! Λέτε γι' αυτό να το έβαλαν κατευθείαν στα αλβανικά; Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάρουν διαφήμιση από την ... αλβανική μαφία. Εδώ τα καλά καλάσνικωφ, εδώ τα καλά ντρόγκια, ξεπλύνετε τα χρήματά σας εδώ και ούτω καθ' εξής.
Δεν μπορεί κανείς να πει πολλά για το ζήτημα. Όπως πάνε τα πράγματα σύντομα το newsit και άλλα πολυπολιτισμικά site θα έχουν και ειδήσεις στα ... αραβικά, αφού η νέα πλειοψηφία των λαθρομεταναστών τείνει να μιλά μόνο αυτά. Και μετά στα τηλεοπτικά κανάλια θα έχουμε υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες και λοιπά και λοιπά.
Άντε λοιπόν, την αρχή έκανε το newsit και να δούμε ποιός άλλος θα ακολουθήσει.

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: