Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Το μεγάλο φαγοπότι με την κρατική περιουσία.


Μια εταιρία-κολοσσό ψιθυρίζεται ότι θα δημιουργήσει η κυβέρνηση και η οποία θα διαχειρίζεται όλη την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, συνολικής αξίας άνω των 250 δις. ευρώ. Η περιουσία του δημοσίου σήμερα ξεπερνά τα 72.000 στρέμματα ή τα 110.000 ακίνητα χωρίς να συνυπολογίζεται η περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων και των ΔΕΚΟ.

Η περιουσία αυτή σήμερα διακλαδίζεται σε τέσσερις κεντρικούς φορείς και περίπου 60 επιμέρους, με κεντρικό φορέα την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που ασκεί εποπτικό ρόλο στα ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών.

Αν συνδυαστούν αυτοί οι ψίθυροι με την βέβαιη πλέον έλευση του φανατικού με τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΝΤ ( το έχω γράψει και πριν την σύνοδο ότι το μόνο που αναζητούν είναι …το άλλοθι) και λάβετε υπόψη σας και το στόχο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για έσοδα 5,7 δις. ευρώ μέσω αποκρατικοποιήσεων στην τριετία, καταλαβαίνετε τι ξεπούλημα κρατικής περιουσίας έρχεται και τι χρυσοφόρες μπίζνες θα κάνουν οι πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι – και διαπλεκόμενοι – με το όλον θέμα.

politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: