Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία


Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που έγινε σήμερα στη Μελβούρνη ήταν μαζικός, είχε παλμό, χρώμα,υψηλό εθνικό φρόνημα και εντυπωσίασε τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων που ήρθαν,ειδικά γι' αυτό τον σκοπό, από την Ελλάδα.

Περίπου 62 ομογενειακά σχολεία και ομογενειακοί φορείς έλαβαν μέρος στην παρέλαση και καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες ομογενείς.

Ο χώρος γύρω από το μνημείο Shrine of Remembrance όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων, πλημμύρισε από γαλανόλευκα χρώματα και πολλά μάτια βούρκωσαν αντικρίζοντας τα ελληνόπουλα δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς να παρελαύνουν με υπερηφάνεια.

Στην παρέλαση συμμετείχε και άγημα Ελληνοαυστραλών που υπηρετούν στην πολιτειακή και την κοινοπολιτειακή αστυνομία.

Τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου τίμησαν με την παρουσία τους οι εθνικοθρησκευτικές Αρχές,ο πρωθυπουργός της Βικτωρίας Τζον Μπράμπι, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τεντ Μπάϊλιου,μέλη του πολιτειακού και του κοινοπολιτειακού κοινοβουλίου, αντιπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Τζον Μπράμπι, όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τέντ Μπέϊλιου, αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ημέρας αλλά και στην συμβολή της ομογένειας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας ενώ επανέλαβαν την στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται για να ενταχθεί η ελληνική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της Αυστραλίας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρ. Σαλαμάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, εκτός των άλλων ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εορτασμού.

ellas-afipnis

Δεν υπάρχουν σχόλια: