Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο κορυφαίος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Muhsin Fahrizade, δολοφονήθηκε με "killer AI robot" πολυβόλο, από την Mossad. Ο σκοπευτής τράβηξε την σκανδάλη από απόσταση πάνω από 1.000 μίλια, μέσω δορυφόρου

Σύμφωνα με τις ειδήσεις των New York Times (NYT), οι οποίες έλαβαν νέες πληροφορίες για την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην Τεχεράνη στις 27 Νοεμβρίου πέρυσι, ένα ρομποτικό πολυβόλο με τεχνητή νοημοσύνη, που εκτόξευε 600 βολές το λεπτό, χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Υποστηρίζεται ότι, ο Muhsin Fahrizade πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή MOSSAD μέσω δορυφόρου από τοποθεσία 1.600 χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις NYT που βασίζονται σε Ισραηλινούς, Ιρανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, ένα όχημα με κάμερες υψηλής τεχνολογίας και ένα όχημα παραλαβής με τουφέκι δολοφόνο ρομπότ τοποθετήθηκαν στο σημείο όπου ο Fahrizade θα έκανε αναστροφή στο δρόμο.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιήθηκε επίσης για να ρυθμιστεί το χρονικό διάστημα 1,6 δευτερολέπτων μεταξύ των news από την camera & intelligence και του πυροβολισμού του ελεύθερου σκοπευτή. Αναφέρθηκε ότι συνολικά 15 πυροβολισμοί έπεσαν και ο Fahrizade πέθανε στην αγκαλιά της συζύγου του, που έμεινε αλώβητη από την επίθεση παρά του ότι καθόταν δίπλα του, στη θέση του συνοδηγού (η ακρίβεια αποδόθηκε στη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου)

Τι συνέβη?

Ο Muhsin Fahrizade, ένας από τους αρχιτέκτονες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε στην περιοχή Abserd της επαρχίας της Τεχεράνης. Ενώ ο Fahrizade οδηγούσε κατά μήκος της εθνικής οδού, το όχημά του σαρώθηκε με πυροβόλα με μακριά κάννες (long-barreled guns)

 Το ιρανικό υπουργείο Άμυνας έκανε τη δήλωση: "Ο Muhsin Fahrizade τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της ομάδας ασφαλείας και των τρομοκρατών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να σωθεί".

 Ο Zarif είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ  (Mohammad Javad Zarif)  έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter σχετικά με τη δολοφονία του πυρηνικού φυσικού Fahrizadeh.

 Εκφράζοντας ότι ένας κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας στοχοποιήθηκε από τρομοκράτες, ο Zarif είπε: "Αυτή η ανηθικότητα δείχνει την απελπισμένη φιλοπολεμική στρατηγική  των δραστών, με σοβαρές ενδείξεις του ρόλου του Ισραήλ".

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τηλεχειριζόμενο πολυβόλο «εξοπλισμένο με ευφυές δορυφορικό σύστημα»

 Σχετική ανάρτηση μας

13 Απριλίου 2021

το Ιράν ορκίζεται "εκδίκηση" για την cyber επίθεση, στην πυρηνική μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου, στη Natanz. Τα τοπικά ΜΜΕ, θεωρούν υπεύθυνη τη "Mossad spy agency" για την επίθεση

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/04/cyber-natanz-mossad-spy-agency.html

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν  Mohammad Javad Zarif, κατηγορεί το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, στη Natanz.

Χαρακτηρίζει την επίθεση τρομοκρατικό χτύπημα 'terrorist attack' και ορκίζεται «εκδίκηση»

η πυρηνική μονάδα στο Natanz χτυπήθηκε από ύποπτη επίθεση "cyber attack" μόλις μια ημέρα μετά την αποκάλυψη από την Τεχεράνη, για την εγκατάσταση εξελιγμένων φυγοκεντρωτών εκεί.

Οι φυγοκεντρωτές (centrifuges) χρησιμοποιούνται ως μέρος της διαδικασίας για τη δημιουργία εμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμου αντιδραστήρα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων.

Ο οργανισμός ατομικής ενέργειας του Ιράν (atomic energy organisation)  δήλωσε  ότι η εγκατάσταση Natanz επλήγη από τρομοκρατική δράση, (terrorist act)

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν Mohsen Fakhrizadeh σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο ενώ ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο έξω από την Τεχεράνη.

Οι ελίτ των Επαναστατικών Φρουρών (Revolutionary Guards) του Ιράν ανέφεραν ότι χρησιμοποιήθηκε ένα "satellite-controlled" όπλο με 'artificial intelligence'  στην επίθεση,

Ο εμπλουτισμός ουρανίου μπορεί να παράγει το καύσιμο για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ή σε πολύ εκτεταμένη μορφή, τον σχάσιμο πυρήνα  (fissile core) μιας  "atomic warhead". Είναι μια από τις πιο ευαίσθητες πυρηνικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το Ιράν.

Ο Rouhani υπογράμμισε και πάλι στην τελετή του Σαββάτου ότι, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι αποκλειστικά για «ειρηνικούς» σκοπούς.

Η επίθεση έγινε, καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις  προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης και δημιουργεί ένταση, σε όλη τη Μέση Ανατολή.

 Περισσότερα στον σύνδεσμο

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/04/cyber-natanz-mossad-spy-agency.html

==================

Ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν δολοφονήθηκε από ένα πολυβόλο τεχνητής νοημοσύνης  «killer AI machine gun » που επέτρεψε στον ελεύθερο σκοπευτή που βρισκόταν 1.000 μίλια μακριά να πυροβολήσει 15 σφαίρες αφού μεταμφιεσμένο κατασκοπευτικό αυτοκίνητο είχε εντοπίσει τη θέση του.

Ο Mohsen Fakhrizadeh, 62 ετών, που αποκαλείται «πατέρας» του « illegal atomic program» του Ιράν, έπεσε σε ενέδρα στις 27 Νοεμβρίου 2020, ενώ οδηγούσε στο σπίτι του στο Absard, κοντά στην Τεχεράνη.

Ο Fakhrizadeh φέρεται να σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή της Mossad που τράβηξε τη σκανδάλη από μια άγνωστη τοποθεσία, πάνω από 1.000 μίλια μακριά μέσω δορυφόρου.

Το όπλο που έριξε τους θανατηφόρους πυροβολισμούς τοποθετήθηκε σε ένα φορτηγό που παραμόνευε.

Υπήρχε επίσης ένα δεύτερο μεταμφιεσμένο κατασκοπευτικό αυτοκίνητο τοποθετημένο τρία τέταρτα του μιλίου πιο μπροστά, κατά μήκος της διαδρομής σε ένα σημείο όπου το αυτοκίνητο του Fakhrizadeh θα έκανε αναστροφή.

Οι κάμερες σε αυτό το όχημα εντόπισαν θετικά τον Fakhrizadeh και τη θέση του στο αυτοκίνητο στέλνοντας αυτές τις πληροφορίες πίσω στον απομακρυσμένο ελεύθερο σκοπευτή

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης προγραμματίστηκε για να αντισταθμίσει την καθυστέρηση 1,6 δευτερολέπτων μεταξύ της κάμερας που καταγράφει τις εικόνες και της σκανδάλης που τραβιέται

Ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν δολοφονήθηκε από ένα "killer robot machine gun kitted out with artificial intelligence"  και πολλαπλές κάμερες και ικανό να εκτοξεύσει 600 σφαίρες το λεπτό, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το όπλο που έριξε τους θανατηφόρους πυροβολισμούς τοποθετήθηκε σε ένα  "camera-laden pickup" φορτηγό, που περίμενε το όχημά του να περάσει από το σημείο ενέδρας.

Το σχέδιο του Ισραήλ για την απομάκρυνση του Fakhrizadeh λέγεται ότι ήταν πολλά χρόνια στο στάδιο της προετοιμασίας.

Το σχέδιο στη συνέχεια ενισχύθηκε καθώς έγινε πιο πιθανό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επανεκλεγεί.

Οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση από απόσταση χωρίς κανέναν πράκτορα στο πεδίο τη στιγμή της επίθεσης.

Ένα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο αποφασίστηκε καθώς τα drones θα ήταν εύκολο να εντοπιστούν στην απομακρυσμένη τοποθεσία της υπαίθρου.

Ένας αξιωματούχος πληροφοριών είπε στους New York Times ότι το όπλο που επιλέχθηκε ήταν ένα ειδικό μοντέλο πολυβόλου FN MAG βελγικής κατασκευής, το οποίο στη συνέχεια προσαρτήθηκε σε μια προηγμένη ρομποτική συσκευή.

Είπαν ότι ήταν παρόμοιο με το μοντέλο Sentinel 20 του Escribano.

Πολύ πριν από τις 27 Νοεμβρίου, το Ισραήλ άρχισε να μεταφέρει λαθραία το όπλο στο Ιράν.

Έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί κατά τμήματα γιατί συνολικά ζύγιζε περίπου έναν τόνο πριν ξανασυναρμολογηθεί πιο κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Το πολυβόλο στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος ενός μπλε φορτηγού Nissan Zamyad, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην άκρη του δρόμου, με μουσαμά που χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλύψει τα μηχανήματα μέσα.

Το pickup φορτηγό  ήταν επίσης εξοπλισμένο με κάμερες για να δώσει μια πλήρη εικόνα της γύρω περιοχής και του στόχου.

Το αυτοκίνητο ήταν  εξοπλισμένο με εκρηκτικά για να καταστρέψει στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία του ρομπότ δολοφόνου.

Αξιωματούχοι είπαν στους Times ότι η επιχείρηση έδωσε το πράσινο φως τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας και οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν για το σχέδιο.

Περίπου το μεσημέρι εκείνο το πρωί, ο Fakhrizadeh ξεκίνησε με το μαύρο Nissan Teana sedan, από το σπίτι του στη Rostamkala με τη σύζυγό του.

Επέλεξε να μην ταξιδέψει με θωρακισμένο αυτοκίνητο, αλλά αντίθετα οδήγησε μόνο με ένα κομβόι ασφαλείας (security convoy) ενός οχήματος μπροστά και δύο  close  πίσω.

Γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, η αυτοκινητοπομπή έφτασε στο σημείο κατά μήκος της οδού Firuzkouh, όπου το αυτοκίνητο έστριψε σε στροφή, με το decoy car  να απαθανατίζει τον Fakhrizadeh στην κάμερα.

Στη συνέχεια, το κομβόι συνέχισε να ταξιδεύει κάτω από τη λεωφόρο Ιμάμ Χομεϊνί  (Imam Khomeini) προς το εξοχικό του.

Σε αυτό το σημείο, οι Times ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας προχώρησε μπροστά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Fakhrizadeh.

Ο ελεύθερος σκοπευτής έριξε τον πυροβολισμό, ρίχνοντας πολλές σφαίρες που χτύπησαν κάτω από το παρμπρίζ και έκαναν το αυτοκίνητο να σταματήσει.

Με τη βοήθεια της ακρίβειας του AI, ο σκοπευτής επανατοποθετήθηκε και πυροβόλησε τρεις φορές περισσότερο, αυτή τη φορά χτυπώντας τον στόχο στον ώμο.

Ο Fakhrizadeh  βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβολήθηκε άλλες τρεις φορές.

Συνολικά, ο ελεύθερος σκοπευτής έριξε 15 βολές στον στόχο, ο οποίος φέρεται να πέθανε στην αγκαλιά της γυναίκας του.

Ο απολογισμός φαίνεται να επιβεβαιώνει την πιο εξωφρενική θεωρία για το πώς πραγματοποιήθηκε το σχέδιο δολοφονίας.

Το Ιράν ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι ένα ρομπότ δολοφόνος σκότωσε τον κορυφαίο πυρηνικό επιστήμονα, αλλά οι ισχυρισμοί είχαν διαψευσθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Times, τα εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό δεν κατέστρεψαν πλήρως τα στοιχεία, δίνοντας στοιχεία στους Ιρανούς αξιωματούχους για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

πηγή 18-9-21

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10004269/How-Irans-nuclear-scientist-assassinated-killer-robot-machine-gun-kitted-AI.html?ito=push-notification&ci=VWK93ERhjI&cri=lwfo9Zm5wr&si=451208&xi=b2a5da86-b693-40c1-833d-32b8b6a65f9a&ai=10004269
==================

18 Μαρτίου 2021

οι πόλεμοι της Μέσης Ανατολής είναι στην πραγματικότητα μυστικές επιχειρήσεις για να λεηλατήσουν εξαιρετικά αντικείμενα; Υπάρχουν Stargates στο Ιράκ?

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/03/blog-post_18.html

Γιατί όμως εμπλέκονται τόσο οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ σε αυτήν την περιοχή; Για να ξεκινήσουν πιθανώς έναν μεγαλύτερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Εάν αυτό συμβεί πραγματικά , θα ήταν μια αναταραχή γιγαντιαίων διαστάσεων, η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε επίσης να παρασύρει την Κίνα στη σύγκρουση.

Αυτό είναι πραγματικά μόνο για τη γεωπολιτική, ή στην πραγματικότητα για εντελώς διαφορετικούς στόχους; Ο Αμερικανός συγγραφέας Michael Salla είναι πεπεισμένος για αυτό. Ο Salla μίλησε με στρατιωτικό αξιωματούχο κατά την πρώτη επίθεση στο Ιράκ, ο οποίος του είπε ότι ο κύριος στόχος των πολέμων ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο των αστεροειδών πυλών και της αρχαίας εξωγήινης τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: