Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μυστικά έγγραφα δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η πανδημία ήταν προγραμματισμένη? ΝΕΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ CHINESE LAB, κυκλοφόρησαν από το " The Intercept "

900 σελίδες από προηγούμενα μυστικά έγγραφα δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η πανδημία ήταν προγραμματισμένη

 21 Σεπτεμβρίου 2021 aikos2309

Περισσότερες από 900 σελίδες μυστικών επίσημων αμερικανικών εγγράφων δείχνουν για πρώτη φορά πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν την έρευνα για τον θανατηφόρο κορονοϊό στη Γουχάν.

Το Intercept  έλαβε αυτές τις 900 σελίδες που περιγράφουν λεπτομερώς το ερευνητικό έργο μιας αμερικανικής οργάνωσης που ονομάζεται EcoHealth Alliance.

 https://theintercept.com/2021/09/06/new-details-emerge-about-coronavirus-research-at-chinese-lab/

Χρήματα του Αμερικάνου φορολογούμενου,  χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των θανατηφόρων επιπτώσεων του κοροναϊού στους ανθρώπους σε ένα κινεζικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας.

Και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται άλλη μια θεωρία συνωμοσίας.

Το σύνολο των εγγράφων περιλαμβάνει επίσης δύο προηγουμένως αδημοσίευτες προτάσεις χρηματοδότησης που εγκρίθηκαν αργότερα από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων  (National Institute of Allergy and Infectious Diseases).

Αυτό το πακέτο περιείχε επίσης όλες τις εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο αυτού του έργου, οι οποίες έχουν εξεταστεί έκτοτε.

Με τέτοιο βάρος απόδειξης, κάθε πολίτης των ΗΠΑ « would click »τις χειροπέδες πολύ γρήγορα αν ήταν υπεύθυνος έστω και για μια γραμμή αυτών των 900 σελίδων. 

Αυτά τα έγγραφα τέθηκαν στο πλαίσιο του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης( Freedom of Information Act)  στη διαδικασία « The Intercept against the National Institutes of Health».

( Όλο και περισσότερες βλάβες από εμβόλια εκδηλώνονται: καρδιακή ανεπάρκεια, θρόμβωση, πνευμονικά προβλήματα, ανεπάρκεια οργάνων, πολύ περίεργη αιμορραγία στις γυναίκες

14-9-21
https://www.pravda-tv.com/2021/09/immer-mehr-impfschaeden-manifestieren-sich-herzinsuffizienz-thrombosen-lungenprobleme-organversagen-sehr-seltsame-blutungen-bei-frauen/
 )

 Το Intercept καθιστά αυτά τα έγγραφα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

 "Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για το πώς η έρευνα υψηλού κινδύνου ξεκίνησε την τρέχουσα πανδημία", δήλωσε ο Gary Ruskin από το US Right To Know.

 Μια ερευνητική εργασία αφορούσε αποκλειστικά τον κορονοϊό των νυχτερίδων.

  Χιλιάδες δείγματα από νυχτερίδες εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί εάν περιείχαν τον νέο κορονοϊό.

 Αυτό περιελάμβανε επίσης τη διερεύνηση ατόμων που εργάστηκαν επαγγελματικά με νυχτερίδες.

Αυτά τα έγγραφα περιέχουν αρκετές αμφισβητήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα στο Γουχάν.

Αυτό περιελάμβανε, για παράδειγμα, ότι γενετικά τροποποιημένα και ως εκ τούτου εξανθρωπισμένα ποντίκια χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο BSL 3 στο Πανεπιστήμιο της Wuhan και όχι, όπως συμφωνήθηκε, στο εργαστήριο υψηλής ασφάλειας BSL 4 στο Wuhan.  

Η χρηματοδότηση για μια τέτοια έρευνα ανήλθε σε 3,1 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 599.000 δολαρίων για το εργαστήριο υψηλής ασφάλειας στη Γουχάν.

Με αυτά τα χρήματα, ο κορωνοϊός των νυχτερίδων μεταλλάχθηκε (τροποποιήθηκε) μέχρι να μολύνει και ανθρώπους.

Αλλά αυτό ήταν γνωστό από την αρχή ως θεωρία συνωμοσίας.

Πριν από την πανδημία, ορισμένοι επιστήμονες επέκριναν δημόσια μια τέτοια έρευνα ως θεμελιωδώς ανεύθυνη. Μπορεί κανείς να συμφωνήσει μόνο με αυτό.

Και πρέπει να γνωρίζετε ότι λειτουργούμε επίσης ένα εργαστήριο BSL 4 στη Γερμανία, το οποίο ιδρύθηκε στο νησί Riems της Βαλτικής Θάλασσας κατά την εποχή των Ναζί.

Όπως το RKI, εξακολουθεί να λειτουργεί με το ίδιο όνομα, αν και ολόκληροι δρόμοι έχουν αλλάξει λόγω contaminated ναζιστικών ονομάτων. Θα ήταν λοιπόν καιρός να εκθέσουμε τους χρήστες μάσκας.

Ζούμε σε ένα σύστημα οικονομικής απάτης (αρπακτική οικονομία) για πάνω από εκατό χρόνια και επειδή κανένας από τους σημερινούς φορείς δεν το καταλαβαίνει ούτε από απόσταση, αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή τον τοίχο.

Αυτό πρέπει να προληφθεί με πολύ απλά μέσα και σε σύγκριση με την αντίσταση στη ναζιστική εποχή ή στη GDR, εξακολουθεί να είναι αστείο σήμερα.

Σε 8 εβδομάδες δεν θα μπορώ να το πω άλλο.

900 σελίδες από προηγούμενα μυστικά έγγραφα δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η πανδημία ήταν προγραμματισμένη

 πηγή   21 Σεπτεμβρίου 2021 aikos2309

https://www.pravda-tv.com/2021/09/900-seiten-bislang-geheimer-dokumente-zeigen-ganz-klar-dass-diese-pandemie-geplant-wurde/

15-9-21 σχετική ανάρτηση
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9992529/Fury-Dutch-anti-lockdown-protesters-dressed-Nazis-staged-mock-execution-Jew.html?ito=push-notification&ci=B5hC7W9shz&cri=350g-yT1fn&si=451208&xi=b2a5da86-b693-40c1-833d-32b8b6a65f9a&ai=9992529&fbclid=IwAR1phON4rqRTQDKRjIMN5pKckKhSOVtkVwtJZVr52Aph08_VtDWcUX4mu5s

===============

ΝΕΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ CHINESE LAB

Περισσότερες από 900 σελίδες υλικού που σχετίζονται με την έρευνα για τον κορονοϊό που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ στην Κίνα κυκλοφόρησαν μετά από μήνυση FOIA από το The Intercept.

 September 10 2021

https://theintercept.com/2021/09/09/covid-origins-gain-of-function-research/

DOCUMENTS OBTAINED BY The Intercept  περιέχουν νέα στοιχεία ότι το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν (Wuhan Institute of Virology)  και το κοντινό Πανεπιστημιακό Κέντρο "Wuhan University Center for Animal Experiment", της Ουχάν, μαζί με τον συνεργάτη τους, την αμερικανική μη κερδοσκοπική EcoHealth Alliance, έχουν ασχοληθεί με αυτό που η αμερικανική κυβέρνηση ορίζει ως «gain-of-function research of concern »,

κάνοντας σκόπιμα τους ιούς πιο παθογόνους ή μεταδοτικούς για να τους μελετήσουν, παρά τους όρους μιας αμερικανικής χρηματοδοτικής υπηρεσίας ότι τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

Χρήματα επιχορήγησης για το αμφιλεγόμενο πείραμα προήλθαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων,  (National Institutes of Health’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases), το οποίο διευθύνεται από τον Anthony Fauci.

Το βραβείο στην EcoHealth Alliance, έναν ερευνητικό οργανισμό που μελετά την εξάπλωση των ιών από ζώα σε ανθρώπους, περιλάμβανε υποτροφίες του Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan και του Κανονικού Πανεπιστημίου Ανατολικής Κίνας. (East China Normal University).

Ο κύριος ερευνητής της επιχορήγησης είναι ο Πρόεδρος της EcoHealth Alliance,  Peter Daszak, ο οποίος υπήρξε η βασική φωνή στην αναζήτηση της προέλευσης του Covid-19.

Οι επιστήμονες είπαν ομόφωνα στο The Intercept ότι το πείραμα, το οποίο αφορούσε τη μόλυνση γενετικά τροποποιημένων ποντικών με «χιμαιρικούς» υβριδικούς ιούς, δεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει άμεσα την πανδημία. Κανένας από τους ιούς που απαριθμούνται στις εγγραφές του πειράματος δεν σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί τον Covid-19, SARS-CoV-2, αρκετά στενά για να έχει εξελιχθεί σε αυτόν.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες δήλωσαν ότι οι νέες πληροφορίες, τις οποίες η NIH έδωσε στη δημοσιότητα μετά την μήνυσή της από το The Intercept, επισημαίνουν ανησυχίες για τη βιοασφάλεια, υπογραμμίζοντας μια γενική έλλειψη εποπτείας για την έρευνα σε παθογόνους παράγοντες και εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις άλλες πληροφορίες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Ως ιολόγος, προσωπικά πιστεύω ότι η δημιουργία χιμαιρικών κοροναϊών νυχτερίδας που σχετίζονται με SARS και πιστεύεται ότι ενέχουν υψηλό κίνδυνο για τον άνθρωπο, συνεπάγεται απαράδεκτους κινδύνους», δήλωσε ο Jesse Bloom, ο οποίος μελετά την εξέλιξη των ιών στο Fred Hutchinson Cancer Research Center. Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, ή SARS, είναι μια ασθένεια που προκαλείται, όπως ο Covid-19, από έναν αερομεταφερόμενο κορονοϊό.

Το πείραμα εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς του Fauci και του Διευθυντή του NIH Francis Collins ότι τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το NIH στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan δεν περιλάμβαναν έρευνα κέρδους (gain-of-function research). Τον Μάιο, ο Fauci κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου: «Το NIH δεν έχει χρηματοδοτήσει ποτέ και δεν χρηματοδοτεί τώρα έρευνα για το κέρδος της λειτουργίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν». Τα έγγραφα δεν αποδεικνύουν εάν ο Fauci γνώριζε άμεσα το έργο.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στο πλαίσιο της επιχορήγησης NIH του 2014 στην EcoHealth Alliance για τη μελέτη κοροναϊών νυχτερίδων συνδυάζουν το γενετικό υλικό από έναν «γονικό» κοροναϊό γνωστό ως WIV1 με άλλους ιούς.

Υποβλήθηκαν δύο φορές περιλήψεις της εργασίας τους που έδειξαν ότι, όταν στους πνεύμονες των γενετικά τροποποιημένων ποντικών, τρεις τροποποιημένοι κορωνοϊοί νυχτερίδων κατά καιρούς αναπαράγονταν πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό ιό στον οποίο βασίζονταν. Οι τροποποιημένοι ιοί ήταν επίσης κάπως πιο παθογόνοι, με έναν να προκαλεί στα ποντίκια να χάσουν σημαντικό βάρος.

Οι ερευνητές ανέφεραν, "Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν διαφορετική παθογένεια των SARSr-CoVs με διαφορετικές "spike proteins" σε εξανθρωπισμένα ποντίκια."  (humanized mice)

Το Intercept συμβουλεύτηκε 11 επιστήμονες που είναι ιολόγοι ή εργάζονται σε παρακείμενους τομείς και έχουν μια σειρά απόψεων τόσο για την ηθική της έρευνας για τη βελτίωση της λειτουργίας, όσο και για την αναζήτηση προέλευσης Covid-19.

η Angela Rasmussen, ιολόγος με τον Οργανισμό Εμβολίων και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan, δήλωσε «δεν μελέτησαν καθόλου τη μεταδοτικότητα σε αυτά τα πειράματα», πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν εξέτασαν εάν οι ιοί θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε έναν πληθυσμό.

το πείραμα που περιελάμβανε εξανθρωπισμένα ποντίκια ήταν άσκοπα επικίνδυνο.

Ο Robert Kessler, υπεύθυνος επικοινωνίας για την EcoHealth Alliance,

επέμεινε ότι οι ιοί των νυχτερίδων δεν είναι δυνητικά πανδημικά παθογόνα επειδή, είπε, «ο ιός νυχτερίδας δεν είναι γνωστό ότι μπορεί να μολύνει ανθρώπους»

"δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ανθρώπινες λοιμώξεις και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι μεταδοτικός μεταξύ ανθρώπων ».

Αλλά η έρευνα του κορονοϊού νυχτερίδων της ομάδας επικεντρώθηκε στην ίδια την απειλή που θέτουν οι ιοί των νυχτερίδων στους ανθρώπους. Ο Kessler, αναγνώρισε ότι, ενώ ο αρχικός κοροναϊός νυχτερίδας στο πείραμα δεν εξαπλώθηκε στους ανθρώπους, η έρευνα σχεδιάστηκε για να μετρήσει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι κοροναϊοί νυχτερίδων για να μολύνουν τους ανθρώπους.

Όλοι -εκτός από δύο επιστήμονες που συμβουλεύτηκαν- συμφώνησαν ότι, ανεξάρτητα από τον τίτλο που δόθηκε, το πρόσφατο δημόσιο πείραμα προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την εποπτεία της έρευνας που χρηματοδοτείται από ομοσπονδιακά κράτη.

ο Jacques van Helden, καθηγητής βιοπληροφορικής στο Aix-Marseille Université δήλωσε «Το πραγματικό ερώτημα είναι αν η έρευνα έχει τη δυνατότητα ή όχι να δημιουργήσει ή να διευκολύνει την επιλογή των ιών που μπορεί να μολύνουν τους ανθρώπους». Τα πειράματα που περιγράφονται στην πρόταση έχουν σαφώς αυτή τη δυνατότητα, είπε.

«Η NIH δεν ενέκρινε ποτέ καμία έρευνα που θα έκανε τον κορωνοϊό πιο επικίνδυνο για τον άνθρωπο», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια του Collins, του διευθυντή του NIH, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του τον Μάιο. «Η έρευνα που υποστηρίξαμε στην Κίνα, όπου επικρατούν οι κοροναϊοί, επιδίωκε να κατανοήσει τη συμπεριφορά των κορωνοϊών που κυκλοφορούν σε νυχτερίδες που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν εκτεταμένη ασθένεια». Παρόμοια έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το NIH είχε βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, συνέχισε η δήλωση.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα.

Το  πείραμα με το εξανθρωπισμένο ποντίκι ταιριάζει με τον συνολικό στόχο της επιχορήγησης 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε τίτλο «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης κορωνοϊού νυχτερίδας» και είχε ως στόχο την πρόληψη μιας πανδημίας προβλέποντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κοροναϊός νυχτερίδας μπορεί να εξελιχθεί για να μολύνει ανθρώπους.

Οι ερευνητές ακολούθησαν μια φιλόδοξη τριπλή προσέγγιση: εξέταση ατόμων με υψηλή έκθεση στην άγρια ​​ζωή, μαθηματική μοντελοποίηση και εργαστηριακά πειράματα σε ιούς. Ο Peter Daszak, πρόεδρος της EcoHealth Alliance, συνεργάστηκε στενά με επιστήμονες στην Κίνα εδώ και χρόνια και περίπου 750.000 δολάρια από την επιχορήγηση διατέθηκαν για το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan. Ένα επιπλέον σχεδόν $ 300.000 πήγε στο Κανονικό Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας, όπου οι ερευνητές έκαναν δειγματοληψία πεδίου.

Σε μια εργασία του 2005, η ομάδα του Daszak έδειξε ότι ο πρώτος ιός SARS προήλθε από νυχτερίδες. Το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής, ή MERS, προκαλείται από έναν κορωνοϊό που εμφανίστηκε το 2012 και επίσης πιστεύεται ότι προέρχεται από νυχτερίδες, οι οποίες αποτελούν πλέον πρωταρχικό στόχο για τους ιολόγους που προσπαθούν να κατανοήσουν και να καταπολεμήσουν αναδυόμενες ασθένειες. Ο Daszak υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η έρευνά του είναι κρίσιμη για την πρόληψη των επιδημιών.

Αλλά η έρευνα για τους ιούς των νυχτερίδων στη Γουχάν έδειξε ότι η μόλυνση ζωντανών ζώων με τροποποιημένους ιούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Μια έκθεση προς την NIH σχετικά με την πρόοδο του έργου κατά το έτος που έληξε τον Μάιο του 2018 περιέγραψε τους επιστήμονες που δημιούργησαν νέους κορωνοϊούς αλλάζοντας τμήματα του WIV1 και εκθέτοντας γενετικά τροποποιημένα ποντίκια στους νέους χιμαιρικούς ιούς

(Η NIH επεσήμανε επίσης ότι οι αλλαγές στους χιμαιρικούς ιούς "δεν αναμένεται να αυξήσουν τη μολυσματικότητα ή τη μεταδοτικότητα στους ανθρώπους.")

Μέσα στους πνεύμονες των εξανθρωπισμένων ποντικών, ωστόσο, οι νέοι ιοί φαίνεται να αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό ιό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία τους, σύμφωνα με ένα γράφημα που φαίνεται στα έγγραφα.

Το ιικό φορτίο στον πνευμονικό ιστό των ποντικών ήταν, σε ορισμένα σημεία, έως και 10.000 φορές υψηλότερο στα ποντίκια που είχαν προσβληθεί από τους τροποποιημένους ιούς από ό, τι σε εκείνα που είχαν μολυνθεί με WIV1.

Οι επιστήμονες The Intercept που συμβουλεύτηκε εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν η αύξηση του ιικού φορτίου θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αύξηση της μεταδοτικότητας, η οποία βασίζεται στην ικανότητα του ιού να αναπαράγεται. Για μερικούς, το άλμα του ιικού φορτίου έδειξε ότι ο τροποποιημένος ιός RNA θα μπορούσε να αναπαραχθεί πολύ πιο γρήγορα από τον αρχικό στους πνεύμονες των ποντικών, πιθανόν να οδηγήσει σε αυξημένη παθογένεια και εξάπλωση

Ο Rasmussen, του Οργανισμού Εμβολίων και Λοιμωδών Νοσημάτων, επεσήμανε ότι  "οι χιμαιρικοί ιοί αναπαράγονται λίγο πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν μας λέει ακριβώς τίποτα για τη μεταδοτικότητα".

Ένα άλλο σχήμα στα έγγραφα υποδηλώνει ότι τουλάχιστον ένας από τους τροποποιημένους ιούς όχι μόνο ενίσχυσε την αναπαραγωγή του ιού, αλλά έκανε και τα εξανθρωπισμένα ποντίκια να χάσουν περισσότερο βάρος από αυτά που εκτέθηκαν στον αρχικό ιό - ένα μέτρο της σοβαρότητας της ασθένειας.

Η αυξημένη ανάπτυξη των χιμαιρικών κορωνοϊών στα εξανθρωπισμένα ποντίκια ήταν, σε ένα σημείο, έως και 4 log greater  - ή 10.000 φορές - το ποσοστό του αρχικού ιού. Αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η έρευνα σταμάτησε.

Στην πραγματικότητα, η επιχορήγηση για τον κορονοϊό νυχτερίδα ανανεώθηκε για πενταετή περίοδο το 2019, αν και η κυβέρνηση Τραμπ ανέστειλε τη χρηματοδότηση τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω της πανδημίας Covid-19 και των ανησυχιών για την προέλευσή της. (Η χρηματοδότηση επανήλθε αργότερα, αλλά υπό αυστηρούς όρους)

Η πρακτική της δημιουργίας χιμαιρικών ιών προκειμένου να μελετηθεί πώς μπορεί να γίνουν πιο μεταδοτικοί ήταν υπό έλεγχο πολύ πριν από την πανδημία.

Τον Οκτώβριο του 2014, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έθεσε μορατόριουμ στη χρηματοδότηση της έρευνας για τη βελτίωση της λειτουργίας σε πιθανές πανδημίες πανδημίας που θα μπορούσαν «εύλογα να  οδηγήσουν στην εξάπλωση στον άνθρωπο, όπως περιγράφεται σε μια οδηγία του 2017 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το μορατόριουμ άρθηκε και αντικαταστάθηκε με νέες κατευθυντήριες γραμμές για την εποπτεία της έρευνας χρησιμοποιώντας πιθανά πανδημικά παθογόνα.

 Οι υποψήφιοι ανέφεραν ότι το εξανθρωπισμένο πείραμα με ποντίκι έγινε μεταξύ Ιουνίου 2017 και Μαΐου 2018.

Τα έγγραφα σχετικά με την έρευνα κυκλοφόρησαν από την NIH αφού το The Intercept υπέβαλε αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας τον Σεπτέμβριο του 2020, αργότερα μηνύοντας την εκπλήρωσή του. Το αίτημα ζήτησε αντίγραφα αυτών και άλλων προτάσεων επιχορήγησης που υπέβαλε ο Daszak στον οργανισμό, καθώς και τις ανακοινώσεις του οργανισμού σχετικά με τις προτάσεις. Η NIH αρνήθηκε αρχικά το αίτημα του The Intercept με το σκεπτικό ότι η δημοσίευση των προτάσεων του Daszak θα υπονόμευε μια τρέχουσα έρευνα. Ο σύμβουλος της υπηρεσίας παραδέχθηκε αργότερα ότι η NIH δεν είχε εξετάσει πολλά από τα αρχεία πριν διατυπώσει αυτόν τον ισχυρισμό.

«Το περιεχόμενο των επιχορηγήσεων εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες ανασκόπησης και την εποπτεία που σχετίζονται με την έρευνα για επικίνδυνα παθογόνα», δήλωσε η Alina Chan, επιστήμονας από τη Βοστώνη και συν-συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου «Viral: The Search for the Origin of Covid- 19. » Οι νέες πληροφορίες στα έγγραφα δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα για το αν οι ερευνητές έχουν παραλείψει πληροφορίες σχετικά με άλλα σχετικά πειράματα, είπε. «Το ερώτημα είναι: Τι άλλο έκαναν τα τελευταία χρόνια που δεν γνωρίζουμε;»

πηγές

10-9-21

NIH DOCUMENTS PROVIDE NEW EVIDENCE U.S. FUNDED GAIN-OF-FUNCTION RESEARCH IN WUHAN

U.S.-funded experiment in China posed biosafety risks but did not cause Covid-19 pandemic, scientists say.

https://theintercept.com/2021/09/09/covid-origins-gain-of-function-research/

7-9-21

https://theintercept.com/2021/09/06/new-details-emerge-about-coronavirus-research-at-chinese-lab/

 περισσότερα στον σύνδεσμο

https://www.pravda-tv.com/wp-content/uploads/2021/09/titel-pandmvir200921.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: