Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΒΕΡΕΜΗΣ - ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ (ΕΛΙΑΜΕΠ 4)

ΕΛΙΑΜΕΠ

Μέρος 4

Οι πολυπληθείς αναγνώστες μας διαμαρτύρονται: Καλά, τ’ακούσαμε για τους Σβολοκουλουμπαίους και Τουρκομητσοτάκηδες! Για τον Βερέμη που τώρα αλωνίζει δεν θα μας πεις τίποτα;

Ε, κάντε λίγη υπομονή! Είκοσι χρόνια τώρα η Ελλάδα τρώει κατακέφαλα το ΕΛΙΑΜΕΠ και τριάντα ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ! Τώρα σας έπιασε; Φάγαμε τόν γάιδαρο, μένει η ουρά.

Για να σας κάνω το χατήρι όμως και να μη γίνομαι κακός, άντε να σας πω για τον Βερέμη, προτού ακόμα να φτάσουμε στα δικά του επεισόδια. Λοιπόν, όπως ήδη θα έχουν υποψιαστεί πολλοί από σας, το «Βερέμης» δεν είναι ελληνικό επίθετο. Προέρχεται, πράγματι, από την τουρκική λέξη verem, που σημαίνει «χτικιό», «φθίση». Βερέμης δηλαδή είναι ο «χτικιάρης». Οι εν λόγω χτικιάρηδες όμως, μόλις εγκαταστάθηκαν στην Ελεύθερη Ελλάδα βρήκανε στο πι και φι την υγειά τους και πνίγηκαν στα λεφτά. Θέλετε την απόδειξη; Μπήτε σε ένα ασανσέρ πολυκατοικίας στην Αθήνα «μας» και δείτε τον μεγαλοπρομηθευτή ανελκυστήρων. Ποιος είναι;

Μπράβο σας, το βρήκατε: ΒΕΡΕΜΗΣ! Ο γιος του Βερέμη των ασανσέρ λοιπόν, αυτός ντε, ο Θάνος, που πιάνει στο στόμα του τον Κολοκοτρώνη, επειδή δεν μπορούσε (πριν από τη διάλυση των πανεπιστημίων από τους Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου, Κουλουμπή και Σβολόπουλο) να μπει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, πήγε με τα λεφτά του μπαμπά του... πού αλλού; Στην Αμερική. Και αφού τέλειωσε τις «σπουδές» του στην Αμερική, πήγε στην Αγγλία, κατάφερε να πλασαριστεί στην Οξφόρδη και μετά, αφού συμπλήρωσε την «εκπαίδευσή» του στο Λονδίνο, ήρθε στην Αθήνα και τακίμιασε με τον Γιάννη Κολιόπουλο (για τον οποίο στη συνέχεια). Ένα το πάθος του, ένας ο καημός του: το Τανζιμάτ (ναι, όπως το ακούτε), δηλαδή ο εξευρωπαϊσμός της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που άρχισε το 1856 και θα έκανε την Τουρκία σύγχρονο κράτος δικαίου, όπου όλοι θα ζούσανε ευτυχισμένοι κ.λπ. (Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει για τον παπού του Σβολόπουλου και συνδυάστε τα).

Και τώρα, αφού τάπαμε για τον Βερέμη, ας ξαναπιάσουμε την ιστορία μας από εκεί που την είχαμε αφήσει.

* * *

Είμαστε στο 1989, στην Αθήνα! Ο Μητσοτάκης τρώει σίδερα: «Κάθαρση!», κραυγάζει. «Εδώ και τώρα!» Οι αφελείς τον πιστεύουνε και... περιμένουνε την... κάθαρση. Εντάξει! Καθώς όμως οι ανόητοι περιμένουνε να δούνε τον Αντρέα Παπανδρέου στη... φυλακή γίνονται τα εξής σημαντικά:

Α) Ο Κ. Σβολόπουλος κατοχυρώνει τη θέση του στα Αρχεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του θείου (θα εξηγήσουμε αργότερα τι σήμαινε αυτό) και πλασσάρεται ως «δεξιός» φοβερός και τρομερός, με ολόκληρη τη «Νέα Δημοκρατία» πίσω του να τον στηρίζει με αλαλαγμούς. Το αποτέλεσμα; Βγαίνει καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανοίγει τον δρόμο για τον Αντώνη Λιάκο. Ναι, ναι, όπως το ακούτε! Διότι το σκεπτικό ήταν το εξής: Βγάλαμε τον Σβολόπουλο, άνθρωπο του Καραμανλή, δεξιό, δεξιότατο, γιο του συνεργάτη του Μεταξά, να μην εκλέξουμε κι έναν αριστερό; Ε, να τον εκλέξουμε! Κι έτσι βγήκε ο Λιάκος. (Και αυτή την ιστορία θα την αναλύσουμε στη συνέχεια).

Β) Ο Θ. Κουλουμπής αρπάζει το ΕΛΙΑΜΕΠ. Εδώ χρειάζεται προσοχή! Το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής) είχε ιδρυθεί από ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι είτε δεν καταλάβαιναν τι γίνεται ή ήτανε στο κόλπο. Προσωπικώς πιστεύω ότι ήτανε στο κόλπο και μια χαρά καταλάβαιναν τι γίνεται. Και τούτο, διότι αντίθετα από ό,τι γενικώς πιστεύει ο –αφελής, μονίμως εξαπατημένος- λαός η φυσική τάση ειδικώς των στρατηγών είναι προς τα αριστερά. Και για να μην σας κουράζω με παραδείγματα της Πολιτικής Επιστήμης από την Ευρωπαϊκή Ιστορία, κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Ναυτικού και συχνά και της Αεροπορίας κινούνται προς τα δεξιά. Αλλά και εδώ αποδείχτηκε πρωτοπόρος η Ελλάδα μας, εφόσον είναι μοναδικό παράδειγμα χώρας η ναυτική ηγεσία της οποίας αποδείχτηκε ακραιφνώς μαρξιστική και σοσιαλδημοκρατική.

* * *

Όπως και να είναι, οι –επίσης- φοβεροί και τρομεροί στρατηγοί που είχανε φτιάξει το ΕΛΙΑΜΕΠ το παραδίδουνε στον Κουλουμπή. Και μόλις μπαίνει ο Κουλουμπής στο ΕΛΙΑΜΕΠ αναδεικνύεται ο τζούνιορ της παρέας, ο Γιάννης Βαληνάκης (ναι, ναι, ξέρετε, ο κολλητός του Κωστάκη Καραμανλή και της Νατάσας, επίσης καθηγητής στο Πολιτικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών, υφυπουργός Εξωτερικών επί «Νέας Δημοκρατίας» - φωτο). Η μητέρα του Βαληνάκη ήταν εκπαιδευτικός, γυμνασιάρχης, από εκείνους που θέλανε να κατασπαράξουνε ζωντανούς δεκάδες κομμουνιστές επί ΕΡΕ (1956-1963), λιγότερους επί στρατιωτικού καθεστώτος (1967-1974) και από τις 4.00 το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 1974 βρεθήκανε ακραιφνείς δημοκράτες. Ο Γιάννης Βαληνάκης λοιπόν είχε το προσόν ότι είχε σπουδάσει στη Γαλλία και όχι στην Αμερική. Επιπλέον, λόγω της μητέρας του, πολλοί τον ξέρανε και λέγανε: «Ε, τη μάνα του την ξέραμε! Το ίδιο θάναι κι αυτός!» Προωθείται λοιπόν ο Βαληνάκης, κατεβαίνει από το πανεπιστήμιο Θράκης όπου ήτανε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάνει δυο κινήσεις, οι οποίες έδειξαν καθαρά πού πήγαινε το πράγμα.

Δηλαδή:1) Προαναγγέλλει το σχέδιο Ανάν (από το 1989) και 2) εξηγεί ότι τα σλαβομακεδονικά είναι γλώσσα αναγνωρισμένη από την Ελλάδα (!), αλλά όχι και πολύ διαδεδομένη. (ΕΛΙΑΜΕΠ, Η σημερινή Γιουγκοσλαβία, Αθήνα 1990, σελίδα 90).

Μερικοί φωνάξανε. Δε βαριέσαι! Ποιος τους άκουγε! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έστειλε, στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 γράμμα στον ίδιο τον Βαληνάκη (με κοινοποίηση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών) με την οποία τον αποκαλούσε φίδι, εφιάλτη, προδότη και του συνιστούσε να πάει να κρεμαστεί, όπως ο Ιούδας.

Και πάλι δε βαριέσαι! Κανείς δεν άκουσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και ο Βαληνάκης δεν αυτοκτόνησε όπως ο Ιούδας. Έκανε τον χαζό και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο, γιατί σε λίγα μόνο χρόνια έγινε υφυπουργός Εξωτερικών.

Κορόϊδο ήτανε;

Ο φίλος σας

Χριστοφόρος


Διαβάστε και τα υπόλοιπα μέρη των αποκαλύψεών μας για το ΕΛΙΑΜΕΠ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ,ΒΕΡΕΜΗ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ....ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ (ΕΛΙΑΜΕΠ 1)‏


ΚΑΙΕΙ!!! ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ- Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ -ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΕΛΙΑΜΕΠ (2)


ΒΟΜΒΑ! ΤΟΥΡΚΟΤΖΟΓΛΟΥ Ή ΤΟΥΡΚΟΓΟΥ Ή ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ - ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ 3)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τομές 15.2.11 2/2 - «1821»: Εθνική απονεύρωση

Στα πλαίσια της εκπομπής Τομές της 15.2.11, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νεοκλής Σαρρής αναφέρεται σε δύο από τους συντελεστές της νέας μεγάλης παραγωγής του ΣΚΑΪ «1821», τον ιστορικό σύμβουλο κ. Θάνο Βερέμη και τον παρουσιαστή κ. Πέτρο Τατσόπουλο. Μέσα από σχετική βιβλιογραφία δίνει το στίγμα γιατί έγινε η Επανάσταση και υπενθυμίζει ότι πάνω από είκοσι χρόνια επισημαίνει για τη συνεχή και αδιάκοπη απονεύρωση της εθνικής συνείδησης. Στο τέλος δεν παραλείπει να δώσει μια απάντηση στο «σχήμα λόγου» του κ. Πέτρου Τατσόπουλου περί ομοφυλοφιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η μαρτυρία του για το Βερέμη μετά το 02:30-04:30 λεπτό είναι σημαντική. Ο ίδιος ο Βερέμης ομολογεί ότι τα κάνουν για τα λεφτά. Κάποιος τους πληρώνει, ξέρουμε ποιος, και τους έχει αναθέσει μια αποστολή. Προσπαθούν να τη φέρουν πίσω όσο καλύτερα μπορούν. Πέραν του ότι αυτό αποδεικνύει το ποιόν των ανθρώπων αυτών, αδίστακτοι είναι, καταδεικνύει πόσο θλιβερά σκεφτόμαστε που τους ανεχόμαστε. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ανεχόμαστε να μας μπήγουν καρφιά το κορμί οι διάφοροι Βερέμηδες και οι διάφοροι ΜΚΟ-δες;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ,

Αν και δεν συμφωνω παντα με οσα γραφετε και λετε εδω δεν μπορω να μην επικροτησω την στασι σας σχετικα με τις προσπαθειες που γινονται απο ...διαφορα ιδρυματα ,κεντρα, καθοδηγουμενα ΜΜΕ για την προσπαθεια που κανουν ωστε να αναθεωρησουν την ιστορια του 1821 προς οφελος βεβαια των ....νεων τασεων με την Ελληνοτουρκικη φιλια οπως λενε.
Εγω δεν ειμαι αντιθετος στην Ελληνοτουρκικη φιλια αλλα ειμαι αντιθετος σε ολους εκεινους τους κυκλους που μελετημενα προσπαθουν να μας μετατρεψουν ουτε λιγο ουτε πολυ ...σε οθωμανους η θαυμαστες της Οθωμανιας.
Ελληνοτουρκικη φιλια ναι αλλα ελληνοτουρκικη φιλια εις βαρος των εδαφων και θαλασσιου μας χωρου οχι.
Αυτα τα ιδρυματα της αναθεωρησης της ιστοριας ειναι γνωστα για τις υπηρεσιες που προσεφεραν στο παρελθον και τον ρολο που επαιξαν παιζουν και θα παιζουν.
Για αυτο ειναι καλο περα απο τι πιστευει ο καθε ενας η τι ψηφιζει
ενωμενοι να σταθουμε εναντιοι σε νεες επιβουλες της Εθνικης μας ανεξαρτησιας .
Εγω πχ μπορει να ειμαι αριστερος η δεξιος η κεντρωος εχει αυτο καμμια σημασια τι μπορει να ειναι ο καθε ενας? Απεναντι στους παραχαρακτες της Ελληνικης ιστοριας και κλιματος υποτελειας που καλιεργουν, πιστευω ανεξαρτητα τι θεο πιστευει ο καθε ενας πρεπει ολοι οι Ελληνες να γινουν μια γροθια εναντια σε εκεινους που μεθοδευμενα προσπαθουν να υποτιμησουν την νοημοσυνη μας , θετωντας σε λειτουργεια ...διαφορα πλυντηρια.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 7 Μαίου 2011
Κύριοι,
Ο κ. Βαληνάκης μη λησμονούμε ότι σε στιγμές "πραγματιστικού" (ρεαλιστικού) οίστρου, μας πρότεινε να αναγνωρίσει η Ελλάδα και η Κύπρος το ψευδοκράτος του Ντενκτάς λόγω των πιθανών οικονομικών ωφελημάτων που θα έρχονταν ως συνέπεια της αναγνώρισηςαυτής, βλ. εφημερίδα "Καθημερινή" 24.09.1989, σελ 10.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός