Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έμποροι:"Μας βάζουν στην ίδια μοίρα με τους κοινούς εγκληματίες"


-"Να δούμε ποιος θα έχει το ηθικό ανάστημα να στείλει φυλακή έντιμους πολίτες για 1000 ή 2000 ευρώ"
-Να μην ψηφίσουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι βουλευτές της Φθιώτιδας, ζητούν οι έμποροι
-Από τη Στυλίδα και τη Λαμία συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η Ε.Σ.Ε.Ε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Στυλίδας, η διημερίδα - συνάντηση της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ανατολικής Στερεάς και Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη συμμετοχή των εμπόρων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο των καταστημάτων τους, φάνηκε ότι η......
κακή συγκυρία της Ελληνικής οικονομίας έχει συσπειρώσει ιδιαίτερα ένα κλάδο επαγγελματιών με αντικρουόμενα πολλές φορές συμφέροντα. Όλοι οι συνομιλητές επανέλαβαν την ανάγκη δράσης απέναντι σε όσους «…με απίστευτο τρόπο προσπαθούν να κλείσουν το υγιές εμπόριο» και την ανάληψη ευθυνών σε ένα δυσμενές περιβάλλον με διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα.

Στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση Ομοσπονδίας και προεδρείου ΕΣΕΕ και στη σημερινή συνάντηση με τους αντιπροσώπους των συλλόγων και τα μέλη τους, ειπώθηκαν πολλά θέματα και αναδείχθηκε το πρόβλημα σωτηρίας της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι «…περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπάρχει η ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας αντιμετώπισης όλων αυτών που δε θέλουν το καλό του Ελληνικού Εμπορίου. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να περάσουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που διαχειρίζονται καθημερινά τις τύχες μας. Η απεργία είναι η αρχή και όχι το τέλος των δράσεων μας…» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντησή του με την Υπουργό κα Κατσέλη ενόψει και της ψήφισης του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου. Οι άμεσοι στόχοι των εμπόρων είναι:


-Ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ (5 με 6 μονάδες κάτω από το σημερινό 23%).

-Η αντιμετώπιση των χρεών και της ανύπαρκτης ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με επιμήκυνση των δανείων.
-Η μείωση των ενοικίων τουλάχιστον στο ποσοστό του 20% με τη συμμετοχή διαιτησίας από εκπροσώπους των τοπικών εμπορικών συλλόγων, των ιδιοκτητών ακινήτων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και ενός συμβολαιογράφου.

Το φορολογικό


Πέραν των παραπάνω τονίστηκε η ανάγκη απόσυρσης των επίμαχων άρθρων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει εξοντωτικές ποινές για τους ανθρώπους που αποτελούν «την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας-φορολογίας» και τους κατατάσσει στην ίδια μοίρα με τους κοινούς εγκληματίες!


Για το συγκεκριμένο θέμα οι εκπρόσωποι όλων των εμπορικών συλλόγων της Φθιώτιδας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αποφάσισαν να ζητήσουν από τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν τα άρθρα που ποινικοποιεί την προσωρινή αδυναμία των μικρών να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας οι Εμπορικοί Σύλλογοι του νομού θα ζητήσουν συνάντηση με τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, ενώ δεν αποκλείεται αύριο Δευτέρα να δοθεί συνέντευξη τύπου προκειμένου να προλάβουν την επικείμενη ψηφοφορία. «Περιμένουμε να δούμε ποιος θα έχει το ηθικό ανάστημα να ψηφίσει για να στέλνουν φυλακή έντιμους πολίτες για 1000 και για 2000 €, όταν οι συνάδελφοί τους στη Βουλή είναι αυτοί που καταλήστεψαν και έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα μας», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Πριν τη σημερινή έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΕΣ Στυλίδας Δημήτρης Βέττας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανατολικής Στερεάς Παναγιώτης Γεωργίου.


LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: