Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έτοιμος για «καυγά» πηγαίνει στη Γερμανία ο Ερντογάν!

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός φρόντισε να προκαλέσει τους πάντες και τα πάντα προ της άφιξής του!

Ο Ερντογάν κατακεραύνωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ για τη στάση που τηρεί στο θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την ότι τη στάση που τηρεί στο ζήτημα την υπαγορεύει η ανάγκη να «χαϊδεύει» τα αυτιά της εκλογικής της πελατείας!

Φρόντισε μάλιστα να κανονίσει συνάντηση με τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος είναι υποστηρικτής της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί το γερμανικό συμφέρον, αφού η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. Τη συγκεκριμένη ολίγον «χαζοχαρούμενη» άποψη την υποστηρίζει τόσο ο Σρέντερ όσο και ο τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Γιόσκα Φίσερ, αφού συστηματικά αδυνατούσαν να κατανοήσουν ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι κάτι πολύ ευρύτερο από απλές εμπορικές σχέσεις και οικονομικό κέρδος.

Επίσης, φρόντισε να επιτεθεί στη γερμανική κυβέρνηση κατηγορώντας την για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επειδή… τόλμησε να αναφέρει ότι όσοι θέλουν να μένουν στη Γερμανία θα πρέπει να μιλούν τη γερμανική γλώσσα και να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα της χώρας!

Όλα δείχνουν ότι το ταξίδι του Ερντογάν θα έχει «παρατράγουδα». Δεν αποκλείεται, ο Τούρκος ηγέτης να λαϊκίζει επικίνδυνα και να αναζητεί τη σύγκρουση σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τα υπό καθίζηση ποσοστά του, με τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Το αστείο είναι, ότι ο Ερντογάν πηγαίνει στη Γερμανία για να εγκαινιάσει μαζί με τη Μέρκελ την έκθεση για την τεχνολογία πληροφορικής CeBit, στο Ανόβερο, με την Τουρκία να είναι φέτος επίσημη χώρα – εταίρος της Γερμανίας.

Τις επίμαχες δηλώσεις, ο Ερντογάν τις έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την ημερήσια γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: