Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η κούκλα "Jenna" απαγγέλλει το Κοράνι και βοηθάει τα κορίτσια να το μάθουν γρήγορα


Η Γαλλίδα Samira Amarir που είναι μητέρα και επιχειρηματίας με έδρα το Ντουμπάι, ελπίζει ότι ένα νέο παιχνίδι - μια κούκλα που απαγγέλλει το Ιερό Κοράνι - θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια στις χώρες του Αραβικού Κόλπου να μάθουν γρήγορα το Κοράνι, στη διάρκεια του παιχνιδιού τους.
Η Samira προσπάθησε να βρει παιχνίδια, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να μεταδώσει την ισλαμική της πίστη στη μικρή -δίχρονη τότε-  κόρη της.
έτσι εφεύρε την κούκλα Barbie-lookalike "Jenna" που τη σχεδίασε από την αρχή για να απαγγέλει τέσσερα κεφάλαια από το Κοράνι.
Για πολύ καιρό σκεφτόταν το σχήμα, το σώμα, το ντύσιμο και τα χαρακτηριστικά
που θα είχε η κούκλα.
Η κούκλα "Jenna" εισήλθε πλέον στη μαζική παραγωγή  και πωλείται στις χώρες του Αραβικού Κόλπου.
Η Jenna, με όνομα που προέρχεται από την αραβική λέξη για τον ουρανό, πωλείται ντυμένη με μια μακριά ρόμπα "abaya", μια ασορτί μωβ μαντίλα, ελαφρύ μακιγιάζ και ελαφρά σκοτεινό τόνο δέρματος.
Τα τέσσερα κεφάλαια που απαγγέλλει η "Jenna"  είναι σύντομα  και έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εύκολο για ένα παιδί να τα απομνημονεύσει. Μέσα σε λίγες μέρες αφότου άρχισε να παίζει  με την κούκλα, η κορούλα της -που είναι πλέον 6,5 χρόνων-  άρχισε να απαγγέλλει στίχους και αποσπάσματα.
Τον Ιούλιο του 2015, η Amarir με την οικογένεια της, μετακόμισαν από το σπίτι τους στη Γαλλία και ζουν πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  για να εμπορευθούν την κούκλα στον πλούσιο και θρησκευτικά συντηρητικό Αραβικό Κόλπο.
ήταν μια μεγάλη απόφαση, αφού πούλησαν το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους και μετακόμισαν στα ΗΑΕ μόνο με τις αποταμιεύσεις τους,  όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία επενδύθηκαν στην παραγωγή της κούκλας.
Μετά από τέσσερα χρόνια και πολλές πτήσεις προς τα κινεζικά εργοστάσια για να παραχθεί η κούκλα Jenna, τελικά κυκλοφόρησε στις αρχές αυτού του έτους στα ΗΑΕ,  στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν.
Βρέθηκε γρήγορα στα ράφια των σημαντικότερων καταστημάτων παιχνιδιών των ΗΑΕ , μεταξύ των οποίων στα Toys R'Us, Kiddy Zone και το The Toy Store.
Η Samira  αποδίδει την επιτυχία της κούκλας, στον τρόπο με τον οποίο  τα παιδιά μαθαίνουν,  ενώ παίζουν ταυτόχρονα.  "Πιέζουν το κουμπί και επαναλαμβάνουν τους στίχους μετά την κούκλα,
 έτσι, στην πραγματικότητα μαθαίνουν, χωρίς καν να το καταλάβουν"
Γονείς και παιδιά υποδέχθηκαν ένθερμα αυτή την κούκλα.
Η Samira επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανη  για την λαμπερά θετική υποστήριξη που έλαβε η Jenna  από την "Jeddah Mom", πολύ γνωστή blogger της Σαουδικής Αραβίας  και  "influencer" μέσων ενημέρωσης. Το πιο σημαντικό ήταν, ότι δεν το έκανε για χρήματα, αλλά επειδή αγάπησε πραγματικά το προϊόν, όπως επίσης και οι κόρες της.
Στο μέλλον, η Samira είπε ότι διερευνά τρόπους για να κάνει την κούκλα ακόμα καλύτερη.

"Ο στόχος μας τώρα είναι να κάνουμε την κούκλα πιο έξυπνη, με τις νέες τεχνολογίες που θα την κάνουν πιο έξυπνη", είπε.  «Προσπαθούμε  να δούμε ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες».


πηγές 5-9-17
http://www.khaleejtimes.com/news/general/jenna-doll-teaches-kids-learn-quran-verses

https://www.mysalaam.com/en/story/a-mothers-invention--barbie-like-doll-recites-quran-verses/SALAAM06092017082719


 Δεν υπάρχουν σχόλια: