Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Τρεις Πακιστανοί είναι πατέρες 96 παιδιών. Θεωρούν θρησκευτικό τους καθήκον να αποκτήσουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούν

Τρεις Πακιστανοί είναι πατέρες... 96 παιδιών
τρεις άνδρες που απέκτησαν συνολικά περίπου 100 παιδιά, αναδείχθηκαν στην απογραφή πληθυσμού που έγινε για πρώτη φορά σε 19 χρόνια.


Το Πακιστάν έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στη Νότια Ασία σε περίπου τρία παιδιά ανά γυναίκα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της κυβέρνησης και η απογραφή
έδειξε ότι, το ποσοστό αυτό παραμένει υψηλό.
Ωστόσο σε μια χώρα που υποφέρει από τα σκληρά οικονομικά μέτρα και οι ειδικοί προειδοποιούν για την έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών
οι 3 πατεράδες αδιαφορούν για αυτή την κατάσταση.
"ο Αλλάχ θα μας παράσχει ότι χρειάζεται για να ζήσουμε" λένε
«Ο Θεός δημιούργησε ολόκληρο το σύμπαν και όλα τα ανθρώπινα όντα, γιατί πρέπει να σταματήσω τη φυσική διαδικασία της γέννησης ενός μωρού;»
ρωτάει ο 57χρονος Gulzar Khan,
που είναι πατέρας 36 παιδιών."
αυτή είναι η ισχυρότερη πεποίθηση που επικρατεί στην περιοχή: ότι το Ισλάμ αποτρέπει έναν πιθανό οικογενειακό προγραμματισμό.
Η φυλετική εχθρότητα είναι ένας άλλος παράγοντας στα βορειοδυτικά, όπου ο Gulzar Khan ζει, με την τρίτη σύζυγό του, που είναι πάλι έγκυος, στην πόλη Bannu.
"Θέλουμε να είμαστε ισχυρότεροι", δήλωσε ο Gulzar Khan που περιβάλλεται από 23 απογόνους του. Είναι τόσοι πολλοί,  παρατηρεί, που δεν χρειάζονται φίλους για να παίξουν έναν πλήρη αγώνα κρίκετ.
Η πολυγαμία είναι νόμιμη, αλλά σπάνια στο Πακιστάν, και οι οικογένειες όπως αυτή του Gulzar Khan, δεν είναι ο κανόνας, αν και οι πεποιθήσεις  που έχει  είναι ευρέως διαδεδομένες.
Η τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 1998, έδειξε ότι το  Πακιστάν είχε πληθυσμό έως 135 εκατομμύρια κατοίκους.
Η νέα απογραφή, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, έδειξε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ο πληθυσμός προσέγγισε τα 200 εκατομμύρια.
Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα απ 'ό, τι μέσα σε μια δεκαετία, και τον περασμένο μήνα το Ισλαμαμπάντ ανέβασε τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό κατά 40%.
Αλλά οι παρατηρητές προειδοποιούν ότι η αύξηση του πληθυσμού  αποτρέπει οποιαδήποτε πρόοδο, καθώς χρησιμοποιούνται πολύτιμοι πόροι  σε μια νέα χώρα όπου οι θέσεις εργασίας είναι λιγοστές και σχεδόν 60 εκατομμύρια  άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
"Είναι σίγουρα ένα πρόβλημα επειδή επηρεάζει αρνητικά τα αποτελέσματα  της υγείας και επίσης τρώει τα κέρδη της ανάπτυξης", λέει η Zeba A. Sathar (director for the UN population council).
Η Sathar προέβλεψε ότι η απογραφή θα έδειχνε επιβράδυνση της ανάπτυξης καθώς τα ποσοστά γεννήσεων παραμένουν τα υψηλότερα στην περιοχή.
υπάρχει σαφής ένδειξη της ανάγκης επιβράδυνσης ανάπτυξης αυτού του ποσοστού, για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας που θα παρέχει υπηρεσίες ποιότητας και ενημέρωση.

Ο αδελφός του Khan’s , ο Mastan Khan Wazir - ένας από τα 15 αδέλφια του - έχει επίσης τρεις συζύγους.
Μέχρι στιγμής, ο 70χρονος Wazir έχει μόνο  22 παιδιά, αλλά, όπως ο αδελφός του, λέει ότι τα εγγόνια του είναι αμέτρητα.
Ο Wazir, με τα θαμνώδη μουστάκια του και τα γεμάτα δαχτυλίδια δάχτυλά του, είναι ένας "minor celebrity" στη βόρεια περιοχή του Waziristan.
το τζίπ του είναι φτιαγμένο σύμφωνα με το στυλ “jingle trucks” των πασίγνωστων φορτηγών  του Πακιστάν, με μουσική Pashto music να ξεχύνεται από το στέρεο και αποτελεί ένα οικείο θέαμα.
"Ο Θεός υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει φαγητό και πόρους, αλλά οι άνθρωποι έχουν αδύναμη πίστη",
είπε ο Wazir, φορώντας ένα παραδοσιακό Waziristani τουρμπάνι.


Στη νοτιοδυτική πόλη της Quetta στην επαρχία Balochistan, ο  Jan Mohammed - πατέρας 38 παιδιών - συμφωνεί, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να προσφέρει πόρους στην οικογένειά του.
το 2016, ο Jan Mohammed εξέφρασε την  επιθυμία του να αποκτήσει και μια τέταρτη σύζυγο καθώς συνεχίζει την αποστολή του, που είναι να αποκτήσει 100 παιδιά.
όπως λέει: Καμία γυναίκα δεν έχει ακόμη συμφωνήσει, αλλά δεν έχει παραιτηθεί.
"Όσο περισσότερo αυξάνονται οι  μουσουλμάνοι,  τόσο περισσότερο  θα τους φοβούνται οι εχθροί τους ... Οι μουσουλμάνοι πρέπει να αποκτούν όλο και περισσότερα παιδιά", είπε.
καθώς δεν δίνουν άδεια στη σύζυγό τους να μιλήσει, καμία από τις συζύγους των τριών ανδρών δεν μπορούσε να εκφράσει την άποψή της για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Ισλάμ.

η Aisha Sarwari, φεμινίστρια και ακτιβίστρια που έγραψε  στο παρελθόν για τον πληθυσμό και τα δικαιώματα των γυναικών, λέει ότι  η παροχή περισσότερων επιλογών στις γυναίκες θα μπορούσε να βοηθήσει
«Η πρόσβαση των γυναικών στον έλεγχο των γεννήσεων θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας αλλαγής», είπε.
Υπάρχει ήδη μεγάλη ευαισθητοποίηση στο Πακιστάν για την ανάγκη  μείωσης των γεννήσεων ή για την ανάγκη του γυναικείου σώματος να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 18 μήνες, μετά από μια εγκυμοσύνη.
Ο Khan,  παραδέχτηκε τουλάχιστον ότι, θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια οφέλη από την μείωση των γεννήσεων.

Η φυλετική εχθρότητα στα βορειοδυτικά έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια,  είπε. "Τώρα, με τη χάρη του Θεού, η κατάσταση έχει αλλάξει - ο πόλεμος και η πάλη τελειώνουν - έτσι, τώρα, η μείωση του πληθυσμού δεν θα ήταν κακή."
Θα τον απελευθέρωνε και για άλλες δραστηριότητες αναψυχής,  λέει, προσθέτοντας πονηρά: "Αν κάποιος έχει λιγότερα παιδιά, βρίσκει περισσότερο χρόνο να κάνει έρωτα με τις γυναίκες του"
πηγή 10-6-17
http://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/2097761/these-three-pakistani-men-are-fathers-96-children

  


Pakistani father-of-35, Sardar Jan Mohammad Khilji, pictured with four of his daughters, says he believes it is his religious duty to have as many children as possible
Pakistani father of THIRTY FIVE is looking for his fourth wife because he wants 100 children - and claims his three other wives are happy about it (but refuses to let them talk about it)
πηγή 2-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3623168/Pakistani-father-35-aims-100-children.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: