Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ διώκεται ως ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στις ΗΠΑ
ΗΠΑ, από τον Οκτώβριο του 2014, Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) κατατάσσει την κακοποίηση των ζώων, σε κακούργημα πρώτου βαθμού,
ανακοίνωσε μάλιστα ότι, η κακοποίηση των ζώων θα πρέπει να διώκεται ως «έγκλημα κατά της κοινωνίας»,
Κάθε χρόνο το FBI δημοσιεύει έκθεση (Uniform Crime Report (UCR)) για την εγκληματικότητα στη χώρα, που παρέχει εθνικά στατιστικά στοιχεία για μερικά από τα χειρότερα είδη εγκλημάτων. Σε αυτή την έκθεση θα περιλαμβάνονται πλέον τα εγκλήματα που διαπράττονται, εις βάρος των ζώων.  
Σύμφωνα με τον Stephen G. Fischer Jr. Previously,   εκπρόσωπο του FBI, οι τοπικές αστυνομικές αρχές θα κατηγοριοποιούν τα εγκλήματα αυτά σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες: ελαφριά ή βαριά αμέλεια, σκόπιμη κακοποίηση και βασανισμό, οργανωμένη κακοποίηση (κυνομαχίες, κοκορομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση.  Οι φορείς επιβολής του νόμου και άλλοι οργανισμοί θα κατανοήσουν έτσι καλύτερα, το μέγεθος και τη φύση των εγκλημάτων αυτών, για την ανάλογη διάθεση οικονομικών πόρων για την αντιμετώπισή τους.   
Η National Sheriff’s Association ελπίζει ότι η σύλληψη των καταχραστών, θα βοηθήσει στην  ελαχιστοποίηση της εγκληματικής δραστηριότητας στο μέλλον με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα άτομα που διαπράττουν κακοποίηση ζώων.
Οι ψυχολόγοι έχουν υποψιαστεί εδώ και καιρό τη σύνδεση, μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και των διαταραχών συμπεριφοράς.
σύμφωνα με αναφορές ο κατά συρροή δολοφόνος και κανίβαλος Jeffrey Dahmer  συχνά αποκεφάλιζε βάναυσα αδέσποτα ζώα , όταν ήταν παιδί.
εάν είχε φυλακιστεί έγκαιρα, 17 άνδρες δεν θα είχαν πεθάνει. Η ιστορία του είναι μόνο μία από τις πολλές που επιβεβαιώνουν τη σχέση της βιαιότητας απέναντι στα ζώα κατά την παιδική ηλικία με το έγκλημα στην ενήλικη ζωή.
Από τις αρχές του 2015, εφαρμόζονται οι απαραίτητες αλλαγές στο εθνικό σύστημα πληροφόρησης για τα περιστατικά  ( National Incident Based Reporting System) που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα για να δηλωθούν τα τοπικά επεισόδια και οι συλλήψεις.
Σύμφωνα με τον Fischer, το FBI θα ξεκινήσει τη συλλογή δεδομένων για την κακοποίηση των ζώων από τον Ιανουάριο του 2016. έπειτα, τα δεδομένα θα αποτελέσουν μέρος των τακτικών εκθέσεων στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα που αποδίδεται από το FBI  σε ετήσια βάση.
«η συλλογή αυτών των δεδομένων, θα επιτρέπει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τους ερευνητές να κατανοούν τους παράγοντες που συνδέονται με την κακοποίηση των ζώων» δήλωσε η  Amey Owen, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων  για το Animal Welfare Institute
το Animal Welfare Institute  σε συνεργασία με την sheriffs’ association, υποστηρίζουν εδώ και 12 χρόνια  την αναγκαιότητα καταγραφής δεδομένων που συνδέονται με τη σκληρότητα στα ζώα.
η  Amey Owen είπε ότι «τα στατιστικά στοιχεία θα αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά των δραστών κακοποίησης των ζώων καθώς και πότε και που, έλαβαν χώρα τα εγκλήματα»
«ένα μεγάλο μέρος της βίας κατά των ανθρώπων, συνδέεται άμεσα με την κακοποίηση των ζώων. Μελέτες δείχνουν ότι ο βασανισμός των ζώων, ευθυγραμμίζεται με την ενδοοικογενειακή βία»
«με αυτές τις πληροφορίες η υπηρεσία επιβολής του νόμου θα είναι σε θέση να προλαμβάνει, να σχεδιάζει πολιτικές και να κάνει κατανομή των οικονομικών πόρων για τις προσπάθειες παρέμβασης, όσον αφορά τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα αλλά και τα
εγκλήματα αυτά για τα οποία ο βασανισμός των ζώων χρησιμεύει ως δείκτης»
Η National Sheriffs' Association θεωρεί ότι τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία για την κακοποίηση των ζώων είναι σημαντικός τρόπος για να κατανοηθούν άλλα εγκλήματα,  θα αναδιαρθρωθεί το σύστημα   αναφοράς εγκλημάτων και θα γίνει η ανάλογη εκγύμναση σκύλων και η προετοιμασία των αστυνομικών οργάνων για να αντιμετωπίζουν τους σκύλους –φύλακες.
Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: