Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ με ΣΗΜΑΔΙ που ΜΟΙΑΖΕΙ με ΦΤΕΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥΑγγλία, Cambridge  Ένα δίχρονο αγοράκι γεννήθηκε με ένα μεγάλο σημάδι στην κορυφή της πλάτης του, που μοιάζει με ένα ζευγάρι φτερά αγγέλου.
Ο μικρός Oliver Brown από το Fenstanton στο Cambridgeshire, γεννήθηκε με τη σπάνια δερματική πάθηση (CMN) που τον κάνει να μοιάζει, σαν να έχει φτερά στο πάνω μέρος της πλάτης του, κατά μήκος του αυχένα.
Το δίχρονο αγγελούδι γεννήθηκε με συγγενείς μελανοκυτταρικούς  σπίλους (Congenital Melanocytic Naevi, CMN) που είναι μεγάλου μεγέθους κρεατοελιές ή σημάδια και επηρεάζουν μόνο ένα στα εκατό
άτομα.   Αυτά τα σημάδια  εμφανίζονται μετά τη γέννηση, συνήθως κατά το πρώτο έτος της ζωής και   πρέπει να ελέγχονται από τους γιατρούς κάθε τρεις μήνες. Υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούν σε καρκινικά σημάδια,  να εξαπλωθούν στον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη και να καθηλώσουν το νευρικό σύστημα. Το παιδί αντιμετωπίζει επίσης, αυξημένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου του δέρματος.
Οι γονείς του Matt και  Stephanie Brown μεταφέρουν τον Oliver στο Νοσοκομείο Addenbrooke στο Cambridge κάθε τρεις μήνες για ένα check-up.
Οι γιατροί εξετάζουν τις κρεατοελιές για να δουν  αν μετατρέπονται σε καρκινικές και του κάνουν μαγνητικές τομογραφίες για να φανεί εάν έχει αναπτύξει οποιουσδήποτε όγκους στον εγκέφαλό ή τη σπονδυλική στήλη του.
Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το 80 τοις εκατό των περιπτώσεων CMN, προκαλείται από  ένα μεταλλαγμένο γονίδιο που  αναπτύσσεται όταν το μωρό βρίσκεται μέσα στη μήτρα, είπε η Lucy Hardwidge  από το Caring Matters Now help group (φιλανθρωπική ομάδα για τα παιδιά με CMN)
Πηγή 11-2-15

Δεν υπάρχουν σχόλια: