Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΓΙΚΟΣ ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΠΥΡΓΟΣ στην ΑΓΓΛΙΑ σε ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣΑγγλία, περιοχή Hertfordshire, ένας μαγικός "Ραπουνζέλ" πύργος σκεπασμένος με κισσούς, πωλείται για 1,35 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (1,35 εκατομμύρια στερλίνες= 1.724.138 ευρώ)
O παλιός πύργος κατασκευάστηκε το 1890 σαν υδραγωγείο και το 1980 μετατράπηκε σε κατοικία ενός ζευγαριού.
O George και η σύζυγός του Merle Orris (στην ηλικία των 50 ετών) είδαν πριν από 27 χρόνια τον παλιό πύργο στις σελίδες ενός περιοδικού και τον ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή. Εγκατέλειψαν το σπίτι τους -που μόλις είχαν ανακαινίσει- και την επιτυχημένη επιχείρηση ένδυσης που είχαν στο Λονδίνο  και εγκαταστάθηκαν στον παλιό πύργο,  έφτιαξαν  κάθε δωμάτιό του σαν “κόσμημα” που αντανακλά την αγάπη του ζευγαριού για την ΄Απω Ανατολή.
O βικτωριανός πύργος των πέντε ορόφων,   διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, κουζίνα στο ισόγειο, μεγάλη τραπεζαρία,  δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο και μπαλκόνι με θέα στον πίσω κήπο  και βεράντα στον τελευταίο όροφο. Η εσωτερική σπειροειδής σκάλα του, έχει 100 σκαλοπάτια στρωμένα σχολαστικά με μοκέτα.  Αποτελεί μια από τις πέντε κατοικίες που βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό κτήμα. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ήσυχο.
Οι εξωτερικοί τοίχοι  του έχουν μεγάλο  πάχος, έτσι ώστε τα δωμάτια να μένουν ζεστά, ανεξάρτητα εάν έξω έχει κρύο.
Το ζευγάρι σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί στη Γαλλία και να ζήσει κοντά στη θάλασσα, ίσως μάλιστα αγοράσει εκεί και έναν αμπελώνα...


πηγή 3-1-15 Δεν υπάρχουν σχόλια: